Skocz do zawartości
IGNORED

DVD-S510 - moża naprawić ?

magazynier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem pod presją chwili odtwarzacz DVD S510 Yamaha, oczywiście okazał się uszkodzony. Gwarancji na to żadnej, gość ze stoiska wypioł się oczywiście, nie wiem co z tym zrobić. Serwis pewnie powiecie, ale to zabule jak diabli. Ale do rzeczy, problem jest następujący, po włożeniu płyty, po ok.5 - 10 min. wyskakuje "disc error" i pytanie, czy ktoś z Szanownych Forumowiczy robił może juz jakieś naprawy we własnym zakresie, może spotkaliście się z podaobną sytuacją ? Proszę o pomoc.

PS. Za odtwarzacz zapłaciłem 300 zyli, myślałem, że to okazyjna cena, ale jak widać chyba nie :(

• 7 miesięcy później...

Witam

Sam jestem w posiadaniu S-510.Oczywiscie byla uszkodzona po ok godz. robila sie stop klatka i nic wiecej nie moznabylo zrobic:((.Ale obecnie dziala bez problemowo:)))Udalo mi sie 4 szt. naprawic i wiem ze dzialaja dotej pory 2 szt.(pozostale 2 byly sprzedane dalej).Te DVD YAMAHA I PHILIPS byly produkowane na wegrzech(podobno tandetna fabryka rodem MADE IN CHINA z przed 10 lat) i dlatego prawie wszystkie egzemplarze mialy te sama wade nie dopracowania:((.Na poczatek nalezaloby zmienic radiator w zasilaczu(fabrycznie to kawalek blaszki,a tranzystor sie okropnie grzeje)potem poprawic luty wokol 3 ukladow TZA 1033,i SAA.... . W dwoch egzemplarzach musialem zamontowac dodatkowy wiatrak chlodacy,ale zdal egzamin:))Jesli nie pomoze to servo jest do wymiany:((Gdzies mialem schemat do S-510.Jak ktos chce to moge poszukac.

Pozdrawiam i powodzenia

Do dziś najnowsze modele dvd są produkowane na Węgrzech. Idź do mediamarkt lub czegoś podobnego i sprawdź sobie nalepkę z tyłu na dvd s550, s557 "Made in Hungary".

Tak po za tym większość europejskiej produkcji Sony, Philipsa (Yamaha), Samsung, Panasonic jest produkowana w Europie na Węgrzech lub w Słowacji.

Chlubnym wyjątkiem jest tu tylko DENON wciąz MADE IN CHINA :)))))

Też miałem 510 - do dzisiaj. Poradziłem sobie z nią w ten, że zmieniłem ją na model S557. Jeszcze mało się z nim zabawiałem, ale już bez pudła mogę stwierdzić, że jakość dźwięku przewyższa w/w wspomniany model. W kinie domowym duzo lepiej obsuguje surrondy. Daj sobie spokój z naprawą (250 - 300 zł).

250 czytnik + 50 naprawa - tak mi powiedziano w autoryzowanym serwisie Phillipsa w Warszawie ( w końcu to on tam siedzi). Ja za swoją dałem 1700, ale jakość dźwięku była na tamte czasy rewelacyjna. Ale już trochę skatowałem 557 ( Star Wars, Gladiator, Szeregowiec Ryan). Naprawdę słychać różnicę w kinie. Na Allegro dałem za nią z przesyłką i napiwkiem 608 zł. Jeśli jest ktoś zainteresowany mogę dać namiary na sprzedawcę. "Niech Yamaha będzie z wami".

Nie lepiej kupic uszkodzone DVD dla dobrego zasilacza i kilku czesci zapasowych za ok 70 zl? Wlasnie sprzedaje takie na czesci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak wspomniałem, u mnie padł czytnik. Objawy to rwanie filmów, jakieś zgrzyty w trakcie włącznia zasilania i grzanie takie, że można jajecznicę smażyć na obudowie. Z tego, co czytałem na innych forach nie jest to przypadek odosobniony. Jakaś felerna seria. Kupił ją ode mnie koleżka (oczywiście wie o usterkach) za 5 dych i teraz sam z nią kombinuje. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.