Skocz do zawartości
IGNORED

Pioner PD50 czy to normalne ?

kawosz

Rekomendowane odpowiedzi

może już w tym czasie pojawi się w końcu w sprzedaży PD-70 w Europie.

W necie pojawiło sie zdjęcie wnetrza PD 70. Ze zdjecia widac ze siedzi tam raczej ten sam naped Oriona co i w PD 50. Spodziewałbym sie awarii.

siedzi tam raczej ten sam naped Oriona co i w PD 50

a skąd wiesz, że wadliwy jest napęd?

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

• 4 tygodnie później...

Odebrałem pionka z naprawy czyta CD i SACD za to nie chce czytać DVD Audio i nie działa mu wejście optyczne .

Nie chciałem robić draki ze sprzedawcą i się sadzić o 1600zł bo mi nie uznał towaru niezgodnego z umową jak mi podpowiadaliście .Jutro zawiozę go ponownie do sklepu ręce opadają . Może mógł bym się obejść bez DVD audio i wejścia optycznego tylko z jakiej racji . Więcej nic pioneera nie kupie .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

nie chce czytać DVD Audio i nie działa mu wejście optyczne

- przed naprawą było z dvd-audio ok, jaki to format, sam wypalałeś audio gate?

- wymienili na nowy czy naprawili?

- pytałeś z ciekawości co mu dolegało, co zrobili?

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Płyta ze sklepu przed naprawą czytał problemy miał ze zwykłymi CD przeskakiwały . Wymienili cały napęd .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

i teraz jest wsio ok?

No właśnie że nie nie czyta DVD audio i nie działa mu wejście optyczne .

Ja tez miałem i pd30,oraz pd 50,jestem szczesliwy że sprzedałem te klocki,nabrałem sie na zachwyty co niektórych.PD30 chodził dosłownie jak czołg,a pd 50 podobnie,i długo wczytywał płyty nieraz 30 sekund,a paru faktycznie nie wczytywał wcale były to jednak cdr.

miałem i pd30,oraz pd 50

na co wymieniłeś, jakiś progres?

Skoro Pioneer od kilku już lat stał się producentem budżetowo-zabawkowym to chyba to chyba trudno oczekiwać jakości ?

Kupując najtańszy odtwarzacz SACD na rynku należy się liczyć z tym że to tani bubel.

należy się liczyć z tym że to tani bubel.

uogólnienie na poziomie "wszystko z Chin to buble"

tak się składa, że ten bubel bije audiofilskie konstrukcje 2-3 x droższe

brzmieniowo jest fajny ale awaryjność masakrystyczna.

ps. może to choroba dorastania , może trafiłem feralna sztukę ? dużo może . Firma aspirująca do miana poważnej nie powinna sobie na to pozwolić !!!

Miałem chrapkę na pd70 ale mam duże obawy po pd 50

Firma aspirująca do miana poważnej nie powinna sobie na to pozwolić !!!

dokładnie tak, może to wynikać z tego, że brak reakcji jest spowodowany brakiem oddziału w Polsce, czyli olaniem przez Pioneer rynku polskiego. Jest tylko dystrybutor, któremu jak widać zależy głównie na marży, niekoniecznie na reputacji Pioneer. Napisałem do nich z prośbą o zajęcie stanowiska w sprawie w/w przypadków. Niestety - milczą. Każda szanująca się firma poleciłaby specjaliście d/s PR/reklamacji choćby tylko napisać post - "proszę się nie martwić, wszystko jest na gwarancji, sprawę badamy, reklamacje na ten model to 0,05% wszystkich sprzedanych modeli" itp. itd.

• 2 tygodnie później...
brzmieniowo jest fajny ale awaryjność masakrystyczna.

ps. może to choroba dorastania , może trafiłem feralna sztukę ? dużo może . Firma aspirująca do miana poważnej nie powinna sobie na to pozwolić !!!

Miałem chrapkę na pd70 ale mam duże obawy po pd 50

To mnie kolega rozbawił ...

To mnie kolega rozbawił ...

A czym kolegę rozbawiłem . Brzmienie mi się podoba . Awaryjny jest . Zdaję sobie sprawę że to tani sprzęt tym niemniej gdy go kupowałem był to najwyższy model firmy.

Brzmienie podobało mi się bardziej od sacd Coplanda którego mogłem mieć w dobrej cenie 50 wygrała właśnie brzmieniem

Ja tez miałem i pd30,oraz pd 50,jestem szczesliwy że sprzedałem te klocki,nabrałem sie na zachwyty co niektórych.PD30 chodził dosłownie jak czołg,a pd 50 podobnie,i długo wczytywał płyty nieraz 30 sekund,a paru faktycznie nie wczytywał wcale były to jednak cdr.

jak to? przecież niektórzy tu zachwalali te "cedeki" ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

jak to? przecież niektórzy tu zachwalali te "cedeki" ;-)

ja nadal zachwalam, jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem

Jedni chwala inni gania,dla mnie to złom nic nie warty,ludzie sie pozbywaja tego szrotu,ostatnio na giełdzie hifi,ktos sie prubuje pozbyć pd30 za 450 zł ,ciekawe czemu,ja wiem,nigdy nie kupie nic od Pioneera naturalnie nowe elementy,wzmacniacze a30,a50 podobne gnomy,brak im mocy po odkreceniu gałki powyżej 12 tylko charczą ,tam gdzie inne sprzety zaczynają grać pioneer niestety kończy.

Stare klocki Pioneera

nawet te Malesja są nie do porównania,a Made in Japan to Kosmos.

mam starego 901 ma ponad 20 lat i nic się nie dzieje,wygląda,i gra jak nowy,a to tylko taki podstawowy klocek z niskiej serii 3 cyfrowej,nie wspomnę tu o czołgach 2cyfrowych

Brak laseru trudno,ale ciekawe ile pograją nowe pd 30,50,70,za 25 lat nik nie będzie miał żadnego idę o zakład.

za 25 lat nik nie będzie miał żadnego idę o zakład

pożyjemy, zobaczymy, oby tak nie było

ciekawe ile pograją nowe pd 30,50,70,za 25 lat nik nie będzie miał żadnego idę o zakład.

Na pewno nie pograją 25 lat . Ale to nie tylko tyczy się pioneera , tak są teraz budowane wszystkie sprzęty segmentu budżetowego . Ma grać - działać określony czas popsuć się i zmusić klienta do zakupu nowego.

Pioneer ma tą przewagę nad innymi że jest tani .

ma 8 lat gra cicho,dobrze i jestem zadowolony z tego cd

to zostało jeszcze 17 lat

8 lat i to już nowe gorsze sprzęty więc wynik bardzo dobry,pd50 miałem 3 miesiące wysłałem do serwisu i stwierdzili że odczyt płyt jak w tokarce miesci się w normie,więc jak słuchać sacd np w nocy słychać tylko tokarkę,tak więc po pd30,model wyższy pd50 to ta sama padaka..Serwis dno.

wysłałem do serwisu i stwierdzili że odczyt płyt jak w tokarce miesci się w normie

mój egzemplarz jest cichy, serwis i dystrybutor Pioneer - fakt - dno.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.