Skocz do zawartości
IGNORED

Używana lampa do 8 tys

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm.... widziałem go w cenach rzędu 3000- 3200 funtów. No ale pewnie można gdzieś taniej. Mimo wszystko dobra lampa to dziś koszt rzędu 10k. Efekt o jaki ci chodzi można osiągnąć w dwojaki sposób.

a) kupując tańczy wzmacniacz i poddać go solidnemu upgradowi.

b) kupić np Coplanda który z resztą jak każda lampa ma ukryty potencjał tuningowy.

Panowie warto dac 8 tys za rocznego coplanda cta405a?Jest jakas alternatywa w tych pieniądzach?

Może i warto. Można by też spróbować gdzieś wyhaczyć prawie nowego Rogue Audio Cronus Magnum. Te same lampy mocy, ale dwa razy więcej mocy :) W mojej opinii i nie tylko mojej świetne granie!

Może i warto. Można by też spróbować gdzieś wyhaczyć prawie nowego Rogue Audio Cronus Magnum. Te same lampy mocy, ale dwa razy więcej mocy :) W mojej opinii i nie tylko mojej świetne granie!

Mam takiego małego brzdąca i wolałbym by lampy były zamknete w obudowie jak to jest w coplandzie

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

AN Meishu albo AN OTO SE. Pierwszy miałem jakiś czas, drugi słuchałem chwilę (nie moja bajka, ale może się podobać). OTO jest sporo na wtórnym rynku i do 8k problemu mieć nie będziesz, chociaż ja szukałbym tego pierwszego.

Mam takiego małego brzdąca i wolałbym by lampy były zamknete w obudowie jak to jest w coplandzie

Cronus ma siatke zabezpieczajaca, no ale zycza sobie za nia dodatkowo 400 zl z tego co slyszalem. Bierz wiec Coplanda, solidna firma, ladnie to wyglada i 50 watami mozna juz pograc.

Zaryzykuj i bierz Coplanda. Sam swego czasu myslalem nad cta405 bez ''a''. Myślałem i myślałem że w końcu ktoś mnie ubiegł:)

Miałem zestaw coplanda oparty na tranzystorze i miło wspominam. Bardzo ''proste'' kształty ale bardzo ładne spasowane.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Nie warto bo za te pieniądze można kupić wiele wybitnych wzmacniaczy a zaoszędzone pieniądze wydać na lampy typu NOS i tego coplanda "zjeść" kilkukrotnie :) ale to tylko moje skromne zdanie.

Juter22 a z jakim konkretnie wzmacniaczem porownywales tego coplanda bo go chyba sluchales skoro piszesz ze jeden zje drugiego?:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

No właśnie, często pojawiają się te hasła, że NOS .........

A mi powiedzieli, że Octave nawet z fabrycznymi lampami (bynajmniej nie Nosami) zagra OK.

Jedno jest pewne, że wejście w lampę to przygoda do końca życia.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.