Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

ludzie, spokojnie!

jakby wszystkie zamowienia tak wygladaly to by bylo kiepsko. Vuy podjal sie parowania to je zrobi. Mamy taki okres, ze trwaja roznego rodzaju przygotowani, wyjazdy no i dla niektorych to tez okres wakacji.

W oczekiwaniu na graty, dla zabicia czasu - do poczytania i obejrzenia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

dla pocieszenia braci krellowej przytaczam tresc maila ktorego dzis dostalem z Elfy:

Witam,

Oba zamówienia dzisiaj zostaną wysłane z naszego magazynu centralnego ze Szwecji.

PS

Paczki dostarczamy za pośrednictwem Poczty Polskiej - czas dostawy wynosi około 3 dni robocze.

Pozdrawiam

Tomasz Korcz

Doradca Techniczno-Handlowy

ELFA Elektronika Sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 136, 02-305 Warszawa

(dwa zamowienia dlatego ze musialem podzielic zamowienie na 36szt plus 4szt na inna fakture o ktora zostalem poproszony przez jednego z kolegów)

Jest to tylko końcówka mocy , lecz bez problemu wysterujesz ją CD-kiem , jednak trzeba by dać jakiś potencjometr i selektor źródeł (dowolną ilość) czyli po prostu przedwzmacniacz pasywny , lub jakikolwiek inny jaki posiadasz lub zbudujesz, u mnie jest pre03 na lampie

Ale w rezystory.net wszystko wygląda ładnie tylko na stronie internetowej. Jak przychodzi do zamówienia to okazuje sie, że dużo wartości nie ma albo są zamienniki. Słyszałem też gdzieś że podróbki tam sprzedają np Allena Bradleya. Jeżeli chcesz zastosować rezystory Beyschlag to praktycznie wszystkie wartości kupiłem u użytkownika hfo na allegro. Mam już poskładane 2 kanały na tych rezystorach i na samplach, już nawet odpaliłem bez tranów mocy. Zero na wyjściu bardzo ładnie się ustawia. Nie mogę się tylko zebrać żeby tranzystory końcowe podłączyć i posłuchać jak to brzmi. Ten wzmacniacz będzie w klasie AB - chyba go podaruję komuś z rodziny:-)

Chyba sie zle zrozumielismy. Jeden mam juz poskładany na rezystorach Beyschlag i Samplach z ON Semi i on bedzie w klasie AB. Bedzie mial mniejsze trafo, inne kondensatory w zasilaczu i na pewno nie aż taką pojemność. Natomiast ten, do którego teraz zamawiamy elementy, będzie w czystej klasie A.

Ja mieszkam obecnie we Wrocławiu ale moj rodzinny dom jest w okolicach Wałbrzycha i niestety wzmacniacz teraz tam leży. Pomęczę ojca żeby go odpalił w tygodniu. On też jest zapaleńcem audio;-)

Hehe ale ten, który teraz robimy to będzie u mnie i tylko u mnie;-) Ojczulek jak skłąda wzmacniacze strasznie je dopieszcza. Ja nie mam na to cierpliwości. On parując trany wybiera spośród kilkuset te właściwe ja z kilku;-)Ale za to osiąga niezłe rezultaty. Już by chyba mógł napisać doktorat ze wzmacniaczy Giesbertsa z Elektora. Wg mnie te wzmacniacze mają kiepską konstrukcje. Łatwo układ się rozjeżdza, wzbudza. Trzeba naprawde dużo czasu nad nimi posiedzieć żeby kondów kompensacyjnych za dużo nie używać.

tak czytałem na ten temat i sam kiedyś robiłem ale po dwa razy spalonej końcówce pie.. w kąt fakt było to sporo czasu temu ..teraz też wyrobiłem sobie cierpliwość , najlepszy dowód to czekanie na części przy niektórych zamówieniach ;-)

Kurczę mam nadzieję że po długim weekendzie vuy wreszcie zawita na forum. Nasunęła mi się pewna myśl. Te tranzystorki które są w oryginalnym krellu 2SC2240 i 2SAXXX Toshiby podobno są w elfie. Może lepiej zamiast kombinować z zamiennikami kupić też te trany w Elfie. Elfa chyba by sobie nie pozwoliła na podróbki.

raczej podróbki nie , ale mimo wszystko wolałbym mj15003/4 , jak co to wezmę z sampli ON wychodzi ok 21$ za 5szt. npn i 5szt pnp (i tak po cichu liczę iż z jednej serii nie będzie takich rozrzutów) ,lecz tu znowu zostaje sprawa parowania - i w tym cały sęk trzeba mieć minimum po 2-3szt. więcej. Trudna sprawa jeszcze trzeba czekać.

kondziolki doszly:) w poniedzialek, wtorek wysylka do was.

i dwa zdjecia dla dla tych co potrzebuja znac wymiary do budowy obudowy:)

Ukryta Zawartość

post-17411-100002677 1244817758_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi