Jump to content
IGNORED

Poszukuję zasilacza do Audio-gd NFB-16

Marcin_59249

Recommended Posts

Witam.

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś na tym forum poradził mi w doborze zasilacza do urządzenia audio wymienionego w temacie. Urządzenie to, będące połączeniem dyskretnego przetwornika cyfrowo-analogowego z wzmacniaczem słuchawkowym wymaga zasilacza wtyczkowego DC o napięciu wyjściowym w zakresie od 9V do 18V i poborze co najmniej 400 mA. Nie może być to byle jaki zasilacz impulsowy 12V. Mam pół tuzina takich i tylko jeden z nich nie generuje zbyt dużo zakłóceń. Transformatorowe rzecz jasna odpadają. Zwyczajnie buczą mi w słuchawki. Zasilanie kablem USB, którym idzie sygnał cyfrowy, jest możliwe ale znowu, dostaję po uszach zakłóceniami tym razem z komputera. Urządzenie jest bardzo czułe pod tym względem a jedyny zasilacz jakiego obecnie używam z tym urządzeniem też generuje słyszalne, stopniowo zanikające zakłócenia przez kilka sekund po włączeniu, później już nie. Szukam dobrej jakości zasilania, które tego w ogóle nie robi.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.