Skocz do zawartości
IGNORED

GOODMANS/CARY 300B/GRAMOFON J.SIKORA

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Recenzja gramofonu Janusza Sikory BASIC juz sie ukazala, napisana przez Marka Dybe,mozna przeczytac ze gramofon ten z latwoscia pokonal jego gramofon, ktory obecnie posiada

a zaraz bedzie recenzja Wojciecha Paculy gramofonu najlepszego, ktory produkuje J.Sikora czyli REFERENCE ,jestem bardzo ciekawy jak wypadnie ten gramofon bo ten reda-

ktory juz troche gramofonow odsluchal z najlepszymi na swiecie i z pewnoscia bedzie wiedzial ile jest warty ten model dla audiofili.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak, da się zauważyć iż kolega Azus nie wkłada kija w mrowisko z tak niskich pobudek jak zazdrość , lecz jako filantrop i znawca tematu próbuje zauważyć , dać do zrozumienia, iż cała ta otoczka technologiczna związana z budową gramofonów Pana Sikory , to zwykła ściema , średniowiecze technologiczne . Nie warte funta kłaków ,toczny prymityw rodem z Mezopotami , najwyrażniej próbuje w ten sposób przestrzec potencjalnych nabywców ,amatorów, tegoż prymitywu przed totalną wtopą jaką mógł by być nie daj boże zakup tegoż ustrojstwa.

Mirek czytaj wpisy ze zrozumieniem !!! Kolega zima64 nieco wyżej pisał iż ukazała się wczoraj recenzja gramofonu Reference, na stronie HIGHFIDELITY , poczytaj .Red. Pacuła opisuje dość szczegółowo całą historię powstawania projektu Sikora turntable , włącznie z budową i odsłuchem.

pelot,..słuszna uwaga, nie piszę tego złośliwie, gramofonów pana Sikory nie widziałem i nie słuchałem,tylko co ze zdjęc... niech one grają najcudowniej, najpiękniej, niech to będzie, hiper ultra pawer hi-end, ale nie za takie kwoty, wytoczonych 3 tulejek na ręcznej tokarce, to co się udało ładnie wytoczyć pozostaje, a reszta z zadziorami pomalowane na czarno, to jest najprostsza droga do wykonania takiego urządzenia i najtańsza, dlatego się dziwie.

Najlepszym dowodem jest, pójście do jakiego kolwiek tokarza i pokazać co i jak, na drugi dzień napęd z obudowami silniczków gotowy, ludzie nie dajmy się zwariować, tym bardziej iż na AS nie zagrało.

Jeśli ktoś będzie chciał taki gramofon podam adresy firm, które wykonują łożyska talerze i to gotowe do pracy, w raz z na silikonowymi łożyskami spiralnymi.

Ja za długo w tym siedzę, więc kitu nikt mi nie wciśnie.

Tak gra

Azusie, a Twój gramofon już powstał i działa? Pisałem serio o tych odsłuchach, chętnie go z Grześkiem przesłuchamy i przekażemy swoje uwagi, jeśli oczywiście chcesz.

Tak,...dzięki ahai za dostarczenie wspaniałej licy do okablowania ramienia.

988789_1962835783940687_5318960328457837679_n.jpg?oh=a0c147061983fa8b0e30d94bda7f023b&oe=57164EAE

Więcej na moim facebookowym profilu.

Mam do ukończenia parę projektów i do połowy stycznia jeszcze jestem w Polsce, potem tylko odsłuchy w Hanoverze.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tak gra

Tak,...dzięki ahai za dostarczenie wspaniałej licy do okablowania ramienia.

988789_1962835783940687_5318960328457837679_n.jpg?oh=a0c147061983fa8b0e30d94bda7f023b&oe=57164EAE

Więcej na moim facebookowym profilu.

Mam do ukończenia parę projektów i do połowy stycznia jeszcze jestem w Polsce, potem tylko odsłuchy w Hanoverze.

Asus , tak z ciekawości ile to cudo kosztuje , tzn . napęd plus ramię ?

O ile to nie jest tajemnicą;))

Prosze bardzo, pokazala sie recenzja gramofonu Janusza Sikory modelu( REFERENCE) napisana przez Wojciecha Pacule,prosze przeczytac i wyciagnac wnioski,mamy wspanialy

gramofon nie bedacy gorszym od najlepszych na swiecie,ktory w momencie sprzedawania przez siec dystrybucji musialby kosztowac ok. trzy razy tyle,sluch mam jednak dobry:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Asus , tak z ciekawości ile to cudo kosztuje , tzn . napęd plus ramię ?

O ile to nie jest tajemnicą;))

Mam świetnych tokarzy, lubią dla mnie robić, lubią wyzwania i kochają robić fajne rzeczy, ramiona ja projektowałem, ale jak zawsze musieli coś dołożyć od siebie, i to świetnie wyszło, pracują na precyzyjnych automatach, projektują, tną też wodą, za kompletne ramie z mosiądzu 500zł i to w jeden dzień plus 100zł chromowanie, tyle ja zapłaciłem

11751413_437868556415664_5391381663057973757_n.jpg?oh=80ca004881aefb9802536554fbe64386&oe=56FB229B

zostały mi tylko 3 szt ramion, więc przed wyjazdem zamawiam następną partię.

Czyli takie ramię kosztuje 600 zł ?

A jaka jest cena napędu ?

Pytam poważnie .

..czyli co? silnik łożysko i talerz?+układ napędowy?

1470175_321500454719142_337200734520047093_n.jpg?oh=35675b05052177e3262943d4334f8c8e&oe=56FD8F88

Mirek czytaj wpisy ze zrozumieniem !!! Kolega zima64 nieco wyżej pisał iż ukazała się wczoraj recenzja gramofonu Reference, na stronie HIGHFIDELITY , poczytaj .Red. Pacuła opisuje dość szczegółowo całą historię powstawania projektu Sikora turntable , włącznie z budową i odsłuchem.

W nowy rok bawilem sie a nie czytalem recenzji gramofonu (REFERENCE),kolega Azus ktorego lubie tak naprawde nie wie co pisze na temat gramofonow wykonanych przez

Janusza Sikore, bo to inne swiaty o ktorych mu sie wydaje, ale nie wiem jaki ma cel w tym co pisze.... ale to jest delikatnie mowiac przykre.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytania proszę tutaj;0)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miło,że konkurencja wskazała swój własny wątek , a wracając do gramofonów Janusza Sikory muszę powiedzieć jako jeden z pierwszych

właścicieli ,że Janusz produkuje niesamowite urządzenia, stale je modyfikując. Znam kilka osób które zamieniło dobre lub b.dobre gramofony na gramofon Janusza .

Czekam co koledzy napisza o recenzji gramofonu (REFERENCE) Janusza Sikory,bo jak narazie wszyscy jak zamurowani sie zachowuja:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czekam co koledzy napisza o recenzji gramofonu (REFERENCE) Janusza Sikory,bo jak narazie wszyscy jak zamurowani sie zachowuja

Ja już pisałem kiedyś, zaraz po AS o swoich wrażeniach związanych z odsłuchem tego gramofonu. Mnie się bardzo podobało jego świeże i dynamiczne brzmienie, będące zaprzeczeniem obiegowej opinii o tym, że winyl przymula;-)

Cóż ale mimo wszystko cena 50 tys za werk bez ramienia i brandu wydaje się przesadzona a placimy za DYI z aspiracjami, a raczej za klona Kuzmy. Faktem jest ze gra bardzo dobrze, ale odsprzedawalnosc tego żadna. Taki Amplifon analogu niby fajnie ale każdy egzemplarz inny. Sorry - marketingowo nazywa się to - twórca modyfikuje swoje dzieło :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pacuła napisał o szerszym niż w przypadku innych gramofonów paśmie przenoszenia. To jest dość subiektywne określenie, sądzę że w ten sposób przejawia się neutralność rozumiana jako liniowość pasma przenoszenia. Większość gramofonów w większy lub mniejszy sposób uprzywilejowuje, czy też jak wolicie, dopala średnicę co powoduje, że przykuwa ona uwagę. A ten gramofon jest od tej przypadłości wolny. Ja zwróciłem uwagę przede wszystkim na nieprzeciętne walory dynamiczne oraz taką świeżość, witalność dźwięku.

klona Kuzmy

odsprzedawalnosc tego żadna

To są podstawowe "problemy" tych gramofonów,bo samo granie jest bardzo dobre.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To są podstawowe "problemy" tych gramofonów,bo samo granie jest bardzo dobre.

Czyli dokładnie to samo co w przypadku większości polskich produktów... Choćby kabli typu KBL, Sulek, Verictum, itp.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.