Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z EMU 0404 USB

Ricambi

Rekomendowane odpowiedzi

Używam juz od jakiegoś czasu zewnetrzną kartę EMU 0404 USB jako DAC z windows 8.1 64, wszystko działało dobrze i nie było żadnych problemów. Nabyłem okazyjnie odtwarzacz CD CA 740C i postanowiłem dzisiaj skorzystać z bardzo przyzwoitego DAC`a w tym CD. Gram z kumputera po USB i musiałem przekonwertować sygnał USB na SPDIF, w tym celu postanowiłem wykorzystać EMU i niestety nie działa. Sygnał z komputera przez USB dociera do karty, pojawia się na wyjściach liniowych RCA i na wyjściu słuchawkowym. Wyjście SPDIF podaje jakis sygnał do DAC`a w CD, ponieważ na wyświetlaczu pojawia się info 24/44.1, jednak w głośnikach nic nie słychać. Dac i wejścia w CD są sprawne, podłączyłem stary DVD przez SPDIF i wszystko działą prawidłowo. Czy ktoś wie co robię źle?

https://www.audiostereo.pl/topic/119879-problem-z-emu-0404-usb/

Sygnał z komputera przez USB dociera do karty, pojawia się na wyjściach liniowych RCA i na wyjściu słuchawkowym.

W którym miejscu ta karta ma analogowe, liniowe wyjścia RCA? Bo oglądam jej foty z każdej strony i nie widzę.

Wyjście SPDIF podaje jakis sygnał do DAC`a w CD, ponieważ na wyświetlaczu pojawia się info 24/44.1, jednak w głośnikach nic nie słychać.

Pewnie w ustawieniach windows trzeba wybrać wyjście domyślne SPDIF. Inna sprawa, że z powodu ew. pętli mas, wolałbym na Twoim miejscu optyk.

ps. używałem tej karty, jako samodzielnego DAC i w tym trybie coś jeszcze musiałem na karcie kliknąć - może też trzeba w trybie interface'u coś nacisnąć

Karta nie ma wyjść liniowych RCA, zapędziałem się, ma wyjścia liniowe audio w postaci gniazda mini jack. Nie mam niestety pojęcia gdzie wybrać wyjście SPDIF, panel sterujący pod Windows nie ma opcji wyboru wyjść. Pętle masy nie są problemem, na spodzie karty masz specjalne przełaczniki, którymi niwelujesz ewentualne pętle masy. Karta jako DAC działa poprawnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.