Skocz do zawartości
IGNORED

GOODMANS/CARY 300B/GRAMOFON J.SIKORA

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Tak spytam Mirek grałeś kiedyś z gramofonu?

Fajne pytanie,moj ojciec byl milosnikiem gramofonow,kiedy bylem malym chlopcem w latach 60-siatych to caly czas muzyka byla puszczana w moim domu z gramofonu,byly to gramofony polskie poczynajac od Bambino a pozmiej Adam i Daniel z tego co pamietam.Ojciec byl dyrektorem w fabryce i w tamtych czasach komunistycznych i dobrze zarabial, tylko on mial w naszym bloku gramofon,motor i pozniej telewizor ruski(czarno-bialy),tanczylismy caly czas przy gramofonie,pamietam pozniej jak moj starszy kolega mial linie do produkcji plyt plastikowych, cos jak pocztowki i byly na nich nagrane single,szok jak to zle gralo, ale bylo fajnie,on zarabial krocie a ja dostawalem te plyty za darmo,ojciec kupowal plyty czarne i takie kolekcjonowal.

Ostatnie moje spotkanie z gramofonem bylo w latach 80-90-tych,mialem gramofon Technics, ale nie pamietam modelu,ostatnia moja czarna plyta to Stevie Wonder - I Just Called to Say I Love You z tym nagraniem.

Mowia ze z pampersem sie rodzimy i z pampersem na starosc skonczymy,ja z gramofonem sie urodzilem i z gramofonem w moim torze odsluchowym umre, tak postanowilem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gramofony rekomendowane przez Stereophile(2015r.):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widze na 40-lecie tej wspanialej firmy zobaczymy specjalna edycje gramofonu,zawsze moge zdecydowac sie na kupno gramofonu z tej wspanialej firmy tym bardziej ze mozna zaczac od tanszego modelu i z czasem bez sprzedawania go ulepszac,bardzo ciekawa oferta i mam ja akurat na miejscu czyli w UK.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko 40-sztuk902013r.) i tylko po zaledwie 25000eur, prawdopodobnie obudowa z drzewa pachnie tym trunkiem ha ha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zwracam honor, widzę Mirku że się nie obrażasz ani nie wpadasz w furię jek poniektórzy z tej witryny, powiem ci że jadę jeszcze raz na odsłuch w tym tygodniu, do tego samego Pana. Posłuchać modelu docelowego.Muszę trzymać, rękę na pulsie.Już miałem raz taką sytuacje. Przeprowadziłem rozmowy wstępne dotyczące kupna w fazie ukończonego projektu ,już po kilku wystawach . Ogólnie bardzo dobrze przyjęty był tan gramiak, na ową chwilę jeszcze bez zobowiązań,i umów kontrahenckich, tak się zastanawiałem że z 18000pln, zrobiło się 10000 euro co jest dla mnie zbyt wygórowaną ceną. No i przepadło,jak widzisz to w tym momencie masz stuprocentowe za pół ceny , a za razem super nowość . Dobrze być zawsze o krok do przodu przed innymi ,zawsze to procentuje.

Zwracam honor, widzę Mirku że się nie obrażasz ani nie wpadasz w furię jek poniektórzy z tej witryny, powiem ci że jadę jeszcze raz na odsłuch w tym tygodniu, do tego samego Pana. Posłuchać modelu docelowego.Muszę trzymać, rękę na pulsie.Już miałem raz taką sytuacje. Przeprowadziłem rozmowy wstępne dotyczące kupna w fazie ukończonego projektu ,już po kilku wystawach . Ogólnie bardzo dobrze przyjęty był tan gramiak, na ową chwilę jeszcze bez zobowiązań,i umów kontrahenckich, tak się zastanawiałem że z 18000pln, zrobiło się 10000 euro co jest dla mnie zbyt wygórowaną ceną. No i przepadło,jak widzisz to w tym momencie masz stuprocentowe za pół ceny , a za razem super nowość . Dobrze być zawsze o krok do przodu przed innymi ,zawsze to procentuje.

Ciekawy jestem co postanowisz po odsluchach u J.Sikory,jego gramofony sa tak solidne ze jak czytam o gramofonach po 7-14kg w porownaniu do 85-125kg to zastanawiam sie czy ma to znaczenie dla lepszego grania,napewno na rezonanse i stabilizacje ,ale tez sam material uzyty do zrobienia tych ciezkich gramofonow ile musi kosztowac.

Pan Sikora to ma siedzibę w Lublinie tak? Czy w W-wie?

Pan J.Sikora ma siedzibe i mieszka w Lublinie,pamietam ze kiedys myslales o zakupie gramofonu i podobal sie tobie ten z firmy Kuzma, ale warto tez zainteresowac sie referencyjnym gramofonem J.Sikory,slyszalem ze jeszcze lepszy przygotowuje na wystawe w przyszlym.roku do Monachium,jak tam sie wybiera to musi byc dobrze.

Widziałem zdjęcia i jego gramofony wyglądają bardzo dobrze. To fajnie, że w Polsce moźna zrobić tak dobry sprzęt. Chciałem z ciekawości posłuchać. Gramofony bardzo mi się podobają stylistycznie, ale muzycznie to dla mnie nie bardzo. Ale doceniam dobre wykonanie i fajny design.

Widziałem zdjęcia i jego gramofony wyglądają bardzo dobrze. To fajnie, że w Polsce moźna zrobić tak dobry sprzęt. Chciałem z ciekawości posłuchać. Gramofony bardzo mi się podobają stylistycznie, ale muzycznie to dla mnie nie bardzo. Ale doceniam dobre wykonanie i fajny design.

Czyli z tego co zrozumialem sluchales gramofony J.Sikory i czegos brakowalo w przekazie dla Ciebie?czy tak?

Akurat z Goodmansami graly wspaniale, kiedy skuchalem i byly bardzo muzyczne,od czego to zalezy ze jednemu sie podoba a innemu nie,chyba sa gusta i gusciki.Moze inna wkladka a moze jeszcze nie masz sprecyzowanej wykladni co do gramofonu i okaze sie pozniej ze to co sluchales na poczatku bylo najlepsze?

Nie słuchałem ale widzę na zdjęciach, że dobrze wyglądają. Chciałem posłuchać. Ale do Lublina nie wybieram się.

Pieknie graja i pieknie wygladaja,widac jak na dloni ze to nie plastik i jakies smieszne materialy i waza takie ustrojstwa tylko po 7kg,gramofony J.Sikory to potezne grajki(85kg-125kg) i solidne piekne wykonanie,ramie uzyte to te najwieksze 12 i Pre do tego swietnie,wszyscy chwala,wlasnie kolega tu piszacy kupil i chwali bardzo ,no i do gramofonu tez sie przymieza a widac ze byle czego nie kupuje i sie zna na gramofonach.

Tego modelu uzywanego bede szukal:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na uzywany z dwoma ramionami referencyjny nie bedzie mnie stac:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie słuchałem ale widzę na zdjęciach, że dobrze wyglądają. Chciałem posłuchać. Ale do Lublina nie wybieram się.

Ten którego ja słuchałem , jest wersją pośrednią pomiedzy Reference a Basic . Materiały użyte do do tych konstrukcji to głównie specyjalny stop aluminium tak zwane lotnicze, brąz i miedż .Na przykład w tym nowym modelu baza pod ramię wykonana jest cała z brązu , obrazowo to wygląda tak jak słoik litrowy płus nadbudówka słoik z chrzanu , to tak dla zobrazowania . Da się zauważyć że na to wszystko idzie mnóstwo materiału i to drogiego. W tym przypadku nie ma kompromisów , wszystkie podzespoły to lity metal a nie jakieś plastikowe atrapki rodem z ChRL-u.Używane jest jeszcze żeliwo, chyba w talerzach . Wygląd w tym przypadku zbierzny jest z brzmieniem, te gramofony trzymają niesamowicie rytm ,pasmo w całej rozciągłości jest niezwykle przejżyste- zarazem nasycone wszelkimi detalami,żadnych rezonansów. Warunek ,to brzmienie musi sie podobać ,zwłaszcza z Goodmensów,(specyfika głośników) nie jest ono za ciepłe ani kluchowate , aczkolwiek ciepła nie brakuje. można by żec że jest rześkie jak poranek w pogodny majowy dzień.Pojutrze posłucham Basica jest już przygotowywany ,wczoraj rozmawiałem z Januszem ,wlaśnie mial go na "palecie". Warto przejechać się do Lublina i posłuchać, dopóki chce to pokazywać ludziom , bo gdyby coś wypaliło to nie wiem czy będzie się chciało Januszowi podejmowac przygodnych słuchaczy.Na razie ma do tego zapał.

Przepraszam za specjalnie. Pisałem ten post w biegu, nie zastanawiająć się nad ortografią, zapomniałem że jeszcze użyty jest jeden materiał, nmosiądz ,a ostatnio doszło szkło.

Janusz Sikora to pasjonat,meloman oddany swojej pasji, jaka jest budowanie swoich pieknych gramofonow,rozmowa z nim to sama przyjemnosc,ma wielka wiedze i doswiadczenie z ktorym bezinteresownie potrafi sie podzielic,kiedy mowi o sprzetach hi-end i o muzyce to sluchamy tego z zapartym tchem.

Wszystkim audiofilom i melomanom polecam w tym roku odwiedzenie pokoju tego Pana na AS w Warszawie, zobaczenia i posluchania tego toru odsluchowego, ktory potrafi promieniowac wspanialym dzwiekiem,wtedy zrozumiecie dlaczego ja w nim sie zakochalem i nie tylko ja,bo sa znani dilerzy od ktorych po cichu uslyszalem ten tor J.Sikory z tymi Goodmansami jest boski, ale my mamy swoje sprzety do sprzedania i dlatego mowimy cicho,pomyslalem wtedy, to ja jednak mam jeszcze sluch.

Akurat tu na zdjeciu jest Pan o ktorym mowie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Janusz Sikora-kiedy poznalismy sie na AS w Warszawie tak naprawde nic o tym Panu nie wiedzialem i do dzisiaj nic mi o sobie nie opowiadal poza tylko tym ze wiadomo buduje swietne gramofony i bardziej jest melomanem uwazam niz audiofilem,akurat szukalem dzis nowych wiadomosci na temat roznych gramofonow i ten artykul przybizyl mi wiedze na temat tego konstruktora i jego sprzetow Hi-End,warto przeczytac:

Ukryta Zawartość

Tutaj na dole w tym artykule jest gramofon Basic a juz jest nowy ktory widzielismy na AS w Warszawie Reference i jeszcze nowszy powstaje, ktory bedzie wystawiony w przyszlym roku na wystawie w Monachium

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę że na temat urządzeń Janusza niewiele osób ma coś do powiedzenia oprócz mnie i Mirka , dwóch fanatyków. W zasadzie nie dziwi ten fakt,jego propozycja i stylistyka , oraz marka którą wytrwale budduje,jest nowością na polskim rynku highendowym.Trudno mówić o jakimś szerokim zainteresowaniu ze wzgledy na dośc wysoką cenę jaką trzeba zapłacic za to żeby móc się tymi cackami nacieszyć. Ja ze swej strony po kolejnym pobycie i kilku godzinnym odsłuch, jestem wręcz na sto procent przekonany do bardzo wysokiej klasy sprzętu wykonanego przez Janusza. Nie dotyczy to tylko gramofonów, trzeba zauwazyć w jego ofercie są:przedwzmacniacze gramofonowe, wzmacniacze lampowe ,końcówki mocy,kondycjonery,no i kolumny , można by żec człowiek orkiestra .Samo wystarczalny jeśli chodzi o zbudowanie toru odsłuchowego swoich marzeń.Ze wszech miar jestem pełen podziwu dla tego czlowieka.Jest to kolejny przykład z wielu, że jesteśmy cholernie zdolnym narodem ,tylo tefałeny i inne szmatławce wciskają nam że jesteśmy do niczego, ze jesteśmy mali ,zaściankowi głupi stworzeni jedynie do prac niemalże niewolniczych. Zaletą tego toru jest to że tworzy on niesamowitą synergię ,efektem czego jest wspaniały niepowtarzalny dzwięk.W prawdzie słuchałem jak dotą tylko w dwóch konfiguracjach, z Goodmensami i Cabasse Adriatisami.To mi dało wyobrażenie potencjału jaki jest zaklętyw tych klockach. Co jest istotne to to że znajdujemy to w jednym miejscu , a nie jeżdzimy od salonu do salonu kupując nie jednokrotnie tępo brzmiącą chińszczyznę ubraną w logo,znanej i porządanej marki, za też, nie małe pieniądze .Po kolejnym odsłuchu z Cabassami byłem przybity do ziemi potęgą dzwięku ,powiem wam że nie mogłem spać pół nocy .Ciągle miałem w głowie tą ,gladkośc , czytelność, swobodę i moc z jaką dżwięk wydobywał się z kolumn.Wybieram się na kolejny odsłuch , możliwe że w kolejnej odsłonie będą jeszcze inne kolumny, okraszone ustrojstwami ze stajni J.S.Nie mam zamiaru nikogo przekonywać co do walorów w/w.Ja osobiście jestem przekonany o niezwykłej muzykalności i wartości pod względem reprodukcji dzwięku tego toru. Na ile będzie mnie stać na tyle będę się starał wzbogacić mój zestaw w te urządzenia.Wydaje mi się że rozwodzenie się na ten temat nie ma sensu, jakość mówi sama za siebie, w dwóch najważniejszych kwestiach:odsłuchowej i estetycznej, próżne są tu słowa.

Pan Sikora teraz skoncetrowal się bardzej na gramofonach i pre do nich , pewnie na zamownie może zrobić i wmacniacz lampowy albo kondycioner ale pewnie nie tak szybko

Zgadzam się z przedmowca , wszytko jest zrobione na miarę hiendu ,dopracowane do każdej nakrętki , wyroby jak duże firmy które mają fabryki ,nawet porównać do lampizatora , to lampi wygląda blado

A z drugiej stronę wartość całego tory Pana Sikory to równo wartość mieszkanka sredniego , ja za pre i gramiak trzeba wydać 80 tysięcy wiec reszta toru też musi być na wysokim poziomie

Jedno zarzut do kolumn ,słabo grają przy małej głośności ,

:)

Kolega Pelot ladnie to wszystko opisal, bo sam na zywo widzial i odsluchal co J.Sikora mial u siebie i jego kolegi,tak serio to strasznie mu zazdroszcze ze moze pojechac do Lublina,moze kiedys uda mi sie doleciec do Warszawy i te pare kilometrow dojechac do tego miasta,dziwie sie ze tylu jest audiofili w Polsce szukajacych bardzo dobrego i muzycznego toru odsluchowego i jeszcze nie pisze ze chce tam pojechac i odsluchac.

Szwagier83-tak Goodmansy musza grac troche glosniej, aby bylo dobrze u mnie na godz 9.00 to tak glosno i pieknie graja ze szok,akurat wszystkie grajace lampy musza grac wzm glosniej,juz kiedys koledzy audiofile pisali o tym ze wzm lampa musi grac glosniej i mieli racje,jeszcze jak dwie godziny wzm wlaczy sie przed odsluchami to dopiero jest bajka"jak z dziewczyna".

Akurat jesli chodzi o drozyzne w wyrobach J.Sikory to sie nie zgodze,zaczelem sprawdzac ceny roznych gramofonow i to powiedzmy slabych i lekkich jak piorko7kg-15kg i ceny wysokie jak z choinki,taki juz dobry gramofon ale polski Zondek z swoim ramieniem to 40000tys zl,bez wkladki bez Pre.Teraz oferta J.Sikory pieknego 85kg gramofonu BASIC+Pre+ramie + wkladka Kuzmy( odpowiednia jakosc- wartosc do tego gramofonu) to tez 40000zl czyli mamy wszystko za ta cene u Janusza Sikory, bo daje duza znizke jak to zamowimy i kupimy wszystko razem,tylko jechac i odsluchac i porownac.Zbieram sam pieniadze i ten zestaw bo nie chce nic plastikowego,wpadajacego w rezonanse i placic tylko za nazwe znanej firmy, bo dobrze sie swieca.

To zestaw J.Sikory za 40000zl o ktorym mowilem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obaj Panowie macie rację, kupując linię Reference trzeba zapłacić chyba coś około 100 000 pln,dokładnie nie wiem ,pytałem raz to otrzymałem odpowiedż że jest bardzo drogi i nie ma potrzeby aż tak wysoko mierzyć, linia Basic w zupełności powinna zaspokoić nawet najbardziej wymagające ucho. Trzeba za nią wyłożyć jak wspomina Mirek 40 000pln , mała uwaga kompletując to niezależnie bądż samodzielnie wychodzi prawie 51 000pln,oczywiście w obu przypadkach mamy na myśli pre+gramofon (cały tor to już faktycznie mieszkanie dało by się kupić i to nie małe),niestety highend jest drogi. Bardzo istotna kwestia, jak dotąd, Janusz jedzie do każdego klienta i kalibruje gramofon na miejscu . Powiem więcej w każdym przypadku - zaznaczam, jak dotąd, nawiązuje bliższe relacje żeby nie żec koleżeńskie, co z mojego punktu widzenia jest żadkością a wręcz niespotykane.Świadczy to o tym iż bierze pełną odpowiedzialność za produkt którym handluje, i jest pewny najwyższej jakości,o czym mogła by świadczyć nawiązana więż z posiadaczem nabytku.Przynajmniej tak to wygląda w moim przypadku ,odnoszę wrażenie że takie podejście z jego strony jest normą. W końcu za coś się płaci nie tylko za produkt, zaangażowanie wkalkulowane jest w koszty. Co do Goodmensów w moim odczuciu brzmią one trochę inaczej. Skuteczność tego głośnika jest naprawdę niesamowita, lecz dla mnie jak by za mało ciepła z siebie dają . No ale każdy ma swoje preferncje ,ja na przykład cenię sobie ciepło w dzwięku i głęboki bas.Faktem jest że nie grają cicho,dlaczego ? nie wiem, może jednak ze skutecznością jest coś nie tak a może taki ich urok. Broń boże nie neguję ich i nie twierdzę że są złe, jak dla mnie graja inaczej, i nie pogardził bym nimi, gdybym miał możliwość kupić je za rozsądne pieniądze. Tak na marginesie to Janusz na tą wystawę w Niemczech przygotowuja nowy typ kolumn ,oparte mają być na głośnikach innej marki.

Obaj Panowie macie rację, kupując linię Reference trzeba zapłacić chyba coś około 100 000 pln,dokładnie nie wiem ,pytałem raz to otrzymałem odpowiedż że jest bardzo drogi i nie ma potrzeby aż tak wysoko mierzyć, linia Basic w zupełności powinna zaspokoić nawet najbardziej wymagające ucho. Trzeba za nią wyłożyć jak wspomina Mirek 40 000pln , mała uwaga kompletując to niezależnie bądż samodzielnie wychodzi prawie 51 000pln,oczywiście w obu przypadkach mamy na myśli pre+gramofon (cały tor to już faktycznie mieszkanie dało by się kupić i to nie małe),niestety highend jest drogi. Bardzo istotna kwestia, jak dotąd, Janusz jedzie do każdego klienta i kalibruje gramofon na miejscu . Powiem więcej w każdym przypadku - zaznaczam, jak dotąd, nawiązuje bliższe relacje żeby nie żec koleżeńskie, co z mojego punktu widzenia jest żadkością a wręcz niespotykane.Świadczy to o tym iż bierze pełną odpowiedzialność za produkt którym handluje, i jest pewny najwyższej jakości,o czym mogła by świadczyć nawiązana więż z posiadaczem nabytku.Przynajmniej tak to wygląda w moim przypadku ,odnoszę wrażenie że takie podejście z jego strony jest normą. W końcu za coś się płaci nie tylko za produkt, zaangażowanie wkalkulowane jest w koszty. Co do Goodmensów w moim odczuciu brzmią one trochę inaczej. Skuteczność tego głośnika jest naprawdę niesamowita, lecz dla mnie jak by za mało ciepła z siebie dają . No ale każdy ma swoje preferncje ,ja na przykład cenię sobie ciepło w dzwięku i głęboki bas.Faktem jest że nie grają cicho,dlaczego ? nie wiem, może jednak ze skutecznością jest coś nie tak a może taki ich urok. Broń boże nie neguję ich i nie twierdzę że są złe, jak dla mnie graja inaczej, i nie pogardził bym nimi, gdybym miał możliwość kupić je za rozsądne pieniądze. Tak na marginesie to Janusz na tą wystawę w Niemczech przygotowuja nowy typ kolumn ,oparte mają być na głośnikach innej marki.

Goodmansy w moim torze z Carym na lampie 300B daja duzo ciepla w graniu,tak ze wszystko zalezy od wzmacniacza,co do glosnosci to jak glosno graja juz miedzy 8.00-9.00 to w innych torach to byloby cicho,tak ze po zastanowieniu mit ten upada ze tylko glosno dobrze graja.Akurat Goodmansy sa najlepszym elementem toru odsluchowego tak bylo u J.Sikory jak i u Szemisa i teraz w moim torze,nigdy tych kolumn nie sprzedam i to samo powiedzial J.Sikora bo sa wyjatkowe i tak specyficzne w swoim pieknym muzycznym graniu ze drugich takich nie ma,inne wlasnie kolumny na calym swiecie graja podobna specyfika do siebie i to czy lepiej troche graja to bardziej zalezy od dobrze dobranego toru odsluchowego, ale nie potrafia same tak narzucic specyfiki grania calemu torowi jak Goodmansy a przeciez nie sa kolumnami tubowymi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do wzmacniaczy lampowych, to faktycznie mają one tę przypadłość że grają dopiero na większym wzmocnieniu. Ale - nie jest to normą. Mój na ten przykład gra od początku skali bardzo pięknym i niemal że pełnym pasmem,w pełnym tego słowa znaczeniu , włączając w to detaliczność i przejżystość sceny.Oczywiście na danym poziomie słyszalności.Może to zabrzmiało jak przechwałka , ale ja słyszę co mam. Ja u siebie słucham bardzo często w nocy ,raz że twoży się zupełnie inny klimat do odbioru dżwięku (wzrasta percepcja), dwa że mam czas.Niekiedy odnoszę wrazenie że ten dzwięk który się sączy z głośników (na małym wzmocnieniu) ,ma więcej w sobie bogactwa w formie i treści ,niż gdy bym go słuchał głośno. Pwodowane jest to pewnie konstrukcją mojego wzmacniacza,kolega inżynier który go opracowywał stwierdził że: "to ma grać na każdym poziomie wzmocnienia".Poza tym nie potrzebuje kilku godzin żeby można poczuć bas ,u mnie już po kilkunastu no (może do dwudziestu) mminutach odczówa się całe pasmo, jak zauważyłem to preamp od Janusza na tranzystorach nagrzewa mi się dłużej niż moje lampy, porównanie do CD .

Pelot-moj Cary 300B tez odrazu gra,to nie problem i tez na kazdym poziomie glosnosci ciagnie pieknie, tylko czuje ze czym dluzej rozgrzewaja sie lampy 300B to gra piekniej.Goodmansy sa bardzo szybkie i beda graly o niebo lepiej z lepszego zrodla,teraz to zwykly DAC czyli cyfrowy pezekaz a dopiero z gramofonu to bedzie wysoki poziom grania.

Jak byłem miesiąc temu u Pana Sikory to mówił że referencyjny kosztuje 40tysiecy plus pre tez 40tysiecy

Basic bez ramienia 25 plus 8 za pre

Pewnie jak weźmiesz dwa klocki referencyjne to będziesz miał upust , wydatek jest duży to dla ludzi bardzej zamożnych , którzy słuchają często :)

Jak byłem miesiąc temu u Pana Sikory to mówił że referencyjny kosztuje 40tysiecy plus pre tez 40tysiecy

Pewnie jak weźmiesz dwa klocki referencyjne to będziesz miał upust , wydatek jest duży to dla ludzi bardzej zamożnych , którzy słuchają często :)

Dlatego mowilem ze Basic+Pre+Kuzma(ramie+wkladka) ktore ogeruje J.Sikora(zdjecia pokazywalem) jako juz gotowa calosc kosztuje 42000tys dokladnie,normalnie gdyby ktos osobno chcial to kupowac na czesci wyniosloby to dobrze ponad 50000tys zl.

No to zjechał tyśaka na pre Basic ,ode mnie wziął 7tyś , widać ceny są regulowane ,w zależności od humoru ,a przez telefon była gadka o sześciu. Mniejsza z tym. Wziąłem go z możliwością zwrotu gdyby nie spełnił moich oczekiwań.

No to zjechał tyśaka na pre Basic ,ode mnie wziął 7tyś , widać ceny są regulowane ,w zależności od humoru ,a przez telefon była gadka o sześciu. Mniejsza z tym. Wziąłem go z możliwością zwrotu gdyby nie spełnił moich oczekiwań.

Pamietam ze twoje Pre kosztuje 8tys, tak ze dostales dyskont,roznie bywa czasami moze miec J.Sikora wiecej wyprodukowanych lub ktos nie odebral i zalezy na zbyciu jak wszendzie,na poczatku roku sa wszendzie przeceny tak ze to normalne,mnie na nowy zestaw nie bedzie stac, bede szukal tego sprzetu uzywanego.

Zapytam o wrażenia z odsłuchu? może być na priwa jak by co.

Zapytam o wrażenia z odsłuchu? może być na priwa jak by co.

Nie było mi dane żeby posłuchać dłużej sprzętu Pana Sikory ,więc coś konkretnego ciężko mi napisać

Musiał bym spędzić kilka godzin i posłuchać moich ulubionych płyt jak i innego repertuaru

Kilka wniosków , to lekkość przekazu , bardzo dobra separacja instrumentów ,naprawdę pod wrażeniem , duże składy i słuchać każdy instrument ,żadnego zalewania się.Bralko trochę masy i wypełnienia ,tak trochę płasko.

Ale ja człowiek młody jestem ,nie osluchany bardzo wiec nie mam duzego porownania , ale to nie jest dzwiek mojego zycia jak założyciela wątku ,inny lubię ,ale o gustach się nie dyskutuje

Nie było mi dane żeby posłuchać dłużej sprzętu Pana Sikory ,więc coś konkretnego ciężko mi napisać

Musiał bym spędzić kilka godzin i posłuchać moich ulubionych płyt jak i innego repertuaru

Kilka wniosków , to lekkość przekazu , bardzo dobra separacja instrumentów ,naprawdę pod wrażeniem , duże składy i słuchać każdy instrument ,żadnego zalewania się.Bralko trochę masy i wypełnienia ,tak trochę płasko.

Ale ja człowiek młody jestem ,nie osluchany bardzo wiec nie mam duzego porownania , ale to nie jest dzwiek mojego zycia jak założyciela wątku ,inny lubię ,ale o gustach się nie dyskutuje

To prawda, ze to jest moj dzwiek,moze dlatego ze chodzac i sluchajac po pokojach odsluchowych na wielu swiatowych wystawach i tez u wielu kolegow majacych swoje tory odsluchowe, wszystko tak naprawde gralo podobnie i nigdy mnie nie zaskoczylo,co mi z poprawnosci jak nie bylo tego czegosc co by mnie ujelo,muzykalnosc musi byc i jeszcze raz muzykalnosc,tego trzeba szukac.

Najbardziej ciesze sie z tego ze nikt mi nie zazuci ze pisze tu o J.Sikorze bo cos od niego kupilem i teraz promuje,absolutnie nie,kolumny Goodmans kupilem od kogos innego,gramofon tez kupie uzywany od kogos innego, tak ze nie mam powodu poza jednym ze to fantastyczne muzyczne granie toru ktory zbudowal sam J.Sikoru.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.