Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR3808 i PMA1500AE - jak to ugryźć

PawełGrądzki

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni forumowicze ;-)

Bardzo proszę o pomoc w temacie połączenia sprzętu... Szlag mnie już trafia najjaśniejszy bo nie umiem sobie poradzić.

Sprzęt:

- tuner kablowy UPC (HDMI i RCA do audio)

- DVD Denon 1940 (wszystkie możliwe kombinacje świata)

- Denon AVR3808

- Denon PMA1500AE

- gramofon z wkładką MM

- MD Sony jakiśtam - model kompletnie nieistotny

- kolumny głośnikowe - Rubicon jakiśtam - model nieistotny

- subwoofer aktywny - model nieistotny

Jak chciałbym, żeby to było podłączone:

źródła z video - tuner, DVD - video po hdmi audio po RCA do amplitunera - ampli jako skaler i przedwzmacniacz

źródła audio - gramiak, MD - audio po RCA do amplitunera - ampli jako przedwzmacniacz

amplituner - wyjście PRE OUT do wzmacniacza po RCA

Podłączyłem - i nie gra ;-(

Wideo jest - dźwięku nie ma...

What went wrong ?

Jak powinienem poustawiać menu w ampli, żeby służył jako przedwzmacniacz ? w AVR2807 jakoś mi się to udało zrobić, ale 3808 mnie rozwalił i kompletnie nie umiem sobie z tym poradzić...

Pomożecie ??

W razie pytań służę niezwłocznymi odpowiedziami.

Amplituner podłączyłes pod co we wzmacniaczu ,z tyłu pod p,direct ,na froncie masz taki sam przycisk wcisnąłeś go.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie - podłączyłem pod jakies AUX albo CD - nie pamiętam. Oczywiście źródło wybrane pokrętłem na wzmacniaczu w sposób prawidłowy ;-)

Dźwięku w dalszym ciągu zero... ;-(

pzdr

paw

po co tak przecież wzmacniacz m,oże być końcówką mocy podepnij jak należy.

może trzeba dokładniej wytłumaczyć i "po paluszku" poprowadzić :) (nie wyśmiewam się z Kolegi) , nie każdy wie,

amplituner - wyjście PRE OUT do wzmacniacza po RCA

tak, ale nie do każdego wejścia we wzmaku, bo tak jak pisze dariusz964 masz połączyć wyjście pre-out Front L i R z wejściem Pure Direct we wzmaku, w amplitunerze wciskasz przycisk Pure Direct (pod klapką).

A precyzyjniej to we wzmacniaczu jest wejście oznaczone jako "p.direct", czyli power direct - bezpośrednie wejście na końcówkę mocy, a ktywuje się to wejście przyciskiem o tym samym oznaczeniu na froncie po prawej stronie

Wszystko jasne - baaardzo dziękuję za pomoc ;-)

Pozostaje pytanie - czy jesli wzmacniacz nie ma p. direct to nie można użyć go w trybie końcówki mocy ?

Pozdrawiam!

paw

tak jest musi mieć p-direct,w innych np mai-in,są wzmacniacze jeszcze ze zworami i bez przełącznika np nady i to najgorsze bo kłopotliwe trzeba ciągle bawić się kablami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.