Skocz do zawartości
IGNORED

Ciągle pada, asfalt ulic jest dziś......

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

"Ciągle pada, asfalt ulic jest dziś mokry jak brzuch ryby........"

Czy wszędzie tak wieje i pada jak u mnie w Gdyni, ulice już toną w jesiennym błocie.

Za oknem paskudna pogoda.

Czego lub kogo słuchacie w takie deszczowe, ponure dni i zapomniałem najważniejsze na czym ????

Najlepiej jakaś "gorąca" pani w stylu Holy Cole! :-))

No i rzecz jasna na "ciepłym" wzmacniaczu, niekoniecznie zaraz lampowym (ja na MF A2). A propos lampek, to lampka wina też dobra na taką okoliczność ;-)

Dla mnie na poprawienie humoru im bardziej ponure i grobowe, cuchnące katakumbami i horrorem, tym lepiej. Najlepiej poprawia mi nastrój Joy Division "closer", XIII Stoleti, Fields of the Nephilim "Elizium" i tym podobne. Serdecznie polecam.

A u mnie słońce w oczka razi :-) Niebo czyściutkie, no ale w końcu żyję na południu :-)

Na koncercie nie byłem, więc Pan Alan sobie u mnie pogrywa. Co prawa na budżecie, ale i tak gra ładnie :-)

Proponuje redbullowa porcje jazz-rockowa: zaczynamy od frankowego Grand Wazoo, bujamy sie z Flight Over Rio Meoli i konczymy oczywiscie La Fiesta Corei!

Q, dlaczego ja musze dzisiaj pracowac???

Słucham właśnie mojego zestawu ulokowanego w suterenie - mam taki pokój z komputerem, kominkiem i drugim zestawem audio kupionym na Allegro : amplituner SONY z lat 80-82, gramofon Unitra G602C przywieziony z ZSRR

jako "WIEGA 120 Hi Fi" (to akurat zakup własny z wycieczki do Minska w 1988) , kolumny Canton Fonum. Leci właśnie świetna płyta TOTO "Fahraheit " , kupiona razem z gramofonem w sojuzie. Polecam na deszcz!!

XIII stoleti to tylko przy pełni więc siłą rzeczy bez deszczu,ale co tam;elizabeth,transylvanian werwolf czy stigmata vampire,a zapach krypty w deszczu potrafi zapewnić niezatarte wrażenia,tu pcha się jeszcze Lacrimosa :)

a w czasie deszczu różnie różnie zależy od stanu,wczoraj np lało cały dzień i odgrzebywałem starocie,do dziś zielony diabełek greena potrafi ruszyć człowieka,kurcze ile w nim jest bólu....

a słucham na tym co za plecami ,narazie ;)

Eee, cielaki, Gutekbull o deszczu to wy zaraz deszczowa piosenke i jezdzcow burzy - tu trzeba kontrastem, sloncem, beatem, krwia i werwa...

...zeby nie usnac, zeby nie usnac, zeby nie usnac...

A może tak mój ulubiony kawałek Steviea Ray Vaughana " Tin Pan Alley (aka Roughest Place In town) " z płyty Couldnt Stand The Weather. Zna ktoś ?

>gutek jestem zaskoczony - nie sadzilem, ze sluchasz Steve Ray :) myslalem, ze Miles i ew. jakies panie w stylu diany Krall :) a tu jednak nie tylko jazz.

mam pare jego plytek, wymieniona oczywisci tez znam.

The historic Shankar/Menuhin Sessions "west meets East", nieprawdopodobne jak znakomicie mogą brzmieć nagrania z 1967 roku. I jaki wspaniały dialog sitar-skrzypce. Polecam, można się w tym zatopić i zapomnieć o całym świecie, a tym bardziej o pogodzie.

u nas dziś od rana piękna słoneczna pogoda, więc jak juzcośto marszowego :)

w taką pluchę jak u gutka, najlepiej wchodzą mi trudniejsze pozycje, wymagające skupienia, albo jakieś nostalgiczne.

słuchałbym np: Sidsel Endersen "Undertown"

Cały czas dmucha i pada jest tak jesiennie

Teraz słucham na radiowej Trójce M.Kydryńskiego "Sjestę" - polecam, zawsze dobra muzyka z komentarzem rożnie :-))

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.