Skocz do zawartości
IGNORED

Mcr 755, dziwne brzmienie

Rafał Szymoniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od dłuższego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem tej yamaszki. Zawsze zastanawiała mnie jedna rzecz odnośnie jej brzmienia, tj. głośników z zestawu. Mam przykładowo kilka swoich nagrań z fajnym mixem/masteringiem kolegi ze studia. Na słuchawkach studyjnych i dość analitycznych, czyli shure srh440, na moim najnowszym nagraniu podbitki vokalu rozbite lewa/prawa, fajnie atakują z lewej, prawej. Dokładnie tak jak były rozbite. Na kiepskich logitechach 5.1 vokal brzmi przymulaście, wiadomo, ale tutaj również podbitki atakują z niezłym impetem. Natomiast yamaha eksponuje mi bardziej główny vokal. Podbitki jakby grały w tle, chociaż co ciekawe nie wszystkie. Te które były jeszcze bardziej wypchnięte, aż za bardzo na słuchawkach, na yamaszce z głównym vokalem brzmią idealnie. Czy to kwestia nie najszerszej sceny, czy te głośniki po prostu tak mają? Może się czepiam, ale teraz siedzi mi to w głowie czemu tak jest ;d Z góry dzięki za odpowiedź, jeśli komuś się chce odpowiadać :D

Ps.: Sam vokal brzmi troszkę cieplej niż na shurkach, ale ładnie, nawet bardzo ładnie.

Ps2.: Co ciekawe, niektóre partie, np. uderzenie talerza atakują dużo efektowniej i szerzej niż na shurkach. Dziwne kaprysy mają te głośniki :D

https://www.audiostereo.pl/topic/118340-mcr-755-dziwne-brzmienie/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.