Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Revolution XT

katalonczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

mamy w salonie wszystkie modele Tannoy XT w obydwóch kolorach, tak węc zapraszam serdeczne na odsłuch, można się samemu przekonać, co reprezentują kolumny.

Moim zdaniem to bardzo dobre kolumny, znacznie lepsze od poprzedniej serii Revolution DC. Ich brzmienie należy ocenić jako równe, bardzo dobrze wypełnione ze świetnym środkiem pasma. W końcu jest dobry, nisko schodzący bas, trzymany w ryzach oraz otwarta góra pasma. Nie są to kolumny ostre, agresywne, raczej stawiają na neutralny przekaz.

Zapraszam serdecznie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Witaj,

mamy w salonie wszystkie modele Tannoy XT w obydwóch kolorach, tak węc zapraszam serdeczne na odsłuch, można się samemu przekonać, co reprezentują kolumny.

Moim zdaniem to bardzo dobre kolumny, znacznie lepsze od poprzedniej serii Revolution DC. Ich brzmienie należy ocenić jako równe, bardzo dobrze wypełnione ze świetnym środkiem pasma. W końcu jest dobry, nisko schodzący bas, trzymany w ryzach oraz otwarta góra pasma. Nie są to kolumny ostre, agresywne, raczej stawiają na neutralny przekaz.

Zapraszam serdecznie.

Czy są lepsze od DC6T SE

Są przede wszystkim inne, moim zdaniem zachowane jest świetne wypełnienie, środek pasma, natomiast nowa seria dużo zyskała na dynamice, basie, dociążeniu oraz swobodzie szczególnie w górnych rejestrach.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Są przede wszystkim inne, moim zdaniem zachowane jest świetne wypełnienie, środek pasma, natomiast nowa seria dużo zyskała na dynamice, basie, dociążeniu oraz swobodzie szczególnie w górnych rejestrach.

porównuje je pan z DC6T czy DC6T SE

a co ewentualnie z nowych kolumn do 5000 zł w połączeniu z Rotelem RA-980BX polecacie pokój 25m słucham pop rock R&B jazz lubię mocne czyste z dobrym basem brzmienie nie ostre

Proszę spojrzeć na polską konstrukcję Audio Academy Hyperion IV oraz Kef (najlepiej seria R, ale w 25m2 powinna to być kolumna R700, która przekracza budżet).

Dobry temat.

Życzył bym sobie aby pojawil się tu jaklis test. ale nic z tego. Audio i Audio/Video śa obrazone na EIC i testów nie bedzie. Stąd o kolumnach bedzie bardzo mało wiadomo.

Dobrze by było jakby ktoś wypozyczył je do domu i po prostu przetestował.

Dynamika o której pisze Q wydaje mi się jest wynikiem innego podziału na zwrotnicy. Teraz dolny głośnik jest czysto basowy.

a jak wypadają XT6F w porównaniu do Hyperion IV

tutaj jest trochę opisana jedna i druga para kolumn w tym temacie (Napisano 24.02.2015 - 19:42)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobry temat.

Życzył bym sobie aby pojawil się tu jaklis test. ale nic z tego. Audio i Audio/Video śa obrazone na EIC i testów nie bedzie. Stąd o kolumnach bedzie bardzo mało wiadomo.

Dobrze by było jakby ktoś wypozyczył je do domu i po prostu przetestował.

Dynamika o której pisze Q wydaje mi się jest wynikiem innego podziału na zwrotnicy. Teraz dolny głośnik jest czysto basowy.

O ile to prawda, jeszcze nigdy w historii branża nie chwaliła starszego, wychodzącego modelu... Ale może faktycznie tak grają te nowe Revolution, wyglądają fajnie.

Swoją drogą DC6T SE mają świetny, niski bas, z dobrą kontrolą, tylko żałuję że nie porównywałem w tym samym pokoju do DC6T, ale wydaje mi się że różnica jest spora na plus. Bas na pewno lepszy od i tak świetnych Focali 816V, które bezpośrednio wtedy porównywałem.

Gość aqs

(Konto usunięte)

O ile to prawda, jeszcze nigdy w historii branża nie chwaliła starszego, wychodzącego modelu... Ale może faktycznie tak grają te nowe Revolution, wyglądają fajnie.

Swoją drogą DC6T SE mają świetny, niski bas, z dobrą kontrolą, tylko żałuję że nie porównywałem w tym samym pokoju do DC6T, ale wydaje mi się że różnica jest spora na plus. Bas na pewno lepszy od i tak świetnych Focali 816V, które bezpośrednio wtedy porównywałem.

dzięki nareszcie się coś dowiedziałem o DC6T SE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.