Skocz do zawartości
IGNORED

Ekrany Magic Screen

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na Twoim miejscu jak juz to zmienilbym projek na jakis bardziej hi end .... chyba nikt nie powie, ze nie ma sesu jak zmienisz na jvc, bo masz adeo.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Wiem :) najpierw to chciałbym zobaczyć gdzieś na żywo w akcji jakiś hi endowy projek, typy sony hw 55/65, bo szczerze nawet w takim Wrocławiu mam problem, żeby znaleźć miejsce na zobaczenie :) Prędzej wchodziłbym w sony, bo lubię pograć na konsoli :)

ale tak naprawde to mysle, ze przez rok - dwa na pewno nie będę zmieniał (chyba, że mi lampa padnie), może w świecie projektorów coś się pozmienia, ceny spadną i będą jakieś ciekawe propozycje projektorów ledowych, póki co na moje potrzeby jest ok :)

Ceny projektorów nieco spadają gdy wchodzi nowszy model...ale to też nie znacznie... po prostu są to bardzo niszowe produkty zwłaszcza te w okolicach 10 tyś i więcej. ... mnie ledowe maszynki nie interesują , bardziej natywne 4k za 3,4 lata jak ceny znormalnieją. Lampa mi osobiście w niczym nie przeszkadza :) ... dobry okres na kupno np.sony55 był przez ostatni rok...można było ponegocjować i wyrwać nówkę z 3-letnią gwarancją poniżej 10 tyś , ale tylko delikatnie poniżej...

Edytowane przez Yodas

Nie za bardzo rozumiem o co wszystkim chodzi w kwestii słabego input laga na JVC. Może nie jestem wytrawnym graczem, ale na moim projektorze bez problemu gra się w gry typu LEGO adventure Uncharted, GTA, NFS (te sprawdzałem) - opóźnienie na moim philipsie jest zdecydowanie większe (to wręcz porażka).

PS. Dopóki nie kupujesz 4k (w pełni się zgadzam z Yodasem - co do przystępności cen natywnego 4k za 3,4 lata) - może warto rozważyć używane nieco starsze JVC czy SONY z Ebaya?

Ja np za swoje HD350 (Full HD bez 3D) - łącznie z bardzo dobrym uchwytem Chief'a nową lampą i opłatami celnymi dałem nieco powyżej 5000PLN i jestem bardzo zadowolony :) A i tak jadę na starej lampie (w tej chwili 750h)

Edytowane przez lukefx100

.... nie widzisz problemu z input lagiem bo moze Twój już starszy jvc ma tą wartość na przyzwoitym poziomie ( chociaz nie wydaje mi się) ... ostatnie maszynki jvc maja po 125ms a to jest mega opóźnienie w grach...dyskwalifikujące... niestety...jeśli chodzi o grywalność... sprawdź w necie jaką wartość IL ma Twój tv i proj ....

Input lag najbardziej odczuwalny jest online kiedy z innym graczem lub graczami toczymy jakieś "zawody"... chociaż mnie osobiście na moim byłym tv (input 70-80ms, jak miałem powłączane wszystkie bajery, bez bajerów w trybie "gra" około 40-50 ms) przeszkadzał nawet jak grałem offline, zbyt późno reagował obraz w porównaniu do drążka na padzie...

Edytowane przez Yodas

Narazie budżet nie pozwala na jakiekolwiek zmiany, a plany są inne, nie związane z kinem domowym :) Swoje już zakupiłem i póki co musi tak pozostać.

Z lampą chodziło mi o to, że u mnie projektorem pełni funkcję również telewizora, a projektor kupiłem we wrześniu, a na chwilę mam już 1200 h :) Mam nadzieję, że na tym trybie eko mój benq wytrzyma 3x tyle.

No i póki co wielkość mnie przeraża, na pewno nie do obecnego salonu :) benq przy sony/jvc wygląda jak zabawka jeśli chodzi o rozmiary

Edytowane przez Lucky555

Narazie budżet nie pozwala na jakiekolwiek zmiany, a plany są inne, nie związane z kinem domowym :) Swoje już zakupiłem i póki co musi tak pozostać.

Z lampą chodziło mi o to, że u mnie projektorem pełni funkcję również telewizora, a projektor kupiłem we wrześniu, a na chwilę mam już 1200 h :) Mam nadzieję, że na tym trybie eko mój benq wytrzyma 3x tyle.

No i póki co wielkość mnie przeraża, na pewno nie do obecnego salonu :) benq przy sony/jvc wygląda jak zabawka jeśli chodzi o rozmiary

Też tak myślałem :) - rozmiar JVC - pół metra głębokości vs BENQ jakieś 30cm (przyzwoita optyka zajmuję trochę miejsca). Tylko JVC/SONY ma taką przewagę, że ustawiasz je na końcu pokoju i jest git (poza tym wygląda fajnie). A Benq wisi w połowie pokoju (kable uchwyty - wszystko widzisz:()

...a to co widzimy na ekranie to nie jest tylko efekt opóźnienia samego tv czy proja, bo każde urządzenie po drodze i kabel generuje jakieś minimalne opóźnienie i to wszystko się sumuje i w efekcie czasem dochodzi do niebotycznych wartości... dlatego w ampli wymyślono funkcję "lip sync" aby przy filmach zgrać i wyrównać dźwięk z obrazem...obraz po wszelkich obróbkach przez procesory ( szybsze lub wolniejsze) przez tv czy proj dociera opóźniony w stosunku do dźwięku...czasami nie znacznie, prawie niezauważalnie ale jednak... jedni są bardziej wyczuleni inni mniej...

Też tak myślałem :) - rozmiar JVC - pół metra głębokości vs BENQ 30 jakieś 30cm (przyzwoita optyka zajmuję trochę miejsca). Tylko JVC/SONY ma taką przewagę, że ustawiasz je na końcu pokoju i jest git (poza tym wygląda fajnie). A Benq wisi w połowie pokoju (kable uchwyty - wszystko widzisz:()

Prawda, ale w obecnym salonie nie da rady dać takiego kolosa, bo akurat mam niefortunnie położone okna :) Fotka niżej wszystko zaprezentuje. Ale jak plany pozwolą to i kiedyś u mnie zawita coś z górnej półki :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też tak myślałem :) - rozmiar JVC - pół metra głębokości vs BENQ 30 jakieś 30cm (przyzwoita optyka zajmuję trochę miejsca). Tylko JVC/SONY ma taką przewagę, że ustawiasz je na końcu pokoju i jest git (poza tym wygląda fajnie). A Benq wisi w połowie pokoju (kable uchwyty - wszystko widzisz:()

Typowe projektory kinowe mają specjalnie tak dobraną optykę, aby z daleka rzucać określony rozmiar, czyli proj wisi nad nami lub za nami ,nigdy przed nami... natomiast projektory typu benq 1070 są po prostu do postawienia (często) na stoliku przed widzem ( dlatego mają tak dobraną optykę) i po projekcji chowamy taki proj do szafki... typowo kinowe przewidziane są do montażu na stałe... Edytowane przez Yodas

.... nie widzisz problemu z input lagiem bo moze Twój już starszy jvc ma tą wartość na przyzwoitym poziomie ( chociaz nie wydaje mi się) ... ostatnie maszynki jvc maja po 125ms a to jest mega opóźnienie w grach...dyskwalifikujące... niestety...jeśli chodzi o grywalność... sprawdź w necie jaką wartość IL ma Twój tv i proj ....

Input lag najbardziej odczuwalny jest online kiedy z innym graczem lub graczami toczymy jakieś "zawody"... chociaż mnie osobiście na moim byłym tv (input 70-80ms, jak miałem powłączane wszystkie bajery, bez bajerów w trybie "gra" około 40-50 ms) przeszkadzał nawet jak grałem offline, zbyt późno reagował obraz w porównaniu do drążka na padzie...

Trudno to znaleźć (producent tego nie podaje) - ale z różnych stronek mam takie info:

1) Philips 55pfl7606 - IL = 38-45ms

2) Samsung LE40C750 = 41ms

3) JVC HD350 = 110-150ms

(wszystkie powyżej testowałem z PS3)

I moje odczucia są takie: 1mc - Samsung / 2mc - JVC / 3mc - Philips. Tak więc cyferki cyferkami - ale ja to odbieram inaczej - nie wiem o co chodzi :)

Prawda, ale w obecnym salonie nie da rady dać takiego kolosa, bo akurat mam niefortunnie położone okna :) Fotka niżej wszystko zaprezentuje. Ale jak plany pozwolą to i kiedyś u mnie zawita coś z górnej półki :)

Prawie jak u mnie. Tylko ja mam kawałek / belki nadproża nad oknami - rzeczywiście masz nietypowo.

Trudno to znaleźć (producent tego nie podaje) - ale z różnych stronek mam takie info:

1) Philips 55pfl7606 - IL = 38-45ms

2) Samsung LE40C750 = 41ms

3) JVC HD350 = 110-150ms

(wszystkie powyżej testowałem z PS3)

I moje odczucia są takie: 1mc - Samsung / 2mc - JVC / 3mc - Philips. Tak więc cyferki cyferkami - ale ja to odbieram inaczej - nie wiem o co chodzi :)

Tylko zobacz czy w tym philipsie masz tryb gra lub coś takiego... bo jest taki tryb lub podobny w wiekszości tv , który to tryb wyłącza tą zaawansowaną obróbkę obrazu aby wartość input laga zmniejszyć... najprostszy wizualny test na inpt laga to podłączyć kompa i ruszać myszką i porównywać ruch strzałeczki na monitorze kompa z ruchem tejże na tv lub projku... jesli input lag jest duzy to od razu widać jak strzałeczka na ekranie się spóźnia w porównaniu do monitora kompa.... Edytowane przez Yodas

Tylko zobacz czy w tym philipsie masz tryb gra lub coś takiego... bo jest taki tryb lub podobny w wiekszości tv , który to tryb wyłącza tą zaawansowaną obróbkę obrazu aby wartość input laga zmniejszyć...

tak zarówno w Samsungu i Philipsie ustawiam do grania "Game mode" - JVC czegoś takiego nie posiada

tak zarówno w Samsungu i Philipsie ustawiam do grania "Game mode" - JVC czegoś takiego nie posiada

U mnie w sony hw55 jest tryb "gra" i w tym trybie IL jest około 25ms...jak wyłączę ten tryb to od razu widzę różnice po prostu widze ,że na ekranie np. "gość" reaguje z opóźnieniem w stosunku do pada... każdy z nas ma inną percepcję i przyzwyczajenie... :) Edytowane przez Yodas

PS. Lucky555 - aż nie mogę dziś uwierzyć, że rozważałem taki zestaw jak Twój (skądinąd raczej dobry - ale nie widziałem w akcji) - tj Benq 1070/1080 (ewentualnie epson TW6600) + adeo ref grey (rozwijany) lub helios. Całość za jakieś 7-8tys z kablami itd.

Wydałem - trochę więcej bo pow 10tys - ale chyba dobrze zrobiłem - zastanawia mnie tylko jak w rzeczywistości działa Twoje 2000lm vs moje 1000lm? - oczywiście jeśli chodzi o światło dzienne / lampka (bo przy wyłączonym - to wiadomo - bajka) Sorki za wtrącenie

PS. Lucky555 - aż nie mogę dziś uwierzyć, że rozważałem taki zestaw jak Twój (skądinąd raczej dobry - ale nie widziałem w akcji) - tj Benq 1070/1080 (ewentualnie epson TW6600) + adeo ref grey (rozwijany) lub helios. Całość za jakieś 7-8tys z kablami itd.

Wydałem - trochę więcej bo pow 10tys - ale chyba dobrze zrobiłem - zastanawia mnie tylko jak w rzeczywistości działa Twoje 2000lm vs moje 1000lm? Sorki za wtrącenie

Ok, juz doczytałem. JVC :) Szczerze nie mam pojęcia, jeśli chodzi o porównanie Twojego do mojego. Każdy inaczej odbiera obraz, ja jeśli chodzi o projektory dużo nie widziałem, więc nie wiem. Ale nie widząc tego JVC obstawiam, że i tak jest sporo lepszy :) Ja się "jaram" tym zestawem, ale ktoś inny może powiedzieć, że to jest miernota :D

Generalnie jak naszło mnie na projektor to miałem dość mały budżet, którego zwiększyć nie mogłem. Oczywiście od razu myślałem o czymś z serii hw55 + MS ale musialbym wsadzić z 10 tys więcej niż mogłem co było nieealne.

Jak byłem u producenta MS to on miał HW30 bodajże, obraz był ładny, ale oglądałem tylko nc+. Chciałem zobaczyć coś na blu rayu (nie miał wtedy odtwarzacza), żeby móc zrobić takie małe porównanie tego co ja mam. Na moje laickie oko było dobrze, ale nie wiem czy od razu wyłożyłbym sporo więcej kasy i zamienił na HW 30. No chyba, że mówimy o kulturze pracy - to tutaj było niebo, a ziemia :)

Nikt nie jest tutaj z Wrocławia i nie posiada czegoś z górnej półki ? ;) Z prowiantem płynnym bym wpadł na chwilę, żeby zobaczyć jakość droższych zabawek :)

Edytowane przez Lucky555

Ok, juz doczytałem. JVC :) Szczerze nie mam pojęcia, jeśli chodzi o porównanie Twojego do mojego. Każdy inaczej odbiera obraz, ja jeśli chodzi o projektory dużo nie widziałem, więc nie wiem. Ale nie widząc tego JVC obstawiam, że i tak jest sporo lepszy :) Ja się "jaram" tym zestawem, ale ktoś inny może powiedzieć, że to jest miernota :D

Generalnie jak naszło mnie na projektor to miałem dość mały budżet, którego zwiększyć nie mogłem. Oczywiście od razu myślałem o czymś z serii hw55 + MS ale musialbym wsadzić z 10 tys więcej niż mogłem co było nieealne.

Jak byłem u producenta MS to on miał HW30 bodajże, obraz był ładny, ale oglądałem tylko nc+. Chciałem zobaczyć coś na blu rayu (nie miał wtedy odtwarzacza), żeby móc zrobić takie małe porównanie tego co ja mam. Na moje laickie oko było dobrze, ale nie wiem czy od razu wyłożyłbym sporo więcej kasy i zamienił na HW 30. No chyba, że mówimy o kulturze pracy - to tutaj było niebo, a ziemia :)

Nikt nie jest tutaj z Wrocławia i nie posiada czegoś z górnej półki ? ;) Z prowiantem płynnym bym wpadł na chwilę, żeby zobaczyć jakość droższych zabawek :)

Na moim sprzęcie obraz z BD jest zauważalnie lepszy od np nc+ (ale to pewnie na każdym).

To co zaczyna mi doskwierać to Full HD (które jest ok, ale przy tym rozmiarze 4k nareszcie ma sens - poza ceną oczywiście) nie mówiąc o SD - ale tego nie oglądam w ogóle.

No i druga rzecz to lumeny - zastanawiam się czy w jasnych pokojach większa ilość lumenów paradoksalnie nie pogorszy obrazu (to tak na przyszłość - bo wartość ta raczej rośnie niż maleje - w przypadku Sony czy JVC trochę wolniej 1300-1700-1900 obecnie ale zawsze).

Wg.mnie różnica między płytami BR i nc+ jest duża...

Tak się zastanawiam @luke czy nie odczuwasz że obraz masz troszkę za ciemny bo mało masz tych lumenòw...widziałeś może MS-a z np.sony hw lub nowszymi jvc chodzi mi czy widziałeś ekran ktòry posiadasz z czymś jaśniejszym ale dobrej klasy...

No i druga rzecz to lumeny - zastanawiam się czy w jasnych pokojach większa ilość lumenów paradoksalnie nie pogorszy obrazu (to tak na przyszłość - bo wartość ta raczej rośnie niż maleje - w przypadku Sony czy JVC trochę wolniej 1300-1700-1900 obecnie ale zawsze).

lumeny (jesli nie masz ponizej 1000) to chyba najbardziej przydaja sie w 3D.

Mozna wtedy calkowicie zlikwodowac efekt ghosting (przyciemnic mocniej okulary) i mimo to miec bardzo jasny obraz. No i trzeba jeszcze pamietac ze lampa sie wypala, wiec czym ma wicej lumenow w zapasie tym pozniej bezie konieczna jej wymiana - bo jesli projek ma 3000lm a do poprawnego swiacenia trzeba 1000 to jak lampa bedzie miala 33% sprawnosci to jescze bedzie ok, a jak projek ma 1300 i lampa ma juz 50% zycia za soba -650lm- to juz ciemniak :(

Edytowane przez hp13

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Nie jest tylko ważna smolista czerń bo ja u siebie także mogę zrobić jà na smołe ( jak na proja) ale ważne aby nie tracić szczegółów w czerniach...więc ja wolę mieć troszkę słabszą czerń a widzieć szczegóły w niej a nie tylko czarną "plamę"...

Pamiętam jak byłem u znajomka i ustawiałem mu proja i jest taka scena we Władcach pierścieni gdzie daleko w tle jest las a na pierwszym planie jeździec i łąka i nie mógł uwierzyć że ten las w tle potrafi być doskonale widoczny w szczegółach a nie być widziany jako czarne drzewa lub cień. ... ale niestety trzeba było troszkę stracić z głębokości czerni...

Edytowane przez Yodas

Wg.mnie różnica między płytami BR i nc+ jest duża...

Tak się zastanawiam @luke czy nie odczuwasz że obraz masz troszkę za ciemny bo mało masz tych lumenòw...widziałeś może MS-a z np.sony hw lub nowszymi jvc chodzi mi czy widziałeś ekran ktòry posiadasz z czymś jaśniejszym ale dobrej klasy...

Obraz w trybie "Normal" (w jvc to ekonomiczny) jest jak dla mnie trochę za ciemny i nawet przy wyłączonym świetle ustawiam raczej "High". "Normal" przy świetle dziennym w ogóle nie ma racji bytu.

Nie, nie widziałem :(

lumeny (jesli nie masz ponizej 1000) to chyba najbardziej przydaja sie w 3D.

Mozna wtedy calkowicie zlikwodowac efekt ghosting (przyciemnic mocniej okulary) i mimo to miec bardzo jasny obraz. No i trzeba jeszcze pamietac ze lampa sie wypala, wiec czym ma wicej lumenow w zapasie tym pozniej bezie konieczna jej wymiana - bo jesli projek ma 3000lm a do poprawnego swiacenia trzeba 1000 to jak lampa bedzie miala 33% sprawnosci to jescze bedzie ok, a jak projek ma 1300 i lampa ma juz 50% zycia za soba -650lm- to juz ciemniak :(

Dokładnie - moje 1000lm ma papierze - to ok. 900lm w rzeczywistości i jeszcze mniej w trybie ekonomicznym.

Moja lampa - zgodnie z licznikiem ma wyświecone 705h.

Jej żywotność w trybie "high" (a takiego używam) to 2000h. Tak więc czekam na jakieś 1500h i wtedy wymienię lampę (mam taką) i oddam do czyszczenia optykę (projektor ma ponad 6 lat i raczej nigdy nie był czyszczony). Myslisz, że warto?

Potem to już planuję wymianę na 4k właśnie coś z Sony/JVC.

Dokładnie - moje 1000lm ma papierze - to ok. 900lm w rzeczywistości i jeszcze mniej w trybie ekonomicznym.

Moja lampa - zgodnie z licznikiem ma wyświecone 705h.

Jej żywotność w trybie "high" (a takiego używam) to 2000h. Tak więc czekam na jakieś 1500h i wtedy wymienię lampę (mam taką) i oddam do czyszczenia optykę (projektor ma ponad 6 lat i raczej nigdy nie był czyszczony). Myslisz, że warto?

Potem to już planuję wymianę na 4k właśnie coś z Sony/JVC.

wymiana lampy - wiadomo. Nowe zycie a optyka... chmmm... a widac jakis brud? bo jak nie to nie wiem czy to cos da (ale ekspertem nie jestem).

Mam aparat i kilka obiektywow (dopiero od 2ch lat). Ale obiektywy czyszcze tylko od strony zewnetrznej, mimo iz podczas zmiany sa podatne na zabrudzenia - z tym ze widzial bym syf na zdjeciach jak by bylo konieczne czyszczenie. Poki jest ok, nie dotykam ich wewnatrz ani martycy, bo po co?...

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Nie, brudu nie ma, ale na forach zachodnich czytałem że ludzie czyszczą jakąś "pryzmę".

W okolicy mam kilka zakładów, które się specjalizują w takich usługach - w tym jeden do którego odsyła JVC.

Chociaż obraz wg mnie jest super - to nie mam porównania - a może może być jeszcze lepiej?

Nie wiem. Koszt takiej usługi (łącznie z wymianą lampy to 400/500zł).

pozdr

Jezeli zmusisz projka do wyswietlenia jednolitego koloru na jednolitej powierzchni i kolor ten bedzie jednolity to szkoda wydac nawet 50zl na czyszczenie. Nic nie brudzi sie jedolicie, wiec jesli jest brudne, to miejscowo - jak tego nie widac to lepiej kupic sobie zamiast tego kilka filmow.

no chyba ze w cienie jest lampa - ale napisales "lacznie z wymiana lampy" (a nie "lacznie z nowa lapma"), wiec zakladam ze nie.

Edytowane przez hp13

Lampy oczywiście nie ma w cenie.

Obraz kontrolny jest bardzo jednolity (oczywiście z nieco słabszym światłem na krawędziach - ale o tym wspominał Maciej Koper w swoim teście ad MS).

pozdr

Z tego co wiem to tej klasy projektory mają układ (odpowiedzialny za "produkcję" obrazu) zamknięty , że tak to nazwe...czyli nic z zewnątrz (tzn.zanieczyszczenia) nie powinno się dostawać... ja u siebie ostatnio wyczyściłem filtr i przyznam że było na nim dużo kurzu bo w końcu gdzie ma być ten kurz jak nie na filtrze ;)...przy 1300h pojawił mi się na ekranie komunikat aby wyczyścić filtr...

A co do tego słabszego światła na krawędziach MS-a to jest to troszkę inaczej...jeśli siedzimy na środku ekranu to jest tak jak wspominal @luke ale jak np przesuniemy się w prawo to prawa strona ekranu będzie delikatnie jaśniejsza niż reszta ekranu, podobnie gdy przesuniemy się skrajnie w lewo, wynika to z zasady działania ekranów typu ALR...po prostu podąża "to" za nami ...

Edytowane przez Yodas
  • 4 miesiące później...

Na sąsiednim forum producent MS zadeklarował że zainteresowanym rozsyła próbki. Szkoda że tak późno ale lepiej późno niż wcale. Jest to chyba najlepsza metoda do spopularyzowania produktu. Teraz każdy będzie mógł się sam przekonać czy to dla niego a nie opierać się tylko na opiniach innych.

jgx przytoczylem w watku ,, Nowość'' Philispa TV 65PUS8901 ms, bo jest drogi i nawet z projkiem bardzo dobrym chyba mniej wyjdzie jak ten caly TVik.

Gawedzenie o walorach tego ekranu to juz co innego jednym bedzie sie podobal innym nie. Mnie przyznam zniechecila cena troche drogo jak dla mnie za plyte alu i jeszcze czarna rame musialbym dorabiac.

Kilka tygodni temu byl u mnie brat zapodalem mu probke ms. Po kilku ujeciach z filmu na br strwierdzil, ze kolory bardziej zywe biel troche bielsza a przy czarnym nie widzial roznicy no i ogolnie wrazenie bardziej ostrego obrazu. Jednak i tak powiedzial, ze nie wydalby raz tyle na ms w porownaniu do Kauber. Ekran ms napewno bedzie lepszym wyborem do nie zaadaptowanych pomieszczen. Ja u siebie mam dosc czarno wiec jest git. Dla mnie ta roznica jakosci tez nie idzie w parze z cena no i tyle.

Moim zdaniem nie ma sensu ładować do Twojej jaskini ekranu który jest ograniczy wielkości owo i bez czarnych ram. Spokojnie Kauber Ci wystarczy, ja mam 131" z napinaczami ale zwijany a nie ramowy bo mam za nim TV do oglądania telewizji i sobie chwałę. U Ciebiew dedykowanym pomieszczeniu zainstalować jak największy ramowy dopasowany do odległości i będzie ok... ;-)

Ten co teraz wisi ma zdaje sie 115" albo 113" i roznica wielkosci od poprzedniego 100" jest dla mnie duza. 120" tez moglbym komfortowo ogladac tyle, ze juz kolumny by przeszkadzaly.

Mialem juz miec soniaczka a tu dupa sprawa sie przeciaga batman wkurzony :/ no, ale nic jutro wysylaja mi suba to se je... basem :)

• Pokaż nowe odpowiedzi