Skocz do zawartości
IGNORED

Oppo 105D podłączenie.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam.

Szukam optymalnego podłączenia mojego zestawu do nowo zakupionego Oppo 105D.

Mam tak:

-Oppo

-Dune Base 3D

-amplituner Yamaha 2010 Adventage

-wzmaciacz stereo Yamaha AS-501

-tv

(wzmacniacz spięty przez pre-out z amplitunerem i do niego fronty)

Teorie mam taką.

W stereo oczywiście analog Oppo bezpośrednio do wzmacniacza stereo.

Kino domowe, wyjścia analogowe 5.1 z Oppo do amplitunera(amplituner i wzmacniacz jako końcówka).

W tych dwóch przypadkach pomijam audio przez hdmi (tylko obraz).

Z Dune to się nie uda.

Chcę podpiąć je do amplitunera po hdmi (mam dźwięk DTS-HD i True HD),

z amplitunera( tylko obraz) do Oppo (hdmi in) i oczywiście z Oppo do telewizora

(w tym przypadku chcę wykorzystać procesor Darbee w momencie odtwarzania)

z Dune Base 3D.

Dlaczego nie chcę wywalić Dune? A to dlatego że mam sporo filmów bluray.iso i iso3D

a wiadomo,że Oppo tego nie odtwarza.

https://www.audiostereo.pl/topic/119889-oppo-105d-pod%C5%82%C4%85czenie/

No i co Ty chcesz skoro masz podłączone, że niby coś jest nie tak z tym połączeniem czy co bo nie wiem o co Ci chodzi.

A to nie lepiej Diune podłączyć kablemm hdmi od razu do Oppo ,Oppo do ampla a dopiero z ampla do TV. Myślisz, że sygnał obrobiony przez Darbee będzie jeszcze raz przetwarzany przez ampla.

Napewno ma ktoś Oppo 105D i może powie jak to jest jeśli napisali to w instrukcji a on to doczytał.

Chyba, że w instrukcji ampla napisali jak to jest z sygnałem wejściowym video.

Gość

(Konto usunięte)

No i co Ty chcesz skoro masz podłączone, że niby coś jest nie tak z tym połączeniem czy co bo nie wiem o co Ci chodzi.

A to nie lepiej Diune podłączyć kablemm hdmi od razu do Oppo ,Oppo do ampla a dopiero z ampla do TV. Myślisz, że sygnał obrobiony przez Darbee będzie jeszcze raz przetwarzany przez ampla.

Napewno ma ktoś Oppo 105D i może powie jak to jest jeśli napisali to w instrukcji a on to doczytał.

Chyba, że w instrukcji ampla napisali jak to jest z sygnałem wejściowym video.

Nie da się podłączyć Dune do Oppo po hdmi.

Wejście hdmi w oppo obrobi dźwięk max DD i DTS.

Tak pisze w instrukcji.

fajny zestaw tylko jedno pytanie po co co wzmacniacz akurat as 501 to raczej lichota,i nic nie wnosi,sam amplituner nie gra gorzej,po co kombinowaćjak wzmacniacz pod amplituner dobrej klasy to po to aby poprawił parametry,więc min as1000,lepiej 2000,lub innej firmy.

Nie da się podłączyć Dune do Oppo po hdmi.

Wejście hdmi w oppo obrobi dźwięk max DD i DTS.

Tak pisze w instrukcji.

A dlaczego nie da się?

Tylko dlatego, że da dźwięk DD i DTS. Ale wogóle da się nie patrząc na tylko taki dźwięk.

Jeśli tak to bida i taki drogi odtwarzacz i niby taki dobry a o tym nie pomyśleli. To po kiego to wejście hdmi.

Nie bardzo rozumiem o co chodzi .

Dune po HDMI do amplitunera , Oppo po HDMI do amplitunera , amplituner po HDMI do TV , analogi stereo z Dune i Oppo do wzmaka stereo .

Gość

(Konto usunięte)

Nie bardzo rozumiem o co chodzi .

Dune po HDMI do amplitunera , Oppo po HDMI do amplitunera , amplituner po HDMI do TV , analogi stereo z Dune i Oppo do wzmaka stereo .

Dune chcę przepuścić przez Oppa ze względu na procesor Darbee, Dune po analogu nie będę podłączał bo po co.

Całą zabawę psuje hdmi in w Oppo.

Dune chcę przepuścić przez Oppa ze względu na procesor Darbee, Dune po analogu nie będę podłączał bo po co.

Całą zabawę psuje hdmi in w Oppo.

Rozumiem połowicznie .

Puszczaj Dune do amplitunera po HDMI . W Dune dla digital Audio ustaw na wielokanałowe LPCM , procesor w Dune rozplecie i wyśle do amplitunera wielokanałowy niestratny sygnał LPCM , a Dace w ampli zamienią go na analog .

Gość

(Konto usunięte)

Rozumiem połowicznie .

Puszczaj Dune do amplitunera po HDMI . W Dune dla digital Audio ustaw na wielokanałowe LPCM , procesor w Dune rozplecie i wyśle do amplitunera wielokanałowy niestratny sygnał LPCM , a Dace w ampli zamienią go na analog .

Źle rozumujesz. Z audio z Dune nie powinienem mieć problemu, problemem jest czy użyje Darbee które jest w Oppo w momencie jak Dune będzie nośnikiem.

Źle rozumujesz. Z audio z Dune nie powinienem mieć problemu, problemem jest czy użyje Darbee które jest w Oppo w momencie jak Dune będzie nośnikiem.

Teraz rozumiem . Myślałem że ten procesor jest w Dune .

Dla Hdmi in w Oppo można włączyć Darbee. Ja tak mam podpięta kablówkę i jest git.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Co Ty , chcesz amplituner z podpiętymi do niego Diuną i tunerem sat. podłączyć do wejścia w Oppo i mieć równocześnie podłączone Oppo wyjściem hdmi oczywiście do ampla pod wejście w amplu, bo jakoś musisz puścić sygnał audio na kolumny co nie , i co to ma niby być. Jakaś petla zamknięta :)

Gość

(Konto usunięte)

Co Ty , chcesz amplituner z podpiętymi do niego Diuną i tunerem sat. podłączyć do wejścia w Oppo i mieć równocześnie podłączone Oppo wyjściem hdmi oczywiście do ampla pod wejście w amplu, bo jakoś musisz puścić sygnał audio na kolumny co nie , i co to ma niby być. Jakaś petla zamknięta :)

Nie czytałeś dokładnie, jeśli będę używał Oppo to dźwięk z kina domowego będę łączył analogiem tak samo jak stereo do wzmacniacza stereo. W tym momencie po hdmi idzie mi tylko obraz do telewizora.

Dune i tuner sat. podłączę do Oppo (hdmi in), w amplitunerze dam hdmi audio off i mam nadzieje ,że będzie ok.

Dźwięk z tunera sat. mam i tak po rca do wzmacniacza, zależy mi tylko na tym Darbee dlatego chcę przepuścić obraz z dune i tunera sat. przez oppo.

Wszystko było by ok gdyby Oppo wpuszczało dźwięk HD a tak nie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.