Skocz do zawartości
IGNORED

Obudowy wzmacnaczy-jak ?

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

McGyver, zorro, i inni>

Wymiary obudowy 200x90x300 mm (SxWxG)

Front Al, reszta blacha.

Obudowa robiona na specjalne zamówienie. Przy zamówieniu tego typu, za takie pieniądze nie ma się co oszukiwać że zostaniemy potraktowani jak specjalni klienci - jak by nie było to z DIYersów oni się nie utrzymają;-)

Czekałem długo - ale to rzekomo dlatego że trza było program napisać. Rzeczywiście jak po jakimś czasie odezwali się w środę żeby ustalić szczegóły to w piątek obudowy były już u mnie.

Po odebraniu obudów rozmawiałem z Szefem Juniorem i twierdził że teraz to już jest pikuś mają program i w tydzień czasu to się wyrobią bez problemu jak ktoś będzie chciał mieć takie same.

Aha, dwie uwagi konstrukcyjne:

1. W obudowie jako jedyny otwór istnieje otwór pod gniazdo IEC z włącznikiem i bezpiecznikiem, 30x60mm

2. Na skutek małego niedopatrzenia;-) z mojej strony wygląda to tak:

- płyta spodnia, montażowa

- front

- reszta

Co oczywiście powoduje małe komplikacje związane z lutowaniem gniazd;-)

Wykonanie, co poświadczy rekin, znacznie porządniejsze niż armel, ogólnie bez zarzutu, za taką cenę perfekcyjne.

> Walery

Może jeszcze fotkę wnętrza ? :)

Gdyby było więcej chętnych to jakieś zamówionko zbiorowe hmmm ???

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

W temacie zmiany konstrukcji to może Walery nas poratuje- jako autor projektu dokładnie wie "co i jak" zmienić.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Cieszę się że mój projekt cieszy się takim zainteresowaniem;-)

Mam poważne obawy jednak że każda zmiana którą będziecie chcieli przeprowadzić w tej obudowie powoduje konieczność zmiany programu a to może spowodować dłuuuuugi czas oczekiwania.

Zachęcam do tej obudowy - mimo mankamentu nie jest tak trudno podłączyć gniazda.

Wysyłam do Tadeiro na PW numer telefonu do Juniora - on wie co robić.

No to dobrze rozumiem :) Więc jedyną modyfikacją byłoby to, że panel tylni miałby być jedną częścią ze spodem i frontem a góra i boki byłyby pokrywą.

Walery hmmm dlaczego poszedłeś pod prąd i zrobiłeś inaczej ?

Witam, właśnie otrzymałem odpowiedź z mechaniki i nie jest różowo, cytuję :

"...Witam

Jak pamietam obudowy dla pana waldemara byly po 60 zl ale dlatego ze zawalilem termin i policzylem mu to po kosztach dla pana cena bedzie 80 zl za sztuke pod warunkiem ze to bedzie ta sama obudowa co dla pana waldka - ten sam gabaryd..."

Jak widać z powyższej odpowiedzi, Walery miał całkowitą rację co do poprawy projektu - dużo wysze koszty i dłuższy czas oczekiwania.

Pozdrawiam.

Achievement unlocked!

Jeśli to kwestia gabarytu to ta modyfikacja utrzymuje go na tym samym poziomie :) Redukcję kosztów możnaby uzyskać poprzez większe jednorazowe zamówienie zapewne. Myślę, że kilka osób by się na taka obudowę pisało, tylko trzebaby doszlifowac konstrukcję.

Tadeiro, 6 Cze 2006, 14:11

>Witam, właśnie otrzymałem odpowiedź z mechaniki i nie jest różowo, cytuję :

>"...Witam

>Jak pamietam obudowy dla pana waldemara byly po 60 zl ale dlatego ze zawalilem termin i policzylem

>mu to po kosztach dla pana cena bedzie 80 zl za sztuke pod warunkiem ze to bedzie ta sama obudowa co

>dla pana waldka - ten sam gabaryd..."

No proszę, nieładnie bo miały kosztować 40-50 zł + przesyłka - stąd całe 120zł za dwie.

Nie straszę was ale zmiany mogą spowodować czekanie - ja miałem czekać 10 dni.

Konstrukja obudowy tak naprawdę nie za wiele przeszkadza, i wcale nie wydłuża znacznie kąbelków.

Hmmm no nie wiem, ja bym wolał poczekać a mieć lepsiejszą wersję :) Zmiany muszą nadajeś a Balcer... a nie to inna bajka.

Walery a wiesz, że dzisiaj się nad tym tematem Ciebie a Mistrza Waldemara zastanawiałem :>

jesli kogos interesuje czernienie aluminium to polecam zaklad w gliwicach sam tam robilem popatrz nizej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a cena chyba nie do pobicia 30 gr./dm2 netto, jak do tej pory na ich uslugach sie nie zawiodlem

Ukryta Zawartość

Witam

Poszukuje zakladu zajmujacego sie obrobka powierzchni aluminium oraz malowaniem proszkowym w krakowie lub rzeszowie... wiadomo dobrego, taniego, ktory przyjmie male zlecenie ;)......

Pozdrawiam

nareszcie znalazłem zakład gdzie zrobiono mi rewelacyjnie anodowanie. oto rezultat:

.

Ukryta Zawartość

post-4633-100000446 1170294431_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze faktura powierzchni - to zrobiłem już sam :)

.

Ukryta Zawartość

post-4633-100000444 1170294434_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tomant, 9 Cze 2006, 10:59

>nareszcie znalazłem zakład gdzie zrobiono mi rewelacyjnie anodowanie. oto rezultat:

piękne!

jakie wskazówki trzeba dać w zakładzie żeby tak zrobili?

albo inaczej - jaką wiedzą musi dysponować zakład żeby tak poanodować?

pozdrawiam

k.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.