Skocz do zawartości
IGNORED

Pioner PD50 czy to normalne ?

kawosz

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniam powoli zdanie na temat mojego pionka . Mam go od 3 miesięcy i zacina mi się na nie których nowych CD

Stary technics nie ma z nimi problemu . Zastanawiam się w czym tkwi problem sprzęt jest na gwarancji więc mogę go oddać do naprawy

Czy ktoś kto ma takiego pioneera zauważył u siebie podobny problem czy trafiłem bublowaty klocek

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

https://www.audiostereo.pl/topic/118820-pioner-pd50-czy-to-normalne/

Zmieniam powoli zdanie na temat mojego pionka . Mam go od 3 miesięcy i zacina mi się na nie których nowych CD

Stary technics nie ma z nimi problemu . Zastanawiam się w czym tkwi problem sprzęt jest na gwarancji więc mogę go oddać do naprawy

Czy ktoś kto ma takiego pioneera zauważył u siebie podobny problem czy trafiłem bublowaty klocek

Niestety Twój przypadek to kolejny dowód że te nowe Pioneery są bardzo awaryjne.

A wcześniej się zacinał czy najpierw odtwarzał dobrze?

Jeśli od początku się zacianał to znaczy o słabej korekcji błędów i wygląda na to że ten typ tak ma.

Ja mam to samo w troszeczkę innym przedziale cenowym. Trzy płyty które szły na Meridianie 506.20 na Ayonie Cd2 nie chcą, jednak jest to tak mały odsetek przynajmniej w mojej kolekcji że brzmienie rekompensuje to z nawiązką a te trzy płyty już wymienione.

Obejrzyj jeszcze te płyty może coś tak się przypadkiem przykleiło. Ja miałem jedną jedną zarysowaną to uratowałem ją za pomocą pasty tempo ale jej należy używać z wyczuciem.

pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Zacina się tylko na niektórych , są to płyty nowe. Na razie zacina mi się na 4 płytach . Dzwoniłem do pioneera gdzie go kupiłem poradzili mi wysyłkę do Gdyni do serwisu i pewnie się zdecyduje po coś ta gwarancja jest . Jeżeli się okaże że ten typ tak ma to chyba go pogonie .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Ten typ tak ma? Nowe płyty i nie chce czytac? przeciez to parodia!

Racja jeśli nowe się tną to bardzo źle.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Ten typ tak ma? Nowe płyty i nie chce czytac?

Mój model PD-50 czyta nawet bardzo porysowane, których inne odtwarzacze nawet nie widziały.

Wyślij do serwisu wraz z płytą, która powoduje błędne działanie.

Niestety o tym serwisie Pioneer z Gdyni mam złą opinie.

Znajomemu w kolumnie 2 razy naprawiali ten sam brzęczący głośnik. Za pierwszym razem nie słyszeli, że brzęczy i odesłali po "oględzinach", za 2 wymienili na jakiś zamiennik, który brzmiał inaczej, z za 3 wymienili całą kolumnę na nową.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Reklamuj z tytułu " towar niezgodny z umową". Wymiana na nowy, zwrot kosztów lub naprawa, wedle Twojego wyboru. Daj sobie spokój z gwarancją i naprawami. Fajny, niedrogi odtwarzacz, miałeś pecha. Pozdr.

Reklamuj z tytułu " towar niezgodny z umową". Wymiana na nowy, zwrot kosztów lub naprawa, wedle Twojego wyboru. Daj sobie spokój z gwarancją i naprawami. Fajny, niedrogi odtwarzacz, miałeś pecha. Pozdr.

Po 3 miesiącach użytkowania mam prawo do wymiany na nowy? jeżeli jest taka możliwość to było by wspaniale

Rób jak mówi e.maciej

Reklamujesz u sprzedawcy z tytułu niezgodności z umową i nie obchodzą Cię żadne serwisy. Sprzedawca ma 14 dni na ustosunkowanie się do reklamacji, jeżeli w tym czasie nie otrzymasz odpowiedzi oznacza to, że reklamacja została z urzędu uznana.

Reklamować można do 2 lat od daty zakupu. Jeżeli reklamacja nastąpiła do 6 miesięcy, wówczas to na sprzedawcy spoczywa ewentualny obowiązek udowodnienia Ci, że to Ty zepsułeś towar.

Żądaj wymiany sprzętu na nowy a reklamację składaj pisemnie, żeby wszystko było czarno na białym i w celu uniknięcia niepotrzebnych dyskusji czy prób robienia Ci wody z mózgu. W piśmie reklamacyjnym zaznacz, że żądasz aby ustosunkowanie się do reklamacji zostało Ci dostarczone pocztą. Wszystko, co wysyłasz wysyłaj poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru.

Przed oddaniem sprzętu udokumentuj jego stan/funkcjonowanie na zdjęciach i/lub filmiku, żeby uniknąć dziwnych sytuacji a'la lenovo: "przysłał nam pan zalany sprzęt".

Niestety w moich Pionkach tez tak było, choć to inne modele były. Były idealne nowe płyty, czytane przez inne odtwarzacze a Pionek nie czytał. I wymieniałem na nowe i czytał. Myślę, że wymiana odtwarzacza na nowy pozbawiony tej wady to najlepszy pomysł.

Rozumiem jak nie czyta CDR-ów, ale nowe, oryginalne płyty musi czytać bez wyjątku, KAŻDĄ!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Panowie, tak przeglądam forum bo od dłuższego czasu sam chodzę z zamiarem zakupu Pioneera PD-50, ale póki co czytając o jakiś problemach występujących w tym odtwarzaczu wstrzymałem się. Chociaż patrząc i analizując chyba nie ma tak naprawdę dużo tych przypadków. Bo rozglądając się po giełdach HIFI i allegro przez ostatnie 2 miesiące była tylko do nabycia jedna używka, którą sprzedawał kolega z forum. Ale on sam nie narzekał na jakiekolwiek dolegliwości.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Bo rozglądając się po giełdach HIFI i allegro przez ostatnie 2 miesiące była tylko do nabycia jedna używka, którą sprzedawał kolega z forum. Ale on sam nie narzekał na jakiekolwiek dolegliwości.

Bo zachwalanie go na forum trwa od kilku miesięcy dopiero , a wczoraj tylko ujawniło się 5 osób które mają problemy , myślisz że wszyscy mają odwagę o tym pisać ?

Kolega z forum ktory go sprzedał piał / pieje z zachwytu nad PD-50 , tylko dlaczego sprzedał .

Ach , wiesz dlaczego ? uprzedzę fakty , kupił lepszy , albo posiada od dawna lepszy / e , ten tylko byl do przetestowania . :)))

Kolega Rydz chyba jest mocno uprzedzony do tego modelu. Śmiem twierdzić, że nie miał nawet okazji odsłuchu tego odtwarzacza w godnym "towarzystwie". Posiadam tego cd-eka od paru miesięcy i w natłoku sprzętu, który ostatnio przewinął się przez moje ręce, jest jedynym takim, do którego nie mam żadnych zastrzeżeń. Nie brumi, nie piszczy, stoi na wszystkich swoich czterech "nogach". Burson tego nie potrafił i parę innych wynalazków także.

Nie jestem wielkim znawcą tematu, nie posiadałem też nigdy klocków z najwyższej półki, ale według mojej opinii jest to najlepszy odtwarzacz jaki zagościł w moim systemie. Przez długi czas używałem odtwarzacza z Linna Classica. Pd-50 na pewno nie jest gorszy. Bardziej uniwersalny i tolerancyjny dla słabszych nagrań. Gra energicznie, bez tej mgiełki którą posiadał Linn. W utworach Unplugged rewelacja. Transport pracuje cicho i bardzo szybko przerzuca ścieżki. Oczywiście wszystko to w odniesieniu do atrakcyjnej ceny. Potrzebuje trochę czasu na "dotarcie". Jednym słowem, polecam, ale oczywiście mam świadomość, że może trafić się "bubel".., w każdym przedziale cenowym. Pozdrawiam.

Kolega Rydz chyba jest mocno uprzedzony do tego modelu.

Nie , on jest uprzedzony do mnie .

Jak coś mam i polecam od razu węszy podstęp .

A jak już to sprzedam to musi być podstęp ;)

Teraz jak wyszło ze są problemy z niektórymi egzemplarzami to węszy spisek :)

Nie potrafi zrozumieć że ktoś się może bawić kupowaniem , testowaniem i sprzedawaniem sprzętu a jak znajdzie coś ciekawego opisze na forum dla dobra zainteresowanych .

Dla spokoju jego ducha i innych mu podobnych od jakiegoś czasu już nie piszę i pisać raczej nie będę o innych klockach które u mnie goszczą .

Dla spokoju jego ducha i innych mu podobnych od jakiegoś czasu już nie piszę i pisać raczej nie będę o innych klockach które u mnie goszczą .

Szkoda. Twoja opinia była mi pomocna. Dzięki:) i pozdrawiam.

Ach , wiesz dlaczego ? uprzedzę fakty , kupił lepszy , albo posiada od dawna lepszy / e , ten tylko byl do przetestowania . :)))

Może Muda44 kupił tylko do przetestowania i może i ma lepszy w swojej kolekcji ale co to zmienia? Nie sądzę, że Muda ma taki świetny dar przewidywania i wiedział że będzie z nim coś nie tak. Piszesz, że może nie wszyscy mają odwagę o tym pisać?-trochę nie rozumiem. Bo Pioneer ma "smutnych panów" w czarnych garniturach i likwiduje tych co piszą że są awaryjne?

Dla mnie to wprost wygląda na jakieś nieliczne przypadki. Cóż powiedzieć, takie mamy czasy!!!

Mam sentyment do Pionka, bo kilka gościło u mnie choć nie ten. Myślę, że mieszają się tu rozważania z różnych półek cenowych. Zawsze jest pewien przedział w którym dane urządzenie może być wybitne tu PD 50, ale powyżej może być lepiej. Choć usterki są bezlitosne i gnębią urządzenia czasem z bardzo odległych klas. Mam odwagę napisać, że urządzenie które używam do odtwarzania płyt jest droższe i tez ma wady. Mimo tego nie zamierzam go zmieniać, bo dla mnie w tym przedziale cenowym ładnie gra.

Gdybyś się zdecydował na zakup to podziel się wrażeniami.

Jeszcze poczekam 1-2 miesiące i będę uważnie obserwował wpisy użytkowników i to co się dzieje z tym odtwarzaczem. A może już w tym czasie pojawi się w końcu w sprzedaży PD-70 w Europie.

Zanim zacznę robić zawieruchę chcę przesłuchać te płyty na innym PD-50 polecicie kogoś w Warszawie z tym odtwarzaczem .

Od biedy udam się do jakiegoś Euro AGD

Może ktoś z branży by się zaoferował nie lubię robić z ludzi wariatów i udawać klienta z własną płytą

Jak pisałem jakiś czas temu ze to kaszana, to mnie mało nie zlinczowaliscie

ponieważ porównałeś do sprzętu grającego dramatycznie gorzej pod każdym względem i w żaden sposób nie uzasadniłeś tego porównania opisując wrażenia odsłuchowe dzieląc je na części pierwsze

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Gość rydz

(Konto usunięte)

Piszesz, że może nie wszyscy mają odwagę o tym pisać?-trochę nie rozumiem. Bo Pioneer ma "smutnych panów" w czarnych garniturach i likwiduje tych co piszą że są awaryjne?

Drogi > Turki < im więcej negatywnych opinii / tym trudniej taki produkt odsprzedać , mam nadzieję że tym razem zrozumiesz o czym ja piszę .

Niestety prawda jest okrutna , wielkie znane koncerny produkujące elektronikę na dużą skalę " olewają " klientów .

Teraz robi się masowo i " nowocześnie " tzw nowe technologie , ale tanio i solidnie zrobić się nie da , niestety .

Edit .

Ps , Sam jestem miłośnikiem Pioneera z lat 80 , grają nie psują się ," ale teraz mamy takie czasy !!! "

Moje pionki grają bez problemu. W jednym faktycznie napęd był głośniejszy ale poradziłem sobie z tym problemem. Miałem przerabiać pd10 ale w obecnej sytuacji poczekam z ingerencją w elektronikę. Pd50 gra bez zarzutów i to gra całkiem fajnie.

Obecnie w dwóch systemach grają pionki, reszta odtwarzaczy leżakuje na ławce rezerwowych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.