Skocz do zawartości
IGNORED

Kto idzie na Wybory Prezydenckie 2015?

neomammut

Idziesz na Wyroby Prezydenckie 2015?  

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Idziesz na Wyroby Prezydenckie 2015?

2. 2. Idziesz? A na kogo zagłosujesz?

• Bronisław Komorowski
    • Janusz Korwin-Mikke
    • Adam Jarubas
      0
    • Paweł Kukiz
    • Marian Kowalski
    • Jacek Wilk
    • Andrzej Duda
    • Janusz Palikot
    • Magdalena Ogórek
    • Grzegorz Braun
    • Paweł Tanajno

Rekomendowane odpowiedzi

A co to ma do tego wątku???

Z szacunku napiszę że udajesz że nie wiesz;)

Bronisław bul Komorowski oczywiście pieniądze na kampanie zaoszczędził z pensji :) ;)

CDN ;)

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

generalizujesz. sa tacy co maja dzieci urodzone na "emigracji" ktore mowia czystsza polszczyzna niz niejedno polskie dziecko.

A niektóre nawet przyjeżdżają po urodzeniu do Polski - no i co z tego? Emigranci w drugim pokoleniu nawet nie są nigdzie ewidencjonowani mimo teoretycznie posiadania obywatelstwa. Nikt ich nie będzie zgłaszał do polskiej ewidencji. Organizowanie głosowania dla tej grupy ludzi byłoby zwykła kpiną z obywateli żyjących w kraju.

wiesz jak serce rozrywa niemozliwosc bycia we wlasnym kraju/miescie i przy rodzinie? rozumiesz ze po pewnym czasie stajesz się na emigracji wszedzie obcy? np. takie wybory to mozliwosc nawiazania do korzeni.

I wracają do korzeni jadąc do ambasady na wybory, z tęsknoty za Krajem??? Puknij się czymś twardym

Niech sobie wycieczkę na Mazury kupią jeśli tak tęsknią.

chlopie bredzisz, bo nie wiesz jak jest. czasem odleglosc do lokalu wyborczego wcale nie jest taka mala, ale da sie obrocic w jeden dzien.

Guzik mnie obchodzi w ile dni oraz co sobie tam ubzdurałeś. Jeśli ktoś che decydować o moim losie ma siedzieć w Polsce i ten los ze mną dzielić a nie pierdzieć mi do urny z za oceanu - zwłaszcza jako emigrant w drugim pokoleniu, który nic nie wie o sytuacji w kraju poza wieściami ze spotkań kółka niedzielnego.

Jeśli mu zależy na zachowaniu więzi to może sobie na wycieczki przyjeżdżać, więc na wybory także.

Wybory służą wybieraniu władzy przez tych, którymi ta władza będzie rządziła, a nie na "nawiązywaniu do korzeni" i podobnych bredni, które sobie wymyśliłeś.

Artur, a jest kandydat, który ma jakiś rewolucyjny program? Nie! A dlaczego? Bo to tylko Pan Prezydent będzie... - ma się prezentować :)

Nie ma. I lepiej żeby takiego nie było.

Każdy jest świadomy, że Pana Bredzisława K. należy odsunąć od władzy za całokształt pracy (równie dobrze mogłoby nami rządzić drzewo) oraz za przynależność do PO (nie będę przytaczał powodów, bo wystarczy mi jeden - afera podsłuchowa, w której PO zadrwiło z Polaków a dodatkowo stało się jeszcze ofiarą...). To jest jak najbardziej słuszny cel, jednak istnieje takie coś jak sondaże. I choć każdy wie, że w naszym dzikim kraju potrafią być mocno zmanipulowane, to jednak oddają z grubsza trend wśród wyborców i faktem jest, że miażdżąca większość chce głosować na Pana Bredzisława a druga miażdżąca część chce głosować na Andrzeja Dudę. Choćbyście teraz nie wiadomo jak się starali i prowadzili nie wiadomo jakie kampanie wyborcze, ten trend UTRZYMA SIĘ się wśród wyborców. Nic tego nie zmieni a wynika to z bardzo wielu czynników społecznych, historycznych i innych. Jest 30 kwietnia 2015, 10 dni do wyborów i takie po prostu mamy społeczeństwo.

Mając tę wiedzę i świadomość, jedyna możliwość to ruch TAKTYCZNY i NADZIEJA... Już tłumaczę dlaczego...

Ruch taktyczny polega na zagłosowaniu na Andrzeja Dudę, bo tylko on ma realną szansę na wygraną i co najważniejsze - szansę na ODSUNIĘCIE OD WŁADZY OBECNEGO PREZYDENTA. Dyskusja czy A. Duda jest z systemu czy nie, schodzi w tym momencie na dalszy plan, gdyż celem nadrzędnym jest to co napisałem. Chyba nikt w to nie wątpi, że dosyć tej arogancji i maskarady?

Nadzieja polega na tym, że w kolejnych wyborach, dzięki pewnemu dojrzewaniu społeczeństwa, akcjom edukacyjnym prowadzonym o wiele wcześniej niż jedynie na czas kampanii wyborczej, nowemu pokoleniu (które będzie bardziej świadome, lepiej poinformowane) - wybór kandydata spoza systemu będzie czymś NATURALNYM. Nadzieja polega na tym też, że za kilka lat Wasi pozasystemowi kandydaci będą mieć po prostu więcej poparcia, będzie ono bardziej wyrównane kosztem tych kandydatów systemowych i wtedy i tylko wtedy TAKA AKCJA JAK POWYŻSZA MA SENS! I wiem, że wielu ludzi traktuje głos w wyborach jako wyraz swojego samodzielnego myślenia, decyzyjności, niezależności, samostanowienia, pokazania, że "ja mogę, ja mam prawo" i SŁUSZNIE! Jednak w tych, dzisiejszych okolicznościach i sytuacji na scenie politycznej, trzeba zapomnieć o takim myśleniu a rozegrać to STRATEGICZNIE i tak jak mówię - za kilka lat starać się aby podział poparcia w społeczeństwie dla kandydatów nie był już tak wyraźny jak dziś.

Ps. W tym momencie, dyskusja czy Andrzej Duda jest z systemu, czy jest oszołomem z PiSu itd. NIE MA SENSU. Dlaczego? Patrz wyżej. W tych trudnych warunkach do głosowania i w danej sytuacji na tej scenie najważniejsze jest to, że ma charakter i chce dobrze dla Polski (budować a nie sprzedawać). Pozostali kandydaci spoza systemu oczywiście też, ale z powodów takich jak opisane wyżej, wg. mnie wybór jest tylko jeden.

Dlatego z całym szacunkiem dla tej akcji uważam, że ona tylko zaszkodzi, znowu wygra Bredzisław K., ludzie znów zapomną i po prostu historia zatoczy koło.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@Witek + 1

A co ważne PiS już pokazało że nie jest przyspawane do stołków . Nie będzie też mieć parasola ochronnego w mediach.

Duda co by nie mówić ma kwalifikacje . Reszta normalnych kandydatów to melodia przyszłości

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

A co ważne PiS już pokazało że nie jest przyspawane do stołków

Dlatego wzięło do rządu Leppera i Giertycha?

Duda co by nie mówić ma kwalifikacje

Samo jego PiSostwo świadczy o braku kwalifikacji - do czegokolwiek.

Dlatego wzięło do rządu Leppera i Giertycha?

Samo jego PiSostwo świadczy o braku kwalifikacji - do czegokolwiek.

Bardzo merytoryczny wpis gratuluję i podziwiam erudycje Kolegi tak na poziomie Bronka .

Andrzej Duda

W 1996 ukończył studia prawnicze na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w Krakowie. W lutym 1997 rozpoczął pracę naukowo-dydaktyczną w Katedrze Postępowania Administracyjnego UJ, a od października 2001 w Katedrze Prawa Administracyjnego UJ jako asystent. W styczniu 2005 uzyskał stopień naukowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nauk prawnych na podstawie rozprawy Interes prawny w polskim prawie administracyjnym napisanej pod kierunkiem profesora

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , wydanej w formie publikacji książkowej w 2008

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Rozumiem że do Kolegi to On nie ma startu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo merytoryczny wpis gratuluję i podziwiam erudycje Kolegi tak na poziomie Bronka .

Ależ bardzo dziękuję za "merytoryczną" ocenę na poziomie Dudusia.

Kolega najwyraźniej nie wie, że J. Kaczyński właśnie po to wziął do rządu opluwanych przezeń wcześniej Giertycha i Leppera, żeby się przyspawać do stołków mimo ok. 33% poparcia (czyli 67% głosów było przeciw niemu).

Rozumiem że do Kolegi to On nie ma startu

Kolega znowu nie wie, że Duda startuje nie do mnie, tylko do urzędu Prezydenta?

Ukryta Zawartość

i już mafia działa

post-11379-0-11668000-1430430213_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolega najwyraźniej nie wie, że J. Kaczyński właśnie po to wziął do rządu opluwanych przezeń wcześniej Giertycha i Leppera, żeby się przyspawać do stołków mimo ok. 33% poparcia (czyli 67% głosów było przeciw niemu).

Nie przypominam sobie żeby ich opluwał może jakiś cytat ?

Sejm został rozwiązany dzięki PiS bo mieli na tyle uczciwości żeby się poddać osądowi wyborczemu .

O ile wiem to pan mec Giertych maszeruje ramie w ramie z Bronkiem.

Tworzenie większości sejmowych to normalna polityka , gdyby PiS zgodził się na szalbierstwo z PO rządził by do dziś

A gdzie teraz jest TW płaczliwy Boni?

@Witek + 1

A co ważne PiS już pokazało że nie jest przyspawane do stołków . Nie będzie też mieć parasola ochronnego w mediach.

Duda co by nie mówić ma kwalifikacje . Reszta normalnych kandydatów to melodia przyszłości

Duda ma kwalifikację na co? Niby gdzie i kiedy to pokazał?

Aparatczyk partyjny z drugiego rzędu wyciągnięty niby królik z kapelusza przez Prezesa.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Wrzaski, krzyki i zaciśnięta pięść Komorowskiego: „Musimy ich zepchnąć na kompletny margines!” Prezydentowi po raz kolejny puszczają nerwy. ZOBACZ WIDEO!

Ukryta Zawartość

Duda ma kwalifikację na co? Niby gdzie i kiedy to pokazał?

Aparatczyk partyjny z drugiego rzędu wyciągnięty niby królik z kapelusza przez Prezesa.

Zastanów się co wypisujesz, tą samą narracją PO mówiło jak PiS na premiera wybrało Marcinkiewicza. Jakoś później tych słów nie odszczekało. Jeżeli to jest jedyny Twój argument/główny to idealnie wpisujesz się w PR wyborczy.

Zastanów się co wypisujesz, tą samą narracją PO mówiło jak PiS na premiera wybrało Marcinkiewicza. Jakoś później tych słów nie odszczekało.

No i Marcinkiewicz okazałem się zerem.

Nie przypominam sobie żeby ich opluwał

Poszperaj i sam sobie znajdź, co o nich mówił JK.

Sejm został rozwiązany dzięki PiS bo mieli na tyle uczciwości żeby się poddać osądowi wyborczemu .

Bo PiS stracił większość sejmową. Mieli chamy złoty róg. Nawet Marek Jurek wypiął się na JK.

O ile wiem to pan mec Giertych maszeruje ramie w ramie z Bronkiem.

Giertych w 2015 i Giertych w 2005 to są dwa różne Giertychy. Wystarczyła krótka współpraca z Kaczyńskimi, żeby Giertych oprzytomniał.

gdyby PiS zgodził się na szalbierstwo z PO rządził by do dziś

Szalbierstwem było wykrzykiwanie Kaczyńskiego - PiS wygrało wybory, PiS wygrało wybory, jakby dostało 51% głosów.

Tak facet się pogubił, ale z funkcją premiera sobie poradził.

To dlaczego przestał nim być?

wiem, że wielu ludzi traktuje głos w wyborach jako wyraz swojego samodzielnego myślenia, decyzyjności, niezależności, samostanowienia, pokazania, że "ja mogę, ja mam prawo" i SŁUSZNIE! Jednak w tych, dzisiejszych okolicznościach i sytuacji na scenie politycznej, trzeba zapomnieć o takim myśleniu a rozegrać to STRATEGICZNIE i tak jak mówię - za kilka lat starać się aby podział poparcia w społeczeństwie dla kandydatów nie był już tak wyraźny jak dziś.

Większość wyborców jako formę protestu podejmuje niegłosowanie na żadnego kandydata. I w sumie jest to normalne że maja dosyć wybieranie mniejszego zła czyli wyborów między kiłą, a cholerą - jakie obecnie daje duumwirat PO-PiS. Raz jeden raz drugi na stołek żeby się trzymać razem.

Kandydatem opozycji do tego towarzystwa jest Magdalena Ogórek, a nie jakiś Duda.

Wybierzmy Dudę za pięć lat będziemy głosować przeciwko Dudzie, kiedy po kampanii do sejmu wygra PiS albo jakaś Solidarna Polska i zdąży się ponownie skompromitować.

Dlatego Prezydent i Rząd powinni być zawsze w opozycji - taka sytuacja jest dopiero bezpieczna dla Polski. Powinni być z takiej prawdziwej opozycji ideologicznej, a nie tylko powstałej z "rozwodu" starego małżeństwa jak PO-PiS.

W miarę bezpieczna była sytuacja kiedy prezydentem był Kaczyński a rządziło PO - ale to była już patologia robienia sobie na złość bez sensownego powodu. Znacznie lepiej jeśli Prezydent i Rząd są z przeciwstawnych obozów ideologicznych czyli prawica / liberał / lewica.

Między PO-PiS takich różnic nie ma. PO i PiS różnią się szyldami powalającym kraść więcej kasy pod szyldem kościoła czy pod szyldem UE.

Zastanów się co wypisujesz, tą samą narracją PO mówiło jak PiS na premiera wybrało Marcinkiewicza. Jakoś później tych słów nie odszczekało. Jeżeli to jest jedyny Twój argument/główny to idealnie wpisujesz się w PR wyborczy.

Wali mnie co PO sądzi na ten temat, jaka jest jej "narracja wyborcza", kto za tym stoi, czemu to służy itp..

Marcinkiewicz to polityk baardzo przeciętny, też wyciągnięty z kapelisza. Podobnie zresztą jak Kopacz.

P.S.

Pierwszy rez widzę Kolegę na Bocznicy. Jakaś straszliwa mobilizacja wyborcza nastąpiła ;-).

Jestem Europejczykiem.

@ Jaro a może byś napisał coś merytorycznego a nie jedziesz populizmem .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polska i tak nie zarobiłaby na grafenie, bo nie ma z nim co zrobić. Brytyjczycy tez nie wiedzą czy zarobią. To przedsięwzięcie bardziej naukowe niż przemysłowe. Na grafenie zarobią najpewniej Chińczycy bo już na nim zarabiają. A najwięcej zarobi ten kto będzie wiedział jak go zastosować i będzie w stanie wykorzystać to w produkcji przemysłowej dóbr konsumpcyjnych. Czyli nie Polska bo nie ma już od dawna przemysłu.

Ukryta Zawartość

Czyli nie Polska bo nie ma już od dawna przemysłu.

8 lat temu jeszcze trochę miała .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ps. spotkałem się z opiniami inżynierów "uczelnianych" i to takich pracujących nie tylko na polskich politechnikach , że Kozioł starał się by produkcja tą metoda była prowadzona w Polsce. Zorganizowali kilka konferencji popularyzujących tą technologię. Ale - przynajmniej wg moich informacji - problem polegał na funduszach na to przedsięwzięcie i wysokim koszcie uzyskiwania grafenu, który podobno można taniej kupić od chińczyków.

Wiec przed lamentami należałoby jeszcze zapoznać się z całą sytuacją żeby nie dramatyzować zbyt obficie.

8 lat temu jeszcze trochę miała .

Pomysł na produkcję grafenu w Polsce to kilka ostatnich lat. Widziałem firmy doradcze które poszukiwały w PL zastosowań dla grafenu i rynków zbytu na tę technologię. Chodziło o zorganizowanie przedsięwzięcia komercyjnego by możliwe było pozyskanie dotacji na wdrażanie wyników prac B+R.

Ale już nie prowadzą tych działań. Po prostu w biznesie nie zawsze można być pięknym bogatym i szczęśliwym. Znacznie częściej g... z tego wychodzi i z takim przypadkiem mieliśmy do czynienia pod hasłem "polskiego grafenu".

W sumie to nawet nie wiem dlaczego "polskiego" jeśli piszą teraz że wszystkie prace nad technologia produkcji grafenu prowadzono w Cambridge University? Jakieś zaciemnienie sytuacji.

Ukryta Zawartość

Tak facet się pogubił...

Jak większość polityków. Nawet Macierewicz kiedyś się pogubił. Za to nie pogubił się nasz obecny Prezydent, który dobrze wiedział gdzie stoi "TO" krzesełko, wiedział też gdzie jest :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Grafen to jeden z wielu przykładów do tej pory nie ma regulacji prawnych w sprawie gazu łupkowego . Tak się zastanawiam ile lat na to trzeba skoro 8 to za mało ;)

Grafen to jeden z wielu przykładów do tej pory nie ma regulacji prawnych w sprawie gazu łupkowego . Tak się zastanawiam ile lat na to trzeba skoro 8 to za mało ;)

Gazu "głupkowego" co kot napłakał więc na co regulacje prawne? Chyba tylko po to żeby polowe Polski przeorać włącznie z Warszawą gdzie miały być te mityczne nieprzebrane złoża.

Grafen to żaden przykład i dokładnie na nic. Używane jako propagandowe hasełko przez niezorientowanych funkcjonariuszy partyjnych. Na pewno nie od ośmiu lat.

Istotna informacja o grafenie sprzed roku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"To, że zdołaliśmy utrzymać taką technologię w kraju jest czymś niezwykłym. I po 3 latach od jej opracowania rozpoczęła się komercyjna produkcja grafenu. Polskim staje się pionierem. Utworzono spółkę Nano Carbon, której właścicielami są między innymi ITME, KGHM i Agencji Rozwoju Przemysłu (ARP).

Metodę opracował i opatentował zespół pod kierownictwem dr inż. Włodzimierza Strupińskiego z Instytutu Technologii Materiałów Elektronicznych (ITME). Polega na zastosowaniu epitaksji, czyli krystalizacji z zewnętrznego źródła węgla, w którym węgiel jest osadzana na powierzchni w postaci mono-lub diwodorotlenowe warstw. Sposób ten jest skuteczny, tani i używa urządzeń dostępnych na rynku. Jednak trzeba wiedzieć jak ich użyć i to wiedzą Polacy.

Na dzień dzisiejszy Neo Carbon jest jedyną na świecie firmą zajmującą się produkcją grafenu"

Mają a na myśli rozpoczęcie produkcji na skalę przemysłową bo grafen w ogóle produkowany jest w kilku miejscach na świecie. Wypowiadał się Dr.inż. Strupiński z Instytutu Technologii Materiałów Elektronicznych - a nie Dr. inż Kozioł, który napisał, że jego technologia jest wynikiem prac prowadzonych na Cambridge University (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Jeszcze jedna informacja pochodząca od producenta urządzeń do produkcji grafenu:

Ukryta Zawartość

"Przedmiotem działalności Seco/Warwick jest produkcja i komercjalizacja urządzeń do przemysłowej obróbki cieplnej."

...

"W ramach programu Graftech w Instytucie Technologii Materiałów Elektronicznych (ITME) w Warszawie uruchomione zostało pierwsze w Polsce urządzenie do epitaksjalnego wzrostu grafenu na metalicznych podłożach. Po wstępnej fazie rozruchu ITME wyprodukowało w nim pierwsze arkusze grafenu o powierzchni 500x500mm. Ponadto Spółka [seco/Warwick] wyprodukowała też urządzenie dla Politechniki Łódzkiej. Proces komercjalizacji urządzeń na szerszą skalę przemysłową jest na razie na wstępnym etapie i w związku z tym trudno jest obecnie jeszcze określić potencjał biznesowy tych projektów."

...

"niemniej jednak produkcja i komercjalizacja samego grafenu nie jest elementem strategii rozwoju Spółki [seco/Warwick]".

Mam nadzieję że to rozjaśnia trochę, kto co i gdzie produkuje. Warto najpierw poczytać, zasięgnąć informacji ze żródeł naukowych a nie tylko z prawicowych szczekaczek i trochę się zastanowić nad tymi informacjami.

Gdyby ktoś wiedział co z grafenem zrobić to może sobie go kupić od co najmniej roku. Normalnie w sklepie internetowym tak jak kupuje sie różne części do zabawy w DIY.

Ukryta Zawartość

dla zainteresowanych jest nawet podany cennik:

Proszę bardzo tylko brać, kupować:

Ukryta Zawartość

Jak większość polityków. Nawet Macierewicz kiedyś się pogubił. Za to nie pogubił się nasz obecny Prezydent, który dobrze wiedział gdzie stoi "TO" krzesełko, wiedział też gdzie jest :)

Ukryta Zawartość

I wiedział, że na tapicerowanym nie zastępuje. Dlatego stał tak dostojnie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo możliwe Artur. Tak sobie myślę, może to był jakiś z jego domu rodzinnego? I sobie pomyślał, tyle razy na nim stawałem, co się może stać :D A może po prostu: staje ponad podziałami :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Pierwszy rez widzę Kolegę na Bocznicy. Jakaś straszliwa mobilizacja wyborcza nastąpiła ;-).

Tak, tak bo kolega sprawy nie do rozstrzygnięcia omija. Jeden wpis (aktualnie kilka) to żadne ożywienie wyborcze, jak się tylko nie odezwać, jak coś takiego się widzi i słaby PR wszędzie słyszy.

Ukryta Zawartość

Chciałbym poznać cenę tej akcji i kto rachunek uregulował. Chętnie obejrzę innych kandydatów w podobnych sytuacjach.

Ukryta Zawartość

Wiedza wiedzą pogania :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.