Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Academy-Tethys ll

Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani.

Wczoraj zawiozłem do Audioforte nowe kolumny-Tethys ll. Jak wiecie poprzedni model był nie bardzo udany pod względem basu. Obecna konstrukcja jest zupełnie inna. Ma dwa głośniki Peerlesa 14cm i Seasa KT 28F. Kosztuje 4500zł w fornirze typu buk, klon czy brzoza, a 4900 z fornirem egzotycznym-taka wersja jest w Audioforte.

Fajnie by było, gdyby ktoś poszedł do chłopaków z cyfrakiem i zrobił portrecik, ja już nie zdążyłem. No i czekam na jakieś opinie, zanim model trafi na serio do produkcji.

Aha, jest jeszcze nowy wzmacniacz, który będzie w dystrybucji AA, za 3500zł.

Wzmacniacz to firma ZAP, a prezentowany model nosi nazwe "One"

https://www.audiostereo.pl/topic/11959-audio-academy-tethys-ll/
  • Redaktorzy

Hi

Czyli dopiero model Tethys i Tethys II mają naturalny fornir na MDF-ie? Może jakaś wersja Hyperion SE (z fornirem zamiast winylu) się pojawi?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zagrały by super. Te kolumny są bardzo łatwe do wysterowania, w Audioforte grały z 30 watową lampką i było bardzo pięknie. Nawet zwykły Nad sobie z nimi poradzi. Poprzednie Tethysy w ogóle były jakieś dziwne, nie dalo się ich za cholere ładnie zestroić. Przyznam, że na zwrotnicy był jeden rezystor, który był wprowadzony eksperymentalnie, miał on wygładzać okolice górnego środka. Mały ruch wartością rezystora wprowadzał na prawdę duże zmiany w barwie. Może był niepotrzebny. Nie ważne, teraz jest zupełnie co innego i radze posłuchać, bo za jakieś 10 dni zabieram kolumny......ale potem znów je przywiozę, na stałe, jak się wam spodobają.

• 5 miesięcy później...

Słusznie czy niesłusznie, ktoś inny za taki wątek zostałby pewnie zjechany jak pies, Audio Academy jest jednak traktowany inaczej. Gdzie tu konsekwencja? Albo zostawić wszystkich w spokoju, albo czepiać się wszystkich równo. Bo inaczej rodzą się podejrzenia o jakieś niejasne zakulisowe układy.

co za gluipie obyczaje panuja na tym forum,nie mozna sie reklamowac?a niby dlaczego?tak sie sklada ze tego typu informacje jak zapodaje tu AA sa cenniejsze niz sterta wypocin pseudoaudiofilów,przynajmniej wiadomo co sie na swiecie dzieje i gdzie mozna posluchac nowych produktow.dziwni jacys jestescie....

Brawo H.Himler!

Poza tym uważam, że powinniśmy dać szansę wszystkim rodzimym producentom tu na forum. Małym i dużym. AA czy gorek666. Swoją drogą powinno to brzmieć tak jak u AA: Jest nowy model, można go posłuchać tam i tam.

Jeśli ich (rodzimych producentów) wyroby się nie sprawdzą - napiszcie. Jeśli się sprawdzą też napiszcie.

A w ogłoszeniach to wpisy są typu: sprzedam wzmak....

Pozdrawiam wszystkich polskich przedsiębiorców. Projektujcie i produkujcie na najwyższym światowym poziomie i jazda na rynki europejskie:)

Witam

Nie mam, nie miałem, mieć nie będę, nie stać mnie na nie. [ubóstwo jeśli tylko nie umysłowe nikomu jeszcze hańby nie przyniosło]. W swojej klasie są doskonałe, słuchałem, słyszałem i pamiętam ich ciepłe brzmienie. A

tak na marginesie niech się niektórzy nauczą odróżniać recenzję { w tym przypadku zwartą i rzeczową} od reklamy.

> individual, Himler (sorry ale ten nick to przesadziles ... )

Ciesze sie koledzy, ze myslimy podobnie.

Ja gdyby nie forum, wypowiedzi szanownych kolegow forumowiczow i wpisy AA nigdy bym nie uslyszal, ze jest taka firma jak AA i dalbym zarobic zachodniemu kapitaliscie. A tak posiadam Phoebe II i jestem naprawde zadowolony biorac pod uwage relacje jakosc/cena. Gdzie mozna przekonac szersze grono klientow ze dobre kolumny mozna zrobic rowniez w Polsce jak nie wlasnie na forum. Naprawde nie rozumiem zarzutow o reklame.

Wielkich tego rynku, wszelkich B&W, Kef itd. jest mnostwo w prasie, internecie, malym i nieznanym jest trudniej sie wybic i trzeba dac im szanse dotrzec do nas, tym bardziej ze wzmianki AA nie sa nachalna reklama, raczej informacja. Inne male polskie firmy tez zapraszamy. AA zycze sukcesow.

Ponadto jestem Polakiem i dlaczego mam nie wspierac dobrych polskich produktow, to przeciez naturalne.

----------------------------

Tak przy okazji, moze pomysly na dobry wzmak do PhoebeII, do 3 kzl (uzywane tez); ze swojego CA A500 nie jestem zadowolony.

PS: Do AA: przy okazji przypominam sie w sprawie tabliczek znam. do Phoebe II,

taki kaprys - prosze o info na priv.

pozdrawiam kolegow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.