Skocz do zawartości
IGNORED

Gwozdzie we wzmacniaczu.

Sweetepete

Rekomendowane odpowiedzi

Czyszczac dzisiaj zlacza w Nad C352 zastanawialem sie jaki jest sens stosowania dobrej klasy

interkonektow miedzy CD a wzmacniaczem, skoro pre amp z koncowka jest polaczony czyms co przypomina material z jakiego wykonane sa zwykle gwozdzie.

Jakie macie zdanie na ten temat?

Z czego wykonane sa zworki w waszych wzmacniaczach?

Moze macie je zastapione czyms innym, lepszym.

Wiem, ze podobne tematy juz byly, ale bylo to dawno temu, wiec moze ktos ma jakies nowe doswiadczenia w tej kwesrii.

https://www.audiostereo.pl/topic/118778-gwozdzie-we-wzmacniaczu/

Masz zbyt wysokie oczekiwania w stosunku do taniej elektroniki.

Już kiedyś czytałem jak się któryś z kolegów wypłakiwał na forum że mu w serwisie chyba wymontowali najcenniejsze elementy elektroniczne z Pianocrafta i zastąpili czymś tanim...

Masz zbyt wysokie oczekiwania w stosunku do taniej elektroniki.

Już kiedyś czytałem jak się któryś z kolegów wypłakiwał się na forum że mu w serwisie chyba wymontowali najcenniejsze elementy elektroniczne z Pianocrafta i zastąpili czymś tanim...

hahah

Łokmen Saba

Po pierwsze to są bardzo krótkie odcinki, zbliżone długością do szyn z prądem wewnątrz wzmacniacza.

Zawsze można zrobić to lepiej, ale nie wiadomo, czego szukasz w dźwięku, więc trudno coś radzić.

Temat podobny do zworek przy kolumnach; rozwiązania tematu analogicznie do tamtych i już...R.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ja mam połączone kablem oehlbach nf 2. 0,5 metrowym i ten sam kabelek do cd nie dlatego żeby doszukiwać się jakieś głębi tylko po prostu kupiłem wzmacniacz bez oryginalnych zworek i tutaj mam pytanie do znawców tematu zostawić te kable czy lepiej zastąpić np tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Same żądła plus połączenie solidem, ale 0,5 - 0,7 mm i po kłopocie.

Ekran zbyteczny; chyba, że ktoś mieszka na nadajniku RF...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

A ja Wam mowie ze te zworki nawet orginalne to pikus w porownaniu co tam sie dzieje za nimi-2 najnedzniejsze elektrolity na wyjsciu pre i wejsciu koncowki -czyli ze zworkami mamy po jednym zbednym elektrolicie na kanal

Polecam okresowe czyszczenie izopropanolem lub czymś podobnym gniazd i zworek.

A co chcecie alkoholem izopropylowym zmywać?

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Wlasnie wczoraj przeprowadzilem taka operacje.

Zmian nie slysze, ale wyglada duzo lepiej.

Gniazda w środku też wyczyściłeś, czy tylko z zewnątrz?

Ja zaczynam słyszeć zmiany dopiero jak wyczyszczę całość, a na tym czym czyszczę pojawi się nalot - najlepiej czarny.

Ja zaczynam słyszeć zmiany dopiero jak wyczyszczę całość, a na tym czym czyszczę pojawi się nalot - najlepiej czarny.

W srodku te, ale nie byly czarne.

Polecam okresowe czyszczenie izopropanolem lub czymś podobnym gniazd i zworek.

Wlasnie wczoraj przeprowadzilem taka operacje.

Zmian nie slysze, ale wyglada duzo lepiej.

Nalot. Nalot Panie.

Z powietrza.

Polecam zmienić specjalistę... źle mu z oczu patrzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.