Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Polaris by Odeon

Piotr_57832

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Natrafiłem na Allegro na ciekawą aukcję:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Monitorki wizualnie są śliczne ale nie mam zielonego pojęcia jak mogą brzmieć.

23520ae23768422197e9abf134fd3a3f.png

znakomity zestaw kolumn stereo który został wykonany na indywidualne zamówienie w zakładach DIORA w Świdnicy na podstawie kolumn Polaris jednak zostały one udoskonalone przy współpracy z firmą ODEON (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) dość sporym nakładem finansowym.

Ulepszenia polegają na zastosowaniu labiryntowej obudowy oraz odseparowanych przetwornic produkcji firmy ODEON, a także zastowaniu wytłumień stosowanej przez tę markę.

Kolumny ważą 9kg/szt.

Czy warto to kupić i jakie brzmienie to coś może mieć?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/120042-kolumny-polaris-by-odeon/

Ulepszenia polegają na zastosowaniu labiryntowej obudowy oraz odseparowanych przetwornic produkcji firmy ODEON, a także zastowaniu wytłumień stosowanej przez tę markę.

No cóż, ja tu widzę normalny bass-reflex, nie wiem, co to są "odseparowane przetwornice", (nie słyszałem o takim ustrojstwie w technice głośnikowej), a wytłumienie stosowane stosowane przez firmę Odeon, to może być normalna wełna syntetyczna :-)

Osobiscie traktowałbym to jak normalne, diorowskie kolumny w okleinie drewnopodobnej zamiast tradycyjnej czerni (może zresztą były takie produkowane w mniejszym nakładzie).

Spodziewaj się z grubsza prawidłowego dźwięku z niezbyt szczegółową górą (słaby Tonsil na wysokich), bardzo niskiej skuteczności (ok 83 dB/1W/1m). Kolumna pomimo 8 ohmowej impedancji, wymaga dość wydajnego wzmacniacza, choć nie jest w stanie nagłośnić dużego pomieszczenia.

Mogą mieć ładną srednicę pasma jednak wysokie czy zejście na niskich wg mnie nie będą wysokich lotow .Ogolnie dość przyzwoite brzmienie. W moim mniemaniu warte max 350zł.Pomieszczenie nie większe 16m2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.