Skocz do zawartości
IGNORED

Stare a nowe

looser

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mam do Was pytanie i mam nadzieje że pomożecie.  Nie jestem audiofilem do tej pory muzyki słuchałem poprzez mini wieże kenwooda wieża padła a bez muzyki żyć nie mogę. Stosunek odsłuchiwanej muzyki do filmów to będzie jakieś 60 do 40. Zródłem dzwięku będzie przedewszystkim odtarzacz blue ray samsunga hd 6500 i jego funkcje sieciowe.  Pomieszczenie które obecnie chcę nagłośnić to jest 16m2 ale niedługo przeprowadzam się ale max to będzie 20 m2. Jako że budżet mam ograniczony chciałbym kompletować zestaw kina domowego na chwilę obecną nastawić chciałbym się na stereo. Wiem że najlepiej byłoby zainwestować we wzmacniacz stereo ale filmy też oglądam a nie bardzo chce mieć dodatkowe urządzenia. Budżet do wydania to 3.000 pln z tym że na chwilę obecną 1500 -2000 i za dwa miesiące pozostala  częsc tej kwoty.  Pytanie jak to wydać mądrze co kupić. Istotą mojego pytania jest co wybrać starszy amplituner denona typu 2106 (brak hdmi ale ma dobre recenzje jeżeli chodzi o stereo) i wtedy 1000-1500 na fronty czy współczesna nową konstrukcje typu denon x1100. Starszy amplituner średniej klasy czy nowy budżetowy.

https://www.audiostereo.pl/topic/118372-stare-a-nowe/

Trochę podepnę się pod temat, bo mam podobny dylemat. Shrek777 ja nie jeździłem ani nowym fiacikiem, ani starym mercem tylko pks-em, więc własne autko bez względu na to czy nowe czy stare będzie mnie jarało ;)

Wracając do tematu, to mam dylemat czy kupić Nakamichi AV-10 do tego BR, gramofon i oczywiście kolumny czy iść w nowoczesność z HDMI, WIFI itd. np. Onkyo TX-SR875.

Obecnie słucham radia przez NC+, podłączone mam PS3 (w planach PS4), i sporadycznie filmy - chcę wrócić do vinyli i odbudwać utraconą kolekcję dla tego moje pytanie czy w granicach 3K jestem w stnie kupić coś co będzie tej samej jakości co Nakamichi AV-10 z kolumnami, czy jednak zostać przy starym sprawdzonym sprzęcie.

https://www.audiostereo.pl/topic/118372-stare-a-nowe/#findComment-3403143
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.