Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

I skąd taka przemiana w poglądach?

Cóż, to jest dość często spotykane - najpierw jest czarne a potem białe. Takich przykładów można znaleźć mnóstwo ;)

A ja akuratnie moge uwierzyc ze Elb zmienil zdanie slyszac DSD z Lampiego, bo z pewnoscia byl to jakis tam przelom, tylko ze on ma dostep do posluchania najlepszego PCM-u wiec w tym wypadku ciezko mi zrozumiec jak wogole w tym kontekscie mozna sie zachwycac tym plastikowym dzwiekiem z DSD.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dopoki bedzie ten watek, bedzie jazda na uzytkownikow lampiego.

Jest prawda, ze wraz z pojawieniem sie dsd dac nastapil ogromny przelom w dzwieku lampizatora.

Popyt na calym swiece pozwolil firmie wyjsc z DIY i profesjonalizowac produkty.

Fikus nikomu nie daje zarobic w Polsce, bo prowadzi sprzedaz bezposrednia. To wszyscy zwiazani interesami z innym sprzetami rozpoczeli zmasowany hejt, popatrzcie kto najbardaiej hejtuje i jakie marki wzmacnia, bedzie wszystko jasne.

Elb zmienil zdanie o lampim , ja tez, bo byly ku temu powody.

Jak widze to oburzenie i sugestie , ze Elb wzmacnia lampiego, to sie zastanawiam ,czy krytycy zazdroszcza mu pieniedzy czy inteligencji?

Bo jednego i drugiego im brakuje, stad bezintersowna zawisc.

Lampi jaki jest , kazdy widzi.

Zglaszam do moderacji, aby zamknela ten watek , bo zalozyciel nie prowadzi tu zadnej moderacji i zrobilo sie forumowe bagno.

Ej , Mariusz Ty i takie obelgi ?;))

Weź nie zamykaj wątku ...bardzo proszę :))

stasiop, moze problem jest w tym, ze Ty nie masz dostepu do najlepszego PCMu

Ja tam nie wiem jak gra DSD(najlepsze), bo dostepu nie mam

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

stasiop, moze problem jest w tym, ze Ty nie masz dostepu do najlepszego PCMu

Wczoraj tak sie zlosliwie zlozylo, ze sluchalem PCM-u ze stacka Vivaldiego ponownie...tak pewnie nie mam dostepu... :D

Zglaszam do moderacji, aby zamknela ten watek , bo zalozyciel nie prowadzi tu zadnej moderacji i zrobilo sie forumowe bagno.

Mariusz nie potrzebnie się denerwujesz.

Sprzęt to tylko sprzęt.

Dzisiaj masz to a jutro będziesz miał zupełnie coś innego i sam będziesz potem się śmiał z tej całej "afery" ;)

Szkoda się napinać , życie jest zbyt krótkie.

Staszek darł ze mnie łacha na temat Pass-a i jakoś cały czas żyję i słucham nadal na tym paździerzu ;)

Metronome to również szmelc i popierdółka jak raczył kiedyś zauważyć Elberoth.

A ja wbrew twierdzeniom "ekspertów" kupiłem kolejnego dac-a tej firmy.

Widocznie jestem głuchy co może wiele tłumaczyć ale za to szczęśliwy ... ;)

P.S.

Potraktuj moją wypowiedź w kategoriach ,że nigdy nie nie mówi się nigdy.

pozdr.

No i porownales zaraz potem do DSD?

Nie sluchalem nigdy DSD z Vivaldiego zawsze to byly TYLKO plyty CD, ale jakos nie zaluje;)

Ale jak nastepnym razem bede sluchal to wezme jakas plyte DSD tak dla checy.

Staszek darł ze mnie łacha na temat Pass-a i jakoś cały czas żyję i słucham nadal na tym paździerzu ;)

Przez ten czas to juz troche zmienilem stosunek do tego pazdzierza jak to nazywasz, tzn zrozumialem czemu ten wzmak dobrze sie komponuje u Ciebie z caloscia systemu.

Przez ten czas to juz troche zmienilem stosunek do tego pazdzierza jak to nazywasz, tzn zrozumialem czemu ten wzmak dobrze sie komponuje u Ciebie z caloscia systemu.

Wiem , wiem ... pewnie dlatego się dobrze komponuje bo paździerz dobrze pasuje do MDF-u , z którego mam wykonane kolumny ;)

Wczoraj tak sie zlosliwie zlozylo, ze sluchalem PCM-u ze stacka Vivaldiego ponownie...tak pewnie nie mam dostepu... :D

U siebie w domu tego sluchales czy na YT?:)))a moze systemu w jakims salonie?:) i pewnie ten system w salonie znasz na wylot?:)

Nasteny watek do zamkniecia o nalepszym sprzecie na swiecie,krory w Polsce maja dwie osoby i ktory jest dopiero w powijakach a kosztuje bagatela 92000zl,tyko brakuje mu dobrego grania z PC i wygladu, bo przy takiej cenie wyglada jak z garazu.Wiadomo ze fora internetowe sa obecnie najlepsza reklama dla sprzetu roznej masci i naganiania na kupno jestjuz powszechna metoda,daj mi sprzet taniej to ja tobie zrobie renome,czesto to ma miejsce,nie mowie ze to akurat jest na naszym forum ,ale wyglada to podejrzanie.Szkoda ze ten watek nie bedzie mial dalszego ciagiu z istotnego powodu a to takiego ze chcemy kibicowac zdolnemu Polakowi, ktory troche cenowo odplyna w obloki ,ale to taka polska ulanska fantazja.Kolega tez napocil sie co niemiara aby nam udowodnic ze to produkt najlepszy na swiecie i szkoda tej wytrwalosci.

Ja mialem o koledze calkiem dobre zdanie dotad, ale widze, ze ulega kolega zbiorowej presji i podlega wplywom.

Ten watek jest o B7 , ktory kosztuje ok 8 tys euro przed rabatem. Jak przyjdzie do konkretow, to zobaczy kolega , ze pieniadze do zaplacenia beda calkiem inne i wtedy zrozumie kolega dlaczego cena jakosc w lampim dla polskich odbiorcow jest wybitna. Jak kolega mi nie wierzy nich napisze na priv do Jarka, on cos wie na ten temat.

Jak pisze Marek Dyba, GG za te idotyczna cene wcale nie musi byc lepszy od B7 w zestawie takim jak kolegi i moj czyli skuteczne kolumny i SET.

Propnuje wykorzystac swoje polskie korzenie i pogadac z Fikusem o B7 , nie musi kolega potem dziekowac, dobrze radze bezinteresownie.

Konto w trakcie usuwania

Dopoki bedzie ten watek, bedzie jazda na uzytkownikow lampiego.

Jest prawda, ze wraz z pojawieniem sie dsd dac nastapil ogromny przelom w dzwieku lampizatora.

Popyt na calym swiece pozwolil firmie wyjsc z DIY i profesjonalizowac produkty.

Fikus nikomu nie daje zarobic w Polsce, bo prowadzi sprzedaz bezposrednia. To wszyscy zwiazani interesami z innym sprzetami rozpoczeli zmasowany hejt, popatrzcie kto najbardaiej hejtuje i jakie marki wzmacnia, bedzie wszystko jasne.

Elb zmienil zdanie o lampim , ja tez, bo byly ku temu powody.

Jak widze to oburzenie i sugestie , ze Elb wzmacnia lampiego, to sie zastanawiam ,czy krytycy zazdroszcza mu pieniedzy czy inteligencji?

Bo jednego i drugiego im brakuje, stad bezintersowna zawisc.

Lampi jaki jest , kazdy widzi.

Marslo jesteś zaczepny i mało obiektywny.

Czlowieku opanuj sie wreszcie-wiek masz taki,że powinieneś.

Dla mnie to kup se jeszcze Golden Gate...............ten w San Francisco.

Jestes kontent?............zdrowia życzę

Za zyczenia zdrowia grzecznie dziekuje, bo troche niedomagam.

Co do reszty to znasz takie polskie wyrazenie- od....ol sie od mnie?

No niech bedzie z :) na koncu, choc w realu bym sie nie ulybal.

Konto w trakcie usuwania

Dla rozluźnienia atmosfery proponuję posłuchać u siebie na sprzęcie tego utworu.

B. dobrze nagrany i wg. mnie dobry do testów i rozwiązania zagadki " po co w niektórych kolumnach instalowany jest głośnik basowy " ;)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wiem , wiem ... pewnie dlatego się dobrze komponuje bo paździerz dobrze pasuje do MDF-u , z którego mam wykonane kolumny ;)

Mylisz się paździeż gra lepiej od MDF-u , przynajmniej tak twierdzi jeden " redaktorów , moderatorów;)

Za zyczenia zdrowia grzecznie dziekuje, bo troche niedomagam.

Co do reszty to znasz takie polskie wyrazenie- od....ol sie od mnie?

No niech bedzie z :) na koncu, choc w realu bym sie nie ulybal.

Mariusz zatem zdrowiej nam , bo przez tą chorobę stałeś zbyt zgryźliwy :))

Dla rozluźnienia atmosfery proponuję posłuchać u siebie na sprzęcie tego utworu.

B. dobrze nagrany i wg. mnie dobry do testów i rozwiązania zagadki " po co w niektórych kolumnach instalowany jest głośnik basowy " ;)

Dobre Yello , nigdy złe nie jest ...na smuteczki ;)

Ray Charles z Betty Carter na dsd z b7 jest duuuuuzo lepszy . Oczywiscie tylko mz.

Może być jak napisałeś, że z DSD na BIG7 będzie lepiej niż z PCM na BIG7.

Ale ja nie słucham na BIG7 ;)

Mylisz się paździeż gra lepiej od MDF-u , przynajmniej tak twierdzi jeden " redaktorów , moderatorów;)

Może za ok. miesiąc będę miał do kompletu jeszcze amelinium do posłuchania .

Wtedy może być poważny problem co jest lepsze paździerz, mdf czy amelinium ;)

Jarek,

No tak, ale to juz nie moj problem.

Zaczynam rozumiec, skad na forum przekonanie , ze cd brzmia wystarczajaco dobrze i pliki to badziewie.

Zalozylem w zakladce Muzyka watek o zakupach plikow dobrej jakosci i poprosilem o wklejanie okladek plyt, jakie w formie plikow zostaly zakupione.

Sam podalem swoje zakupy w ostatnich 30 dniach, cos ok 5 plyt hires- w tym 1 szt natywnego dsd- i 2 plyty cd do zripowania.

Przez 4 dni odpowiedzial tylko Bodex , pokazujac jedna plyte w dsd.

Poza tym pustynia.

Moim zdaniem jest tak - 99 % dojrzalych audiofili , ktorzy maja wypasione sprzety gra z cd albo winyla. Jak sluchaja plikow to na mizernym poziomie jakosciowym i spraetowym.

Mlode wilki graja z plikow, ale ich nie KUPUJA.

W najlepszym razie streamuja ze spotify za 9,9 na miesiac. A reszta to piratowanie i mp3.

No to nie ma z kim gadac o topowym graniu z plikow i utarlo sie na hiendzie przekonanie, ze pliki nie graja.

Nie ma co kruszyc kopii, jesli jest tak jak podejrzewam, poczekam, az bedzie troche wiecej audiofili kupujacych pliki wyskokiej jakosci.

Na to potrzeba jednak troche kasy a mlode wilki jej nie maja.

Ja np przez rok na samym nativedsd kupilem ok 20 plyt za pnad 2 k pln , jedna plyta kosztuje bez rabatu 25 euro.

Do tego trzeba miec wypasiony transport plikow za min 15 kola i dobry dac wieloformatowy za nastepne min 12- 15 kola.

Kto spelnia te warunki w formie koniunkcji tj zakupy hires plus transport i dac na wypasie ?

Obawiam sie ,ze nie wiecej, niz 10 osob na forum.

Konto w trakcie usuwania

mittelpunkt - to co uprawiasz, to klasyczny przykład manipulacji.

Moje słowa, które tu przywołujesz, dzielą 3 lata. Przez ten czas, produkt się całkowicie zmienił. Obecnie produkowane urządzenia technologicznie nie mają absolutnie NIC wspólnego z tymi pierwszymi, komercyjnymi próbami z 2012, a i jakość wykonawstwa to dwa inne światy (choć dalej jeszcze jest co poprawić - m.in oznakowanie tylnej ścianki, pilota; patrząc jednak na ogromny postęp w tym zakresie, idę o zakład że i to Łukasz niedługo doszlifuje).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

I co jeszcze?

Może Dolly Parton ma biust o rozmiar większy niż w naturze?

Chociaz obiecalem sobie nie znizac sie do poziomu Kalego, zaproponuje grzecznie koledze to samo co SA, ok ?

Bez urazy oczywiscie.

Konto w trakcie usuwania

Marslo spojrzenie ciekawe,ale w calosci bledne.

Jaka jest techniczna roznica jakosciowa pomiedzy plikiem z pirackiej strony a plikiem zakupionym w sklepie?

Odpowiem ci, nie ma zadnej! Ale odpowiedz moze sie czegos dowiem :D

Uwazasz ze W20 to dobry transport, tylko czemu jak slucha sie z CD z calego stacka Vivaldiego i z W20, to W20 wypada przy tym troche bladawo, nawet jakos te Hi-resy wielkiej roznicy jak dla mnie nie robia.

DSD z Lampiego to jest takie sobie granie jak z DSD... ( nie sluchalem lampiego dlugo, ale DSD znam dobrze) to nie ma startu do dobrego PCM-u, nie wiem a moze tu lubisz takie niemrawe granie...nawet klasyka jakas taka na tym wyprana jest chociaz gladka, bylem ostatnio na koncercie na zywo mam porownanie, ze PCM jest blizszy i nie mam watpliwosci co do tego faktu.

Ale ty wiesz lepiej...bo na Lampizatorze masz wzorzec nad wzorce, wez mnie nie rozsmieszaj po prostu! ;) Lampizator to jest sprzet w klasie dzwiekowo cenowej 15kUE i to jest max jego mozliwosci i nic ponad to, wiec zastanow sie czy czasami nie ma duzo wyzszych poziomow z PCM-u? ;)

Nie obrazam , licze na wzajemnosc.

I prosze cie zmien opis w stopce badz soba, chyba to lepsze niz udawac kogos kim sie nie jest! ;)

Obawiam sie ,ze nie wiecej, niz 10 osob na forum.

Nie wiem jak jest bo nigdy się tym nie interesowałem kto co kupuje więc ciężko jest mi jednoznacznie ocenić.

Szkoda prądu na kolejne przepychanki na temat formatów itd.

Ja pisałem już kilka razy na temat plikowego grania w porównaniu do CD więc nie będę po raz kolejny ciągnął tego zdechłego śledzia ;)

Jak tylko usłyszę z plików to co Ty słyszysz w porównaniu do CD to zapewniam Ciebie ,że będę pierwszy , który się na nie przesiądzie.

Ty jednak tak dla spokojności duszy posłuchaj kiedyś dobrego systemu odtwarzającego PCM z CD a wtedy może jednak przewaga DSD nie będzie tak oczywista jak myślisz ;)

pozdr.

Ludzie, moze marslo woli DSD, chyba mial do czynienia z cd, gramofonem i wybral DSD, dajcie mu zyc, a juz krytyka stasiopa graniczy z jakims obledem.

I pisze to ktos kto woli CD, na te chwile

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość damboo

(Konto usunięte)

Moim zdaniem jest tak - 99 % dojrzalych audiofili , ktorzy maja wypasione sprzety gra z cd albo winyla. Jak sluchaja plikow to na mizernym poziomie jakosciowym i spraetowym.

Rozumiem twój ból.

Oni nie dali się wkręcić.

Ty zaś dałeś.

I jesteś w tym osamotniony.

Stasio,

Mam dla Ciebie taka sama propozycje jak dla SA i damboo , gdyz nie jestem ciekaw Twoich opinii o sprzecie ani tym bardziej o sobie.

Przez kilka lat znajomsci w realu i na forum wystqrczajaco wyrobilem sobie zdanie i dalszy kontakt jest dla mnie bezwartosciowy.

Przyczep sie do kogos innego, taka mam sugestie.

Rozumiem twój ból.

Oni nie dali się wkręcić.

Ty zaś dałeś.

I jesteś w tym osamotniony.

Kolega ma problemy z rozumieniem jezyka polskiego?

Moge napisac jeszcze w 4 .

Konto w trakcie usuwania

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

Nasteny watek do zamkniecia o nalepszym sprzecie na swiecie,krory w Polsce maja dwie osoby i ktory jest dopiero w powijakach a kosztuje bagatela 92000zl,tyko brakuje mu dobrego grania z PC i wygladu, bo przy takiej cenie wyglada jak z garazu.Wiadomo ze fora internetowe sa obecnie najlepsza reklama dla sprzetu roznej masci i naganiania na kupno jestjuz powszechna metoda,daj mi sprzet taniej to ja tobie zrobie renome,czesto to ma miejsce,nie mowie ze to akurat jest na naszym forum ,ale wyglada to podejrzanie.Szkoda ze ten watek nie bedzie mial dalszego ciagiu z istotnego powodu a to takiego ze chcemy kibicowac zdolnemu Polakowi, ktory troche cenowo odplyna w obloki ,ale to taka polska ulanska fantazja.Kolega tez napocil sie co niemiara aby nam udowodnic ze to produkt najlepszy na swiecie i szkoda tej wytrwalosci.

A to nie jest tak czasem, że na forum, owszem, wzmacniane są polskie marki audio, ale całkiem inne niż Lampizator (który akurat jest przez większość (i często nieuczciwie) wyszydzany)? Nie orientuję się w tutejszych układach i układzikach, ale z mojej obiektywnej obserwacji wynika, że są tu opisywane polskie firmy, które są wychwalane pod niebiosa, wad nie mają, złego słowa nikt prawa nie ma powiedzieć. To co wypisywane jest o Lampizatorze, zwłaszcza o jego najnowszych urządzeniach, którego większość nie widziała i nie słyszała (a jednak wytrwale piszą na jego temat, na podstawie doświadczeń z przeszłości), nie jest chyba także bezinteresowne. Taka wytrwałość i zaciekłość musi być czymś spowodowana. To tylko takie moje spostrzeżenia.

tylko czemu jak slucha sie z CD z calego stacka Vivaldiego i z W20, to W20 wypada przy tym troche bladawo,

Tu akurat ze Stasio sie zgadzam,slucham u kolegi w sklepie niemal codziennie,aurender x100 plus meitner na zmiane cd ARC9,niestety moim zdaniem ARC gra lepiej od plikow,o lampim sie nie wypowiadam bo go nie macalem:))
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.