Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

1. ManieX - DALE, TRANY, RIFA.

2. mar_70 - DALE, TRANY, RIFA

3. lolo234 - TRAFA

4. macqw - DALE, TRANY

5. -daru0105-DALE, TRANY, RIFA

6. DCD - DALE, TRANY, RIFA

7. pirx - DALE, TRANY

8. nick30 - Dale, Trany

Panowie - czy wszyscy macie trafa ? - (nie liczac kol. lolo234)

bede zamawial w toroidy.pl - moze ktos sie chce dolaczyc ?

"TS400VA PRI:230V SEC:2x30V w konfiguracji AUDIO z uzwojeniem wtórnym nawiniętym pogrubionym drutem przy rdzeniu mogę zaproponować w cenie 195,00 PLN netto + 22% VAT / szt.

Termin realizacji max. 30 dni.

Dla zamówienia powyżej 10 szt. mogę zaoferować 10% rabatu.

Serdecznie pozdrawiam,

Tomasz Lachowski "

1. ManieX - DALE, TRANY, RIFA.

2. mar_70 - DALE, TRANY, RIFA

3. lolo234 - TRAFA

4. macqw - DALE, TRANY

5. -daru0105-DALE, TRANY, RIFA

6. DCD - DALE, TRANY, RIFA

7. pirx - DALE, TRANY

8. nick30 - Dale, Trany

Panowie - czy wszyscy macie trafa ? - (nie liczac kol. lolo234)

bede zamawial w toroidy.pl - moze ktos sie chce dolaczyc ?

"TS400VA PRI:230V SEC:2x30V w konfiguracji AUDIO z uzwojeniem wtórnym nawiniętym pogrubionym drutem przy rdzeniu mogę zaproponować w cenie 195,00 PLN netto + 22% VAT / szt.

Termin realizacji max. 30 dni.

Dla zamówienia powyżej 10 szt. mogę zaoferować 10% rabatu.

Serdecznie pozdrawiam,

Tomasz Lachowski "

jakis czas temu zamawialem trafa u P. Lachowskiego (450VA, 2x32V wykonanie audio, pogrubiony drut, przewymiarowany rdzen, srodek zalewany zywica

ponizej fragment przeprowadzonej korespondencji, na temat "wtorne przy rdzeniu":

Witam,

Jedno małe pytanie natury technicznej.

W jakiej klasie ma pracować wzmacniacz ?? Jeśli w klasie A, zrezygnowałbym z nawijania uzwojenia wtórnego przy rdzeniu. W takim wykonaniu uzwojenie pierwotne nie daje się nawijać ściśle i dobrze zaimpregnować. Będzie to skutkowało z niemiłym dźwiękiem wydawanym przez to uzwojenie przy pełnym obciążeniu. Nie chodzi o brumienie rdzenia, tylko i innego rodzaju dźwięk wyższej częstotliwości.

Dla klasy A w ten sposób transformatorów po prostu się nie wykonuje.

Proszę o decyzję.

Serdecznie pozdrawiam,

Tomasz Lachowski

------------------------------------------------------------------

PWPH Lachowski - TRANSFORMATORY

ul. Mazowiecka 20

16-002 Ksiezyno k/Bialegostoku

tel: +48 85 7474378

fax: +48 85 6631213

www.toroidy.pl

[email protected]

dołączył bym się do zamówienia :-)

mar_70, 18 Lut 2010, 10:54

>1. ManieX - DALE, TRANY, RIFA.

>2. mar_70 - DALE, TRANY, RIFA

>3. lolo234 - TRAFA

>4. macqw - DALE, TRANY

>5. -daru0105-DALE, TRANY, RIFA

>6. DCD - DALE, TRANY, RIFA

>7. pirx - DALE, TRANY

>8. nick30 - Dale, Trany

>9. bogdan - DALE

male uzupelnienie z toroidy.pl

"Biorąc pod uwagę przeznaczenie transformatora moja propozycja jest następująca:

TS400VA PRI:230V SEC:2x30V AUDIO (impregnacja rdzenia i uzwojeń, ekran elektryczny i magnetyczny, środek zalany masą epoksydową, komplet mocujący wraz z podkładkami)

- pierwotne przy rdzeniu

- przewymiarowany rdzeń

- powiększone przekroje uzwojeń

cena dla 1-10 szt. 205,00 zł netto/szt

cena dla 10-50 szt. 179,50 zł netto/szt

P.S.

Transformator byłby nawinięty na rdzeniu przeznaczonym do przenoszenia mocy 500-600VA.

Pozwoli to znacząco obniżyć indukcję w rdzeniu, zapewniając doskonałej jakości zasilanie końcówki mocy pracującej w czystej klasie A.

Serdecznie pozdrawiam,

Tomasz Lachowski

jeśli chcielibyście spytać o warunki jakie dostałem z Toroidy.pl, to oczywiście są identyczne jak wyżej. Myślę jednak, że przy zamówieniu grupowym, Pan Tomasz jest na tyle elastyczny w negocjacjach, że da dodatkowy rabat.

Poniżej moje zamówienie:

TS450VA PRI:230V SEC:2x32V AUDIO (impregnacja rdzenia i uzwojeń, ekran elektryczny i magnetyczny, środek zalany masą epoksydową, komplet mocujący wraz z podkładkami)

- pierwotne przy rdzeniu

- przewymiarowany rdzeń

- powiększone przekroje uzwojeń

cena dla 1-10 szt. 205,00 zł netto/szt

cena dla 10-50 szt. 179,50 zł netto/szt

Termin realizacji 21-30 dni.

W razie pytań - służę informacjami,

Serdecznie pozdrawiam,

Tomasz Lachowski

Sądzę iż 40V powinno być zachowane , sam mam 2x32V na kondensatorach ok 43,5V, a przy biasie 1A jest 40,2V.Jednak warto podpytać vuy na diyaudio.com robili naprawdę z wieloma napięciami i trudno rzec jakie jest optimum.

szukałem również odpowiedniego profilu radiatora do KSA50 (poza ogólnie dostępnym w HUTNIKU A4206). Profil z Huty Kęty o symbolu A4206, który użyłem w swoim A5 ma dwie wady.

1.W podstawie są dwa równoległe rowki (psujące widok z góry na wzmacniacz - należy usunąć- koszt frezowania ...?

2. w przekroju poprzecznym profil jest trapezem (nie prostokątem tak jak pokazują rysunki) - znowu frezowanie by zeszły się pióra.

W firmie DACPOL zakupiłem profil RF. Moim zdaniem doskonale nadaje się do konstrukcji radiatorów dla wzm. w klasie A. Ma prostokątny przekrój 106x112mm i masę 13,3 kg/mb (w opisie podają 13,9-nieprawda - ważyłem! Kęty ok. 9,1kg/mb). Nadwyżka w cenie radiatora zrekompensowana z góry niepewną i drogą obróbka frezerską. Pozostaje tylko precyzyjne cięcie ( w DACPOLU cięcie -drogo!! i długo..). Poza tym Pan Robert z DACPOLU zajmujący sie działem radiatorów powietrznych to naprawdę "swój chłop".

pozdrawiam,

damper

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8690-100001906 1266516175_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>damper

Profil A4206 właśnie frezuję - z 2 stron pióra i z 3-ciej planowanie powierzchni. Za taką obróbkę cena za 1 radiator o wysokości 15cm płacę 15zł. Moim zdaniem do zniesienia.

>saczek_XTRM, 18 Lut 2010, 20:03

cena za frezowanie do zniesienia, ale Profil RF już tego nie wymaga. W DACPOLU ceny maja zaporowe, ale można z dobrym skutkiem negocjować

zleconej obróbce powierzchni zawsze towarzyszy przykry niepokój o jakość jej wykonania.. czy się mylę?

Z doświadczenia wiem, że w momencie finalizacji transakcji pada tekst "wszystko będzie dobrze" a przy odbiorze "niekoniecznie "jest tak jak tego oczekiwaliśmy.

no z tym zawsze różnie bywa...generalnie trafił mi się też taki specjalista, który nie rozumiał jak wygląda przedmiot w 3 rzutach o kształcie zbliżonym do sześcianu (kilka lat uczyłem się rys technicznego). Takich "speców" najlepiej omijać.Co innego jak dzwoni facet i mówi, że frezu o takiej średnicy nie ma i czy promień może zrobić trochę inny. Najlepiej zlecać tam, gdzie ciągle się coś robi innego, bo przynajmniej mają doświadczenie - dlatego chciałem zlecić obróbkę Polibudzie, ale terminy mają dla mnie zaporowe, więc się poddałem.

W poniedziałek odbieram radiatory, to wrzucę foty jak wyszło i też mam nadzieję, że przy odbiorze nikogo opierniczać nie będę musiał

ja ruszam z produkcją na dniach. Ma być bezkompromisowa (w wykonaniu DIY oczywiście). Bedę wrzucał foty na bieżąco.

Ogólne wytyczne to:

trzymać się rygorystycznie etapu - elektronika (oryginał)

wzorować się na konstrukcji oryginalnej pod względem wzornictwa (bardziej KSA 50S)

>>damper

w Alephie o ile dobrze pamiętam miałeś metalowe rączki do podnoszenia wzmaka. Podejrzewam, że zrobienie czegoś takiego na zamówienie kosztuje majątek. Kupowałeś gdzieś gotowce? Poważnie się zastanawiam nad czymś takim, bo jeden monoblok będzie ważył coś ok 20kg..

Raczki np do obudow 19" mozna kupic w Fischer Elektronik, gotowe obudowy z panelami zreszta tez :-)

Ciekaw jestem ile kosztuje taki radiatorek :-) jestem kolo Fischera codziennie ale zawsze zapominam wejsc i sie spytac :-/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakoś podobnych w Fischer nie mogę znaleźć, te co są nie gwarantują porządnego chwytu jak te u Dampera, ale do plastiku jakoś przekonania też nie mam..

Wlasnie wrocilem od dystrybutora ( dzis nie zapomnialem ) i aby zdobyc cene tego Fischerowskiego radiatora trzeba podac im troche danych takich jak : jaki ma byc wentylator 220V czy 12V z siatka czy bez, radiator sklada sie z 4 cwiartek i czy te cwiartki maja byc w jednych kawalkach czy w paru ( to akurat jest dobre bo w przyszlosci mozna sobie jakis tak segment odjac lub dokupic ), pod jakie trany maja byc otwory no i ogolnie wymiary.

Jakub

Acha sam dystrybutor nie zna ceny, od dopiero wysyla zapytanie do centrali ze wszystkimi parametrami radiatora i dopiero po odpowiedzi mozna gadac :-/.

Podejrzewam ze cena moze byc nie najnizsza.

• Pokaż nowe odpowiedzi