Skocz do zawartości
IGNORED

DAC AMR DP-777

marycz

Rekomendowane odpowiedzi

co do godzenia jakosci barwy i detalu to polcam resolution audio cantata i meitner ma-1.uzywki w granicach 15-20K

Kto dystrybuuje te marki w Polsce?

Pozdro

EDIT: Meitnera już znalazłem.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Resolution Audio dystrybuuje Audioforte, ale cienko im to idzie, więc Cantaty nie mają, trzeba walić w ciemno. Jedno jest pewne - to jest swietne multifunkcyjne urządzenie - CD/DAC/network player, jedyna wada to praktycznie brak dystrybucji w PL i brak DSD (jak dla mnie to nie wada).

Kto dystrybuuje te marki w Polsce?

Pozdro

EDIT: Meitnera już znalazłem.

Pozdro

a to jednak nie wziąłeś Lampiego czy już korci zmienic ? ;-)

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Resolution Audio dystrybuuje Audioforte, ale cienko im to idzie, więc Cantaty nie mają, trzeba walić w ciemno. Jedno jest pewne - to jest swietne multifunkcyjne urządzenie - CD/DAC/network player, jedyna wada to praktycznie brak dystrybucji w PL i brak DSD (jak dla mnie to nie wada).

a to jednak nie wziąłeś Lampiego czy już korci zmienic ? ;-)

Dzieki. Możesz opisac szybko jak tam działa funkcja playera sieciowego? Jak zrozumiałem wyłacznie przez dodatkowe urządzenie wi-fi. A przez port Ethernet po kablu? Czy tylko z PC-a czy także ze streamerów jako serwerów uPnP? Wygląda obłędnie :).

W kolejnej wersji nie wziąłem, ciagle mi czegoś brakuje ale ŁF "się nie poddaje". Patrz wątek o Lampim Big 7.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie umiem pisac na te tematy, wiec napisze jak to widze: minal prawie tydzien od momentu jak gosci u mnie AMR DP 777, wiec mozna juz okreslic co to za DAC., niestety nadal w porownaniu do DAC'a wbudowanego w Primare SP32. W porownaniu do Primare to przedewszystkim: piekna gladkosc, juz teraz wiem, co to znaczy szorstki dzwiek :), druga sprawa AMR na duzo glepiej wydobywa dzwiek i co najwazniejsze, drugi plan jest bardziej wyrazny, ale w ten sam moment calkowicie nienatarczywy, wszystko bardzo spojnie i melodyjnie. Chyba to zaleta lamp w tym dac'u., Kiedys musialem przez sile wsluchiwac sie w utwory, zeby uslyszec drugi plan, teraz AMR robi to za mnie, podaje wszystko co jest w utworze. Primare byl niezly w muzyce, ale to co robi AMR, to jest duzo wyzsza klasa. Kiedys pisalem, ze bas w Primare jest piekny, potezny i nisko schodzi (w kinie nie do porownania z Emotiva UMC-1), to fakt, ale po uslyszeniu AMR, jednak w stereo z AMR jest poprostu piekny, bardziej miekki i soczysty. W tym dac jest kilka filtrow, malo z tym sie bawilem (odpowiada mi jak dac wybiera najleprzy wariant) ale nadal nie uslyszalem zadnej roznicy miedzy filtrami (pewnie jestem gluchy). Taki jeszcze moment, ze dzwiek przez USB jest ciut mniej ciekawy nizeli przez Spidf, wiec lepiej skorzystac z jakiegos konwentera. Jestem zadowolony z zakupu i mam nadzieje, ze na dlugo. Do pelnego szczescia zostalo mi okablowanie sieciowek dobry kabel USB i cyfrowy AES.

Pozdrawiam

Dzieki. Możesz opisac szybko jak tam działa funkcja playera sieciowego? Jak zrozumiałem wyłacznie przez dodatkowe urządzenie wi-fi. A przez port Ethernet po kablu? Czy tylko z PC-a czy także ze streamerów jako serwerów uPnP? Wygląda obłędnie :).

W kolejnej wersji nie wziąłem, ciagle mi czegoś brakuje ale ŁF "się nie poddaje". Patrz wątek o Lampim Big 7.

Pozdro

Niestety, nie miałem możliwości pobawienia się samodzielnie tym urządzeniem, natomiast brzmieniowo to w znacznym stopniu rozszerzenie tego co oferował ich Opus 21, tylko brzmienie wydaje się bardziej nasycone, a jednocześnie detaliczne, a bas lepiej kontrolowany niż w Opusie.

Myślę, że negatywne opinie o tym urządzeniu były spodowane jego problemami wieku dziecięcego (sporadyczne zwiechy, głośny napęd itd). Obecnie oferowana wersja 2.0 jest mocno poprawiona i takiej należy szukać, nad czym sam się mocno zastanawiam.

Co do samych cech użytkowych (upnp to raczej ma), to najlepiej poczytać ich manuale i to co na forach. Wygląd? Fajny, oczywiście ze stajni Neal Feay, jak wiele innych high-endowych klocuszków. To co ta forma potrafi zrobić z alu, to jest kosmos.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

MPB Black Dragon pracuje w klasie A jego szorstkość zupełnie mija jak się porządnie rozgrzeje, a nagrzewa się całkiem mocno. Tak po godzinie grania zupełnie inaczej gra, brzmienie wygładza się nabiera barwy, wypełnienia.

Ale to dotyczy wszystkich daców które analogowy stopień wyjściowy mają zrealizowany na elementach dyskretnych w klasie A. Oprócz tego cena Smoka to jedna trzecia LA Scali jeżeli porównywać to bardziej do La Voce od którego jest i tak o trzy tysiące tańszy. Miałem porównanie do Hegla hd25 no i smok zagrał wyraźnie lepiej szczególnie właśnie jeżeli chodzi o barwę, wypełnienie i przede wszystkim taką płynność.

Kubasa, myślę, że BD był wygrzany dostatecznie. Cały zestaw włączam po przyjściu z roboty do domu i zaczynam słuchać zazwyczaj po 2-3 godzinach- to już przyzwyczajenie - moje lampy wchodzą na obroty dopiero po takim czasie. Porównania robię stosując zasadę: jeden dzień (albo więcej) słucham jeden element porównywany. Od zasady skakania pomiędzy elementami odeszłem już dawno temu. Ważny jest klimat, pierwsze wrażenie jest często mylące.

Po prostu Black Dragon lepiej wpasował się do Twojego systemu a i zapewne gustu.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.