Skocz do zawartości
IGNORED

Piloty do sprzętu audio

mike27

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj znajomy kupił żonie wzm i cd Cambridge Azur 640. Sposób w jaki urządzenie jest zapakowane, a przede wszyskim pilot przeszedł moje największe oczekiwania. Większość firm hi-endowych powinna się wstydzić. Pilot do cd MBL za 10 tys. ma pilota od magnetowidu PHILIPSA. WSTYD!!!!!!!!!!!!!

Niektóre firmy robią sobie żarty z klientów. Skoro do urządzenia za 1500PLN można dołączyć pilot z metalu bardzo ładnie wykonany to co jest z innymi firmami?

Może ktoś wie gdzie można kupić ładnego , metalowego , porządnie wykonanego pilota uniwersalnego( nie interesuje mnie droga tandeta z podświetlanymi przyciskami i wyświetlaczem).

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/11829-piloty-do-sprz%C4%99tu-audio/

-->mike27, jakość wykonania pilotów do wielu "klocków" jest naprawdę kiepska ( a dochodzi do tego fakt że za wersje z plastikowym-badziewnym pilotem trzeba płacić dodatkowo paręset złotych w porównaniu do wersji bez pilota ).

Osobiście jednak wolę najbadziewniejszy plastikowy pilot w kodzie RC-5 niż jakiś metalowy wynalazek zgodny wyłącznie z ustrojstwami sony i pochodnymi od nich... :) .

W tym wypadku standardyzacja jest dobrą rzeczą ( ma się większy wybór... ).

A może zna ktoś niedrogi a dobrze wykonany pilot do sprzętu audio ( wzmacniacz/CD/tuner/etc. ), pracujący ( wyłącznie ) w kodzie RC-5 ( coś dla ludzi którym monotonia philipsowskich wynalazków z plastiku się przejadła ) ?

"Looknij" tutaj "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- namiar w Polce :

RTK

UL.Junaków 2/115

82-300

Elblag

Fax: +48 55 233 88 21

Telephone: +48 55 236 85 88

E-mail: [email protected]

sam uzywam od prawie roku pilota One For All Kameleon 6, baza danych kodow jest naprawde bardzo duza, bez problemow obsluguje nawet moj nietypowy (bardzo) tuner Thorensa

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

już wysłałem prośbę o cennik. Jak dla mnie miodzio - wreszcie będę mógł sprzątnąć ze stolika 5 remotów ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

mike27 => Obudowa Kameleona 6 którego mam jest z aluminium, środkowa część jest srebrna, dół i góra jest w kolorze czarnym - wyglada to b. elegancko - na mój gust oczywiście.

Mniej więcej można to zobaczyć na ich stronie (One For All 6 Kameleon (First Generation)).

Ukryta Zawartość

krisabc & req => Dla HarmanKardon w spisie kodów w sekcji CD są podane dwa numery kodów (tyle samo ile np. dla Philipsa), więc myślę że spokojnie obsłuży CD firmy HarmanKaron posługując się tylko swoją wbudowaną bazą danych.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

mi odpisali, ale zamiast cennika o który prosiłem dostałem prośbę o podanie miiejsca zamieszkania w celu odesłania do sklepu ;-((

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Również napisałem i również nie otrzymałem cennika. Ponieważ podałem skąd jestem podano mi adres sklepu, który prowadzi dystrybucję pilotów. W Warszawie polecono mi salon "INEL" przy ul. Konarskiego 77.

Hmmmmmmm od dwóch tygodni jestem posiadaczem pilota One For All Kameleon 6. Kupiłem go wysyłkowo w RTK za 370 zł. co mogę o nim powiedzieć:

1. wygląda fajnie, ale jest dość duży i mimo wszystko nieporęczny (płaski, długi i szeroki)

2. Baterie mnie przerażają. nie wiem może to kwestia, że jeden komplet był włożony do pilota, ale pilota odebrałem w sobote i już w następny czwartek wymieniałem baterie, byc mioże włożył jej jeszcze producent i były już w pilocie długo, a nie ma on wyłączenia, więc każdy minimalny ruch powoduje jego włączenie, ja już boję się koło niego przechodzic bo się włącza i przez kilkanaście sekund pali sie podświetlenie. Teraz włóżyłem nowe baterie i czekam ile pociągną wtedy będę wiedziqał jak jest prądożerny, a w razie czego bedzie trzeba kupic 2 komplety po 4 akumulatory AAA.

3. jakiś całkowity kretyn wymyslił spodób na pokrywę na baterie, do ich wyjęcia potrzebny jest śrubokręt (bo trzeba odkręcić srubkę) a potem jest jeszcze gorzej, jest tam sprężynka.więc wymiana baterii to prawdziwa mordęga.

4. Do obsługi tv, cd, dvd, tunera cyfrowego kablowego do HBO i C+ (kabłówka Aster) jest super. Ale już do obsługi amplitunera yamaha rx-v730 już nadaje się średnio (mozwe być co najwyżej do obsługi podstawowej, bez pilota oryginalnego się nie uda). Mam decka Teaca W-800R to już calkowita porażka (jest to dwukasetowiec: nie można zmusić go do pracy z oboma kieszeniami na raz - pisałem w tej sprawie do serwisu, podali mi to co sam odkryłem trzeba wprowadzić dwa kody do dwóch urządzeń - a i tak obsługuje tylko play, stop i przwijanie, brak możliwości odtwarzania do tyłu, nagrywania innych opcji)

5. fajnie świeci w nocy i nie ma problemów z jego obsługą

6. Jest możliwe upgrade kodów, jest specjalna opcja na stronie producenta, ściąga się plik wav i odtwarza na głośnikakach komputerowych przystawiając pilota do głośnika - transfer drogą dźwięku ;-), sprawdzałem działa, choć sam odgłos jest mało przyjemny (coś a'la zx spectrum i magnetofon),

7.serwis producenta działa szybko, więc wrazie nietypowego urządzenia można liczyc na pomoc...

tak więc na ostateczną opinię o nim poczekam jak zorietntuje się na ile starczą baterie (to świecenie już stało się moją zmorą, budzę się w nocy lekko ruszę a już pilot na biurku świeci, a baterie lecą. naprawdę jest czuły, aż za bardzo, przydałby się przcisk wyłączania...

Ulan

jakaś panienka odpisała mi, że salon znajduje się na Konarskiego 77, oczywiście to jest na Bemowie. Być może pomyliła się. Podała mi przy tym, że mam kontaktować się z Panem Marcinem Krupą, który jak określiła "chętnie pokarze nasze produkty i udzieli fachowej porady". Własciwie to tyle czego zdołałem się dowiedzieć.

belfer54:

hmmm jak do nich pisałem 3-4 tygodnie temu i pytałem się o sklep w Wawie to nap[isali mi, że można kupić u nich i nic nie powiedzieli o sklepie w Wawie na Bemowie. Ja strasznie nie lubię kupowac w ciemno w internecie, gdybym obejrzał go sobie w sklepie na żywo być moze wogóle bym go nie kupił (miałem trochę błędne jego wyobrażenie, ale stało się kupiłem zobaczymy co będzie dalej).

Ulan

trochę mnie rozczarowałeś tą wstępną oceną Kameleona. Od jakiegoś czasu poszukuję dobrego pilota uniwersalnego i myślałem, że to jest to. W odpowiedzi na moje pytanie panienka z RTK oświadczyła, żę mają problemy z serwerem dlatego nie można przeglądać ich oferty na stronie internetowej a następnie podała mi adres wspomnianego sklepu na Bemowie. Pewnie się wybiorę i zobaczę na żywo tego pilota.

jest już jakiś nowy model, teraz nim sie chwalą, właśnie go oglądam na ich stronie, 2 tygodnie temu go jeszcze nie było :-(((((((((

chyba wpadli na pomysł, że coś jest nie tak z bateriami, bo ten nowy ma podstawkę i chyba mozna dłoadowywać akumulatory. Wygląd i ergonomia też wyglądają lepiej, chyba ma większe możliwości. Ja to mam kurw... chyba pecha :-((((((

• Redaktorzy

ulan - 8060 to pierwsza wersja a 8206 wersja najnowsza

[obrazekLUKASZ-187080_1.jpg] [obrazekLUKASZ-187080_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-2651-100002713 1170260018_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

tomjan: ja mam wzmacniacz Harmana :) Jest tam do czegos takiego jakiś kod? Narazie z ciekawosci pytam. W pilocie ktory jakis czas temu kupilem na allegro za pare zl nie ma. Ani cd ani wzmaka. Sa tam zazwyczaj popularne firmy typu philips, sony, czy (na szczescie, bo mam cd) onkyo.

• Redaktorzy

ten zielony jest nowszy, ale z tego co zauważyłem na obu jest ikonka "poweru" więc teoretycznie powinny dawać się wyłączyć

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz:

włąsnie się zorientowałem :-((((((((((

ten nowy wydaje się ciekawszy, kur... gdybym wiedział to bym sobie spokojnie poczekał.

właśnie ściagam sobie manuala do tegop nowego... (po jaką cholerę patrzyłem na tę stronę..., teraz się zdenerwowałem, zwłaszcza ten akumulatorek to może być strzał w dziesiątkę....

• Redaktorzy

ale jeśli cholerstwa są tak czułe i świecą "jak psu jajca na wiosnę" to nie wiem czy nie lepiej zainteresować się modelem URC-7562

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.