Jump to content
IGNORED

Yamaha 650 + pionek 575 - instrukcje pl.

egon

Recommended Posts

Witam!

Na początek pozdrawiam wszsytkich forumowiczów i nie tylko. Forum czytuję od jakiegoś roku (w wielu sprawach mi pomogło) a dziś pierwszy temat, bardzo nieśmiało ;-)

Poszukuję instrukcji w polskiej wersji językowej do ampli Y-650 i DVD pionka 575. Jeśli ktoś z szanownych forumowiczów jest w posiadaniu wersji elektronicznej którejkolweik z nich to bardzo proszę o przesłanie mi na priva (w: o mnie).

Z góry dzięki i pozdrówka.

Rafał

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• 4 months later...

Egon jak ci gra ten zestawik i na jakich głośnikach. Rozwarzam zakup takiego zestawu lub ewentualnie 750 (chodzi mi też po głowie 1400 lub 1500 z allegro, ale nie wiem czy jest sens bo głośniki to jakieś Kody chyba kupię - zdaje się 710).

Innych forumowiczów też proszę o radę w kwestii pioneera 575 + któryś z powyższych ampli.

Hidden Content

cześć!

Słucham tego na Celestionach (zerknij do "o mnie"). W moim mniemaniu sprzęcik gra OK, choć chyba troszkę brak dynamiki, ale winą za to obarczam raczej kolumny. No ale w tym zakresie cenowym.....

Ja jestem zadowolony i o to w tym wszystkim chodzi!

Potwierdzam znaną opinię o tym pionku - głośny napęd, ale jak już się trochę podkręci tą dużą gałeczkę, to wogóle to nie przeszkadza :-). Ostatnio załadowałem zmodyfikowany firmware (divx.pl) i mam menu po polsku.

Do ampli nie mam żadnych zastrzeżeń - to był od początku mój świadomy wybór i jak dla mnie trafiony w 10.

1400 lub 1500 to już inny przedział cenowy - Twoja kasa Twoja decyzja ;-), ale myślę, że to chyba zbyt ambitny plan. Poza tym to już inne moce we wzmaku, a zależy jak duże pomieszczenie masz do nagłośnienia?

pzdr i udanych odsłuchów

Hidden Content

Kilka dni temu kupiłem Yamahe 650 , zauważyłem przez gurną pokrywe że płytki są oznaczone yamaha 650/750 . Zastanawiałem się taż nad 750 , ale między 650 a 750 są małe różnice więc nie wiem czy warto dawać 200 złotych więcej . Yamaha 1400 , 1500 to juz wyższa półka ale nie na moją kieszeń i mój pokojik . Mocowo 650 do moich kolumn jest dobra bo mam kolumny Jamo Classic 8 mają 150 W na 4 ohm a Yamaha 650 ma 145 na 4 ohm jak dla mnie gra bardzo dobrze .

Hidden Content

hej!

A gdzie zdobyłeś firmware do pionka. Ja mam 470 i też chcę sobie ściągnąć. na stronie producenta jest odnośnik do sklepu w Polsce, gdzie mają dawać za darmo ale oni nie raczyli odpowiedzieć na mojego maila. Pozdrawiam

Hidden Content

Cześć!

Pewnie masz na myśli DSV trading czy jakoś tak, z Gdyni (bodajże). Ja do nich pisałem i dostałem.

Ale we wcześniejszym poście mówiłem o polskim f-re, który znajdziesz na forum divx.pl. Jak sobie poczytasz forum i dostosujesz się do wszelkich wskazówek, to update pójdzie jak po maśle. Oczywiście znajdziesz tam też link do plików aktualizacyjnych.

pzdr

Rafał

Hidden Content

->macbull

Tu masz bezposredni sznurek:

Hidden Content

Pozdrawiam

Hidden Content

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.