Jump to content
IGNORED

Jak uzyskać lepsze brzmienie ??

Stanley

Recommended Posts

Mój zestaw to: Yamaha CDX396 (modyfikowany - gniazdo IEC, kabel sieciowy NEEL N7E, OPA2604, clock własnej konstrukcji, według schematu Audioampa, gniazda RCA złocone), AX496, kolumny Mission 71, kable Sonic Link AST 200 i sygnałowe Harmony. Pokój ma 19 m2, ale jest gęsto umeblowany. Co powinienem zmienić, aby uzyskać lepsze brzmienie ?? W tym momencie dzwięk jest trochę zaciemniony, modyfikacja odtwarzacza przyniosła poprawę brzmienia, ale nie jestem do końca zadowolony. Np. bas nie schodzi tak nisko jak powinien, zdaję sobie sprawę z możliwości kolumn, ale dla porównania, z telewizora stereo Philipsa słyszę niższe dźwięki niż z mojego zestawu... Poza tym wysokie tony nie są wystarczająco szczegółowe, a średnim brak kolorystyki. Co można zmienić w tym zestawie ?? Czy wymiana odtwarzacza na np. NAD C542 ew. Rotel RCD02 może pomóc ?? Wiem, że najprościej posłuchać, ale mieszkam w Tarnowie, gdzie nie ma żadnego sklepu ze sprzętem audio, najbliższe to Kraków, Rzeszów, a ewentualny odsłuch wiąże się z przewożeniem wszystkich klocków... :-/ Czy walory brzmieniowe wyżej wymienionych odtwarzaczy będę w stanie docenić w moim zestawie ?? Chyba że w grę wchodzi wymiana innego klocka ?? Czytałem postu związane ze sprzętem Yamahy, ale żaden nie zasugerował mi odpowiedzi na mój problem. W związku z tym bardzo proszę o porady. Pozdrawiam.

Stanley

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak coś zmieniać to kolumny.

Popróbuj ze zmianą ustawienia mission'ków, może mała modyfikacja? Maty bitumiczne, kable w środku i zmiana elektrolitów na np. jantzen.

Nie wykosztujesz się a napewno będzie lepiej.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.