Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie suba aktywnego do stereo

camorrista

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mógłbym się dowwiedzieć jak podłaczyć subwoofer do HK 675,chciałem kupić bo potrzeba mi troszkę basów do oglądania sportu a nie mam pojęcia jak to pózniej podłączyć.Proszę o pomoc.Chodzi o subwoofer aktywny

• Moderatorzy

suba podłączasz dowojako, jeśli ma działać wzmocnienie pracy suba przy użyciu gałki wolume wzmacniacza , poza tym zależy jaki wzmacniacz i jaki sub:

- 2x cinch pod pre out wzmacniacza i wejście niskoprądowe w sub

- przewodami typu głośnikowego pod wyjscie kolumnowe np B i wejście głośnikowe w subie

jeśli tak nie możesz to podłączasz 2x czincz pod tape out wzmacniacza i niskoprądowe w sub - ale wtedy ze wzmaka idzie stały sygnał więc na kręcenie gałką sub nie będzie reagował więc by go wzmocnic lub sciszyć musisz kręcić gałką suba

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Lepiej podłączyć kablami głośnikowymi pod wyjście B wzmacniacza.

Wtedy kręcąc gałką wzmocnienia, jednocześnie regulujesz głośność kolumn głównych i suba.

Podłączenie pod wyjście "tape out" nie daje takiej możliwości.

ok ,dziękuję ,czyli są 2 sposoby.1 przewodami glosnikowymi i wtedy moge regulowac suba,a drugi normalnie 2xRCA na 2xRCA i wtedy tylko na subie mogę.OK a róznica w pracy suba bedzie?

podepnę się pod temat..

sam posiadam H/K PM655 ale używam go w trybie końcówki mocy..

żródło dzwięku mam podłaczone pod prostą drabinkę rezystorową, z której sygnał wychodzi na main in w HK.

Drabinka pozwala regulować głośność.

postanowiłem zapytać jak w takim przypadku podłaczyć aktywny głośnik basowy..

czy bez problemu mogłbym podłączyć go pod "speakers B" kablami głośnikowymi, czyli połaczenie High-Level?

czy w trybie pracy Harmana jako końcówka mocy, mogło by to normalnie działać?

Pozdrawiam.

czy bez problemu mogłbym podłączyć go pod "speakers B" kablami głośnikowymi, czyli połaczenie High-Level?

czy w trybie pracy Harmana jako końcówka mocy, mogło by to normalnie działać?

Będzie działać bez problemu. Można też rozdzielić sygnał sterujący końcówką mocy, lecz pod jednym warunkiem- jeśli wejścia liniowe w subwooferze są indywidualnie buforowane (mało prawdopodobne). Jeśli nie są, zniknie stereofonia :-((

Będzie działać bez problemu. Można też rozdzielić sygnał sterujący końcówką mocy, lecz pod jednym warunkiem- jeśli wejścia liniowe w subwooferze są indywidualnie buforowane (mało prawdopodobne). Jeśli nie są, zniknie stereofonia :-((

dzięki Porlick ;)

ok ,dziękuję ,czyli są 2 sposoby.1 przewodami glosnikowymi i wtedy moge regulowac suba,a drugi normalnie 2xRCA na 2xRCA i wtedy tylko na subie mogę.OK a róznica w pracy suba bedzie?

To zależy od suba. W moim (B&W ASW610) na wejściu wysokopoziomowym mogę regulować tylko głośność. Nie działają żadne filtry, nawet częstotliwości odcięcia. To może być problem w zgraniu suba z kolumnami głównymi. Część pasma może się dublować, czyli będą grały jednocześnie kolumny główne i sub. W kinie może być, ale muzyki tak się słuchać raczej nie da.

Bardzo dziwne- właśnie przy podłączeniu wysokopoziomowym regulacja odcięcia jest podstawą zgrania zakresu pracy subwoofera z kolumnami podstawowymi. (Dla wejścia niskopoziomowego niekoniecznie, bo zwykle zajmuje się tym procesor KD).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.