Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ale pamiec poki co mam dobra :)

W temacie watku wzialem sobie do serca uwagi Marka Dyby z testu GG w highfidelity :

Pamięć tez mam dobrą

Marek Dyba to forumowy pal55-tak na marginesie.)

Niestety nie mam już Big 7 do porównania.

Problem z tym porównaniem które prowadził Marek może być taki, ze jedno urządzenie miał w wersji balanced, a drugie single-ended. Niemniej jednak dodanie srebrnych bypassów na główne kondy teoretycznie może mieć taki efekt o jakim pisze Marek.

Efekt zależny będzie końcowo od naszego systemu. Mam znajomego, który po posłuchaniu GG stwierdził, że jest 'too thick'. Więc jeżeli taki GG jest dla niego 'too thick', to co dopiero Big 7.

Chętnie bym pożyczył jeszcze kiedyś Big 7 w wersji balanced do porównania.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Rewelacja!!! Najlepszy Polak dotychczas.

Nie widzialem wszystkich, ale doooobry jest Szymon:)

Niestety nie mam już Big 7 do porównania.

Problem z tym porównaniem które prowadził Marek może być taki, ze jedno urządzenie miał w wersji balanced, a drugie single-ended. Niemniej jednak dodanie srebrnych bypassów na główne kondy teoretycznie może mieć taki efekt o jakim pisze Marek.

Efekt zależny będzie końcowo od naszego systemu. Mam znajomego, który po posłuchaniu GG stwierdził, że jest 'too thick'. Więc jeżeli taki GG jest dla niego 'too thick', to co dopiero Big 7.

Chętnie bym pożyczył jeszcze kiedyś Big 7 w wersji balanced do porównania.

Mysle ze Big 7 bedzie lepszy do SET, u Ciebie na monosach ss stawiam , ze GG bedzie lepiej pasowal.

Konto w trakcie usuwania

Mam znajomego, który po posłuchaniu GG stwierdził, że jest 'too thick'. Więc jeżeli taki GG jest dla niego 'too thick', to co dopiero Big 7.

Już BIG7 grał gęsto , jak dla mnie za gęsto więc jeśli GG idzie jeszcze krok dalej to będzie już na pewno za dużo" klusek w zupie ".

BIG7 grał zdecydowanie ciemniej i gęściej niż poprzedni Metronome C8 o nowym nawet nie ma co wspominać bo ten gra znacznie bardziej neutralnie.

Odwrotnie - GG jest wg Marka Dyby odrobinę bardziej rozdzielczy, kosztem odrobiny gęstości.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Odwrotnie - GG jest wg Marka Dyby odrobinę bardziej rozdzielczy, kosztem odrobiny gęstości.

To co innego.

Sorry widocznie źle doczytałem Twój wpis :

Mam znajomego, który po posłuchaniu GG stwierdził, że jest 'too thick'. Więc jeżeli taki GG jest dla niego 'too thick', to co dopiero Big 7.

Każdy słyszy inaczej ,bo ma inny system.

Do laptopków grających chudo ,niemalże anorektycznie może lampizator big7 pasować powiedzmy w miarę,tak na oko)

Po pierwsze trzeba " chudszy " kabel do b7, po drugie na hires i dsd brzmi bardziej selektywnie i rozdzielczo mz.

Ja grałem na srebrnych kablach Siltecha.

Życzyłbym sobie ( i Tobie Mariusz również ) tak rozdzielczych i niemęczących kabli ;)

Na miedzianych nawet nie próbowałem bo to by było niestrawne jak francuska kuchnia ;)

Każdy słyszy inaczej ,bo ma inny system.

To fakt.

Ale ja lubię lampowe brzmienie np. w dac-u.

Teraz jadą do mnie wypasione ( nówki Pewex ) lampki z USA i zobaczymy jak wtedy będzie ;)

Myślę że diagnoza kolegi ... (tu nie wiem jakiego nicka wstawić, czy tego aktualnego (klona), czy może poprzedniego) .jest całkowicie błędna.

Porządek na forum zachęciłby normalnych użytkowników do dołączenia i dyskusji. Jestem przekonany, że zysk przewyższyłby ewentualną stratę, związaną z ubiciem kilku trolli i klonów, których jedynym sensem istnienia jest rozpierducha.

jEDNI LUBIĄ ROZPIERDUCHY

DRUDZY LUBIĄ POLOWANIE I BYCIE NAGANIACZEM

TAKIE JUŻ JEST CÓŻ.POCZĄĆ,ŻYCIE WERYFIKUJE.

A jednak, w moim odczuciu, to Big 7 sprawiał, że nie tylko widziałem, ale wręcz czułem obecność fortepianu Jarretta w swoim pokoju, czy Milesa czarującego swoją trąbką, czy Patricii Barber śpiewającej dwa metry ode mnie. Powtórzę jeszcze raz – Golden Gate dawał podobne wrażenie, ale w moich uszach o mniejszej intensywności."

Wiecej montazu w GG na zwyklym laminacie i macie to co piszecie.

Przypomnij mi jakie dane Rocha ujawniłem, i który punkt regulaminu złamałem. Bo widzę, że chyba powtarzasz jakieś zasłyszane historie, i wychodzi jak w tym dowcipie o rowerach na placu czerwonym.

Chyba, że chodzi Ci o to, że napisałem co robi (jest komornikiem) - ale to nie są żadne 'dane'.

Lepiej zająłbyś się tym, dlaczego Rochu miał dwa konta na AS - jedno jako Rochu, a drugie, klona, jako damboo - co jest ewidentnym złamaniem regulaminu forum.

Jeżeli rochu chaił wrócic na forum, to trzeba było założyć sobie konto Rochu2, albo w stopce napisać sobie dawniej Rochu, tak jak to zrobił Axolotl. A nie loguje się na konto klona, i rżnie przysłowiowego głupa.

Obawiam się, że w roku 2004 nie było tego regulaminu.

A prokurator, komornik czy sędzia nieprzypadkowo korzystają z ochrony prywatności - to co zdobiłeś naraża rocha i jego rodzinę na niebezpieczeństwo. Szkoda, że nie chcesz zrozumieć ewentualnych konsekwencji swego czynu.

Obawiam się, że w roku 2004 nie było tego regulaminu.

A prokurator, komornik czy sędzia nieprzypadkowo korzystają z ochrony prywatności - to co zdobiłeś naraża rocha i jego rodzinę na niebezpieczeństwo. Szkoda, że nie chcesz zrozumieć ewentualnych konsekwencji swego czynu.

Pokaż mi gdzie ujawniłem jakiekolwiek jego DANE, poza faktem że jest komornikiem ? Czy napisałem jak się nazywa lub gdzie mieszka ?

Zresztą nawet GDYBYM napisał (czego nie uczyniłem) to lista komorników ze wszystkimi danymi jest jawna i dostępna w internecie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak więc o jakim narażaniu i niebezpieczeństwie piszesz ? Chyba kogoś tu nieźle pogięło.

Może napisz najpierw zażalenie do ustawodawcy na ww. listę !

Ukryta Zawartość

Tak więc o jakim narażaniu i niebezpieczeństwie piszesz ? Chyba kogoś tu nieźle pogięło.

Jeśli chodzi o temat dotyczący wątku.....to myślę,że najbardziej pogięło tzn.się wygięło) te gniazdo w lampizatorze,a wiecie kochani od czego?

Ano od pisania pierdoletów przez popleczników i sprzymierzeńców lampizatora.i urządzenie nie wytrzymało nacisku.........medialnego.

A teraz idę na ryby.

Pokaż mi gdzie ujawniłem jakiekolwiek jego DANE, poza faktem że jest komornikiem ? Czy napisałem jak się nazywa lub gdzie mieszka ?

Zresztą nawet GDYBYM napisał (czego nie uczyniłem) to lista komorników ze wszystkimi danymi jest jawna i dostępna w internecie:

Ukryta Zawartość

Tak więc o jakim narażaniu i niebezpieczeństwie piszesz ? Chyba kogoś tu nieźle pogięło.Może napisz najpierw zażalenie do ustawodawcy na ww. listę !

To wytłumacz mi dlaczego podałeś do powszechnej wiadomości tę informację? Czyżby chodziło Ci o zdezauwowanie rocha na forum?

Ukryta Zawartość

Gdyby Szanownym Kolegom dyskusję o produktach Łukasza Fikusa mógł ułatwić ich odsłuch to zapraszam do mnie. Słucham aktualnie level 4 a za parę dni wyższy model. Źródłem jest m.in. transport plików tej samej firmy - DSD Komputer. Niektóre wątpliwości pojawiające się w zakładkach o Lampizatorach być może rozwieje lektura wywiadu z Ł.F.

Ukryta Zawartość

Po szczegóły dot. odsłuchu zapraszam na priv.

Chcę sie odnieść do wywiadu Pana Fikusa.

Na zdjęciu wygląda sam konstruktor jakiś taki wymęczony zresztą podobnie jak jego dzieła,ale to jest Pikuś Panie Fikus.

Takich bredni wypisywanych nt. nośnika czyli płyty kompaktowej i odtwarzaczy cd juz dawno nie czytałem.

To jest karygodne zachowanie i po prostu piramidalne bzdury,mające jeden zasadniczy cel.

Ośmieszyć cd,bo idzie nowe ,czyli plikowce,a mój jest najwazniejszy...........człowieku ochłoń.

Wyzywam Pana Panie Fikus na pojedynek brzmieniowy .......czyli pański plikowiec i daczek moze być nawet z dsd.

Moje cd combo zagwarantuje ośmieszenie brzmieniowe pańskich cudaków za niewiarygodnie wysoką cenę,bo pisać i klepać

bzdury to każdy może a jesli chodzi o real to wychodzi z tego .........kupa-dla mnie i śmiechu i smrodu jednocześnie.

Ten wywiad trąci megalomania posunięta do granic wytrzymałości i w/g mnie wrzód zaraz pęknie jak bańka mydlana.

Chciałbym zobaczyć zdjęcia systemu na jakim Pan swoje autorskie konstrukcje testuje-zresztą nie tylko pewnie ja.

Ukryta Zawartość

Na zdjęciu wygląda sam konstruktor jakiś taki wymęczony zresztą podobnie jak jego dzieła,ale to jest Pikuś Panie Fikus.

Takich bredni wypisywanych nt. nośnika czyli płyty kompaktowej i odtwarzaczy cd juz dawno nie czytałem.

To jest karygodne zachowanie i po prostu piramidalne bzdury,mające jeden zasadniczy cel.

Ośmieszyć cd,bo idzie nowe ,czyli plikowce,a mój jest najwazniejszy...........człowieku ochłoń.

Wyzywam Pana Panie Fikus na pojedynek brzmieniowy .......czyli pański plikowiec i daczek moze być nawet z dsd.

Moje cd combo zagwarantuje ośmieszenie brzmieniowe pańskich cudaków za niewiarygodnie wysoką cenę,bo pisać i klepać

bzdury to każdy może a jesli chodzi o real to wychodzi z tego .........kupa-dla mnie i śmiechu i smrodu jednocześnie.

Ten wywiad trąci megalomania posunięta do granic wytrzymałości i w/g mnie wrzód zaraz pęknie jak bańka mydlana.

Chciałbym zobaczyć zdjęcia systemu na jakim Pan swoje autorskie konstrukcje testuje-zresztą nie tylko pewnie ja.

Miej jaja i takie "wyzwanie na pojedynek" wyślij na firmowy adres . :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Moje cd combo

Piotrek, jakie Ty masz combo? McIntosha czy Accustic Arts? Pojedynek typu dobry transport CD + DAC contra strumieniówka nawet z najlepszym DAC zawsze wygra ten pierwszy. Jak już to trzeba by porównać same DAC podłączone do dobrego i uniwersalnego transportu CD.

Elberoth,

czy do GG też używasz dwóch Regenów wpiętych szeregowo? Bo rozumiem, że wg Ciebie był pozytywny efekt z B7. I czy masz zastępcze zasilacze liniowe, np. od Tomanka? Pytam bo właśnie mam wpięte od kliku dni do B7 i efekty są nie do końca jednoznaczne - brzmienie zrobiło się jeszcze bardziej gładkie, ale straciło nieco konturów, szczególnie przy konwersji z pcm do dsd - mam B7 dsd only. Przy czym na razie słucham z laptopa, pod koniec tygodnia mam mieć dsd -komp, a przy próbnych odsłuchach była przepaść. Tylko nie miałem wtedy Regenów

Miej jaja i takie "wyzwanie na pojedynek" wyślij na firmowy adres . :)

A czy jesteś może jakimś protegowanym ?

Co się wtrącasz i wkładasz nosa jak jakiś natręt?

Myślisz,że Pan Fikus tu nie zagląda?

Piotrek, jakie Ty masz combo? McIntosha czy Accustic Arts? Pojedynek typu dobry transport CD + DAC contra strumieniówka nawet z najlepszym DAC zawsze wygra ten pierwszy. Jak już to trzeba by porównać same DAC podłączone do dobrego i uniwersalnego transportu CD.

Daczek Lampizatora na plytce PCB.......to jest żałosne.

Części dobierane bez selekcji ot tak na czuja,albo chybił trafił,a cena GG jak dobre auto,lub ół mieszkania np.na Mazurach-to jest chore dla mnie.

Już podłączałem daczki lampizatora dżwiek pogrubiony,instrumenty maja nie taka wielkość i barwę,brakuje rozdzielczości ,często tez separacji

kanałów,wokale sa mało prawdziwe,gra to dość zawalistym dżwiękiem i do cienkich plikowców powiedzmy jako-tako to brzmi,ale naturalności zero.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

A mnie przekonał ;) lubi odgrody , swój chłop .

I forum czyta :)

Kupuję Lampizatora , tylko jak nauczy się lutować i gniazda prosto przykręcać :)

Z tego co pisze Fikus komp plus przetwornik jest dzwiekowo duzo lepszy od kazdego CD(treansport,cd), i z tym nie zgadzam sie zupelnie.

No ale nie sluchalem jego zestawu, mam nadzieje, ze on slyszal wysokiej klasy CD i na tym opiera swja opinie.

Poza tym przy omawianiu dzwieku nic nie pisze o barwie, tonalnosci, rownowadze-podstawy, koncentruje sie tylko na przestrzeni, najlepiej zeby byla taka jak w kinie domowym, i to tez wydaje sie nie na miejscu. Tak jakby chcial zaimponowac malo doswiadczonym audiofilom(jak cos lata z tylu glowy to jest to). Tym wywiadem troche stracil w moich oczach.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No ale nie sluchalem jego zestawu, mam nadzieje, ze on slyszal wysokiej klasy CD i na tym opiera swja opinie.

Nie slyszal na 100% z tego OCZYWISTY jest wniosek.

Z tego co pisze Fikus komp plus przetwornik jest dzwiekowo duzo lepszy od kazdego CD(treansport,cd), i z tym nie zgadzam sie zupelnie.

Aby zagralo z komputera, to komputer musi byc specjalistyczny pod audio, oraz DAC byc inaczej prijektowany niz Lampi. Na golym (tzn niemodyfikowanym) Amanero, ktoro jest w Big7/GG to nie ma to szans zagrac na poziomie najlepszych napedow CD. Tym bardziej ze Fikus gral jeszcze rok temu z laptopa...wiec nie ma wogole za bardzo oczym dyskutowac. To nie zagra NIGDY na poziomie najlepszego napedu CD, nie ma takiej poprostu fizycznej mozliwosci.

Nie chce nikogo prowokowac do klotni, bo wiekszosc stalych bywalcow forum jest zwolennikiem cd.

Ja jestem w grupie, dla ktorej pliki sa zdecydowanie lepsze. Ze znanych mi osobna forum uwazaja tak rowniez Elb, Marcin GPS, rowniez chyba Utopia, Sebna, Bodex i paru innych , ale to sa raczej wyjatki.

Bubusia podniosl wlasciwa kwestie- co jest dla nas azniejsze w dzwieku. Jesli przestrzen , dyanmika, rozdzielczosc to zdecydowanie pliki .Jesli gladkosc i spojnosc to cd ma tu sowje mocne strony.

Zazwyczaj zwolennicy cd atakowani sa przez zwolennkow cd za brak kontaktu z topowymi zestawami transport/dac.

W moim przypadku topowym zestawem ktorego sluchalem dluzej w kontrolowanych warunkach byl topowy dzielony zestaw Accu.

Zawsze jednak po roznych odsluchach dzwiek w domu wydawal mi sie najlepszy.

Jednym slowme - calkowicie sie z Fikusem zgadzam, szczegolnie z tym fragmentem ,kiedy wylicza niedogodnosci tranportu cd.

"CD, to też jest plik, tylko nagrany na optyczny nośnik danych. Nośnik cholernie niewygodny, bo trzeba nim kręcić. Trzeba nim kręcić z odpowiednią prędkością, nie może on się porysować, nie może się poplamić, nie może falować, nie może się odkształcić. Nie może wibrować od basów, nie może się natłuścić, nie może się zakurzyć. To jest straszna ilość rzeczy do spełnienia. Aż cud, że te urządzenia w ogóle kiedykolwiek działały, bo ilość awarii, które mogły się zdarzyć, jest przerażająca. One potrafią piszczeć, potrafią opuszczać się na osi, potrafią tracić łożyskowanie, nie działa tracking, łapanie ostrości przez laser, korekcja błędów. Ilość problemów związana z CD - a mówię to jako były serwisant – domorosły serwisant odtwarzaczy CD, których naprawiłem i popsułem setki – to, że one w ogóle działały, to był cud."

Konto w trakcie usuwania

Jesli przestrzen , dyanmika, rozdzielczosc to zdecydowanie pliki .

Najlepsze napedy CD w dalszym ciagu sa sporo lepsze od najlepszych napedow plikowych, z wyjatkiem napedu Marcina GPS z Jplay-em z tego co slyszalem jaki jest tego poziom. Reszta napedow plikowych wlacznie z W20 nie ma szans z najlepszymi napedami CD, tak ja to slysze.

Zwykle Amanero to jest tez wmontowana mocna bariera dla jakosci dzwieku, Marslo moze sobie pisac co tam sobie chce, znam bardzo dobrze Amanero i dokonalem okolo 30 modyfikacji w tym asynchronicznym konwerterze, bez modyfikacji ten konwerter nie jest wstanie po prostu zagrac na pulapie najlepszych napedow. Ale pisac mozna wszystko ze to najwyzszy top nad topy, prawda jest jednak brutalna Big7/GG z tym zwyklym Amanero to jest poziom dzwiekowy max 15kEU i nic wiecej, to wiecej, to jest wzmacnianie produktu i zwykle zyczenia ktore nie maja sie ni jak do rzeczywistosci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.