Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge CXN - godny następca SM6

krzysiekol

Rekomendowane odpowiedzi

zapraszam do wyrażania opinii odnośnie tego sprzętu

Szczerze to jestem zaskoczony jego funkcjonalnością

Spotify Conect

Pliki DSD

Regulacja głośności - może pracować jako przedwzmacniacz

wszystko śmiga bez zamulania

jedynie chyba aplikację do sterowania przez telefony to u konkurencji widziałem lepsze

https://www.audiostereo.pl/topic/120522-cambridge-cxn-godny-nast%C4%99pca-sm6/

Widzę że obydwaj dzisiaj otrzymalismy CXN a :)

Kupiłem go głównie z myślą o Spotify ...po wyjęciu z pudełka dosłownie kilka minut pózniej juz wszystko grało jak należy .Instalacja szybka , bezproblemowa , Spotify sterowany iPad-em ...Istny plug&play :)

Wpiąlem Cambridge do lampy Cayina a70 a poźniej do koncówki tranzystorowej (Rotel rb 981) będąc ciekaw funkcji pre w CXN ...muszę przyznać że co do brzmienia jest bardzo dobrze i nie spodziewałem się że aż tak dobrze będzie :-)

Gramofon jak i Naim cdx2 weźmie sobie teraz trochę urlopu ;)

A mnie nic do CA nie przekona. Ze względu na mizerną jakość wykonania.

Ostatnio rozpadł mi się terminal głośnikowy w 840W. To autentyczna żenada jest i obciach na maxa.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Za pół roku wydadzą CXN v2, podniosą cenę a ten przestaną aktualizować. Nigdy więcej CA.

Biorąc pod uwagę sposób , szybkość działania softu i jakość brzmienia nie potrzebuję już żadnych aktualizacji w CXN ... Gramofon Thorens td 320 i Naim cdx2 nigdy się nie aktualizowały a grają swietnie ;) Wystarczy natomiast mi to że mój laptop na windzie wiecznie się aktualizuje :)

Wpiąlem Cambridge do lampy Cayina a70 a poźniej do koncówki tranzystorowej (Rotel rb 981) będąc ciekaw funkcji pre w CXN ...muszę przyznać że co do brzmienia jest bardzo dobrze i nie spodziewałem się że aż tak dobrze będzie :-)

Jak masz możliwość to podłącz po XLR do zbalansowanej końcówki - będzie jeszcze lepiej.

Sprawdzone.

Też mam CXN i jestem zadowolony. O jakości produktów CA czytałem, ale mam nadzieję, że w tym urządzeniu za bardzo nie ma się co zepsuć.

Od pewnego czasu robię testy Arcam Alpha 9 vs napęd DVD+CXN. Prawie we wszystkich aspektach CXN wygrywa. Jedyna rzecz która w tym zestawieniu mi przeszkadza, to tak trochę za gładki ten dźwięk. Upsampling powoduje taki efekt jak przy wzmacniaczach klasy D. Wszystko jest super, prawie jak lampa, ale słychać, że ten dźwięk jest trochę zrobiony. Nie jest to efekt uciążliwy, ale komuś może przeszkadzać. Inny powie, że takiego czegoś szukał.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

dedykowanej. Na razie nie mam NAS-a i ta wystarcza.

Problem jest jak podłączę dysk. Ta aplikacja bardzo słabo odszukuje dane z dysku. Wrzuca utwory a nie katalogi i nie znajduje wszystkich. Albo tak długo ładuje (1T) że ja już jestem zniechęcony i podchodzę do odtwarzacza. Tam wybór jest bardzo szybki.

<br />dedykowanej<br />

tzn Cambridge Connect?

bo ja mam tę ale nie mogę przez nią odnaleźć np. wpiętego usb na przednim panelu i nie widzę zmiany języka na polski

Gość aqs

(Konto usunięte)

Moim zdaniem to żarty a nie aktualizacje. Zmieniłem CA SM6 na NAD M50 i tam to są aktualizacje + wszystkie najlepsze serwisy muzyczne strumieniowo.

Nad kosztuje 8000zł. SM6 jak dla mnie ma wszystko za cenę 1900 bo tyle dałem za nowy

ja mam tą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ta ze strony CXN jest do....

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem to żarty a nie aktualizacje. Zmieniłem CA SM6 na NAD M50 i tam to są aktualizacje + wszystkie najlepsze serwisy muzyczne strumieniowo.

Tak, tyle że co mi po tych serwisach jak i tak żeby mieć dobrą jakość. choćby HiFi to pewno rzadko który oferuje, a jeśli już to ze subskrybcją za ktorą trzeba zapłacić.

Wolę CA SM6 traktować jak DAC z funkcją przedwzmacniacza i podawać mu muze z plików 24/96-192, ewentualnie jakości HiFi z TIDALa oczywiście za 39,90pln/mies.

W sumie CA z CXN nie postarał się w kwesti przetwornika, mogli by już dać WM8741, a nie ciagnąć caly czas na WM8740.

SM6 V1 nadal aktualizują

Tak, ostatnio była chyba w maju tylko co wnosi taka aktualizacja nie mam pojęcia bo serwisów nie przybywa, funkcji też.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

ciekawe jak wypadłby CXN w porównaniu z Pioneerem n 50A, chodzi mi o barwę, muzykalność. Ktoś miał może okazję słuchać obu?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

ciekawe jak wypadłby CXN w porównaniu z Pioneerem n 50A, chodzi mi o barwę, muzykalność. Ktoś miał może okazję słuchać obu?

do plusów za CXN

- CXN w standardzie obsługa WIFI w 50A brak trzeba dokupić

- CXN obsługa plików DSD w 50A brak

- CXN funkcja przedwzmacniacza w 50A brak

- w 50A odtwarzanie z pamięci flash lub dysku twardego tylko do 96 kHz

- CXN kolorowy wyświetlacz bdb rozdzielczości wyświetlający nawet okładki słuchanego albumu

- balans tonalny w 50A znacząco odbiega od równowago bo gra zdecydowanie górą pasma

Cambridge CXN co mnie zaskoczyło sprawdza się b.dobrze jako pre ... Jestem przekonany że położy większość pre w integrach nawet tych ocierających się jak to teraz sie mówi "Hi End " zapakowanych dla wagi w kwasówkę powyżej 2 mm :-)

Co ucho to opinia. Posiadacze N50A twierdzą coś całkiem odwrotnego, że to N50A gra równo a CXN i wcześniejsze SM 6 bardziej skrajami pasma i ma duuuużo więcej góry w porównaniu z Pioneerem. Jedyna rada to samemu posłuchać.

Ja jeszcze nie spotkalem sie z taka opinia o CXN z SM6 i owszem ale to przeciez dwa calkiem rozne uzadzenia i rozwiazania techniczne

Naprawdę wierzysz, że w środku siedzi coś innego?

Panowie z CA twierdzą, że zrobili wszystko aby CXN grał identycznie jak CA SM 6, facet z CA pisał, że zabrali jakiś filtr w porównaniu do CA SM6 i tyle.

Panowie z CA twierdzą, że zrobili wszystko aby CXN grał identycznie jak CA SM 6, facet z CA pisał, że zabrali jakiś filtr w porównaniu do CA SM6 i tyle.

skoro SM6 nie obsługiwał DSD a CXN obsługuje to już nawet to świadczy że jest co innego i ma zdecydowany wpływ na dźwięk, ponadto jak zabrali filtr jakiś tam czyli kolejny element wpływający na dźwięk

Ponadto tym się różnię od innych że pisząc coś miałem możliwość przesłuchać na własne uszy u siebie w domu i tak jak miałem SM6 to zdecydowanie wolę CXN ze względów min jak pisałem powyżej

jakby nie było obydwa urządzenia grają inaczej!

To bardzo dobrze bo może wpasuje się to w mój tor audio a mi potrzeba czegoś co nie sypie mocno górą

To bardzo dobrze bo może wpasuje się to w mój tor audio a mi potrzeba czegoś co nie sypie mocno górą

a mi też potrzeba żeby nie sypał mocno górą dlatego u mnie został CXN a nie SM6 lub 50A

a mi też potrzeba żeby nie sypał mocno górą dlatego u mnie został CXN a nie SM6 lub 50A

To postarajcie się o dobrą akustykę-bo to podstawa, później ewentualnie sieciówki o bezp. nie wspomnę. :)

Ja zaraz po zakupie wsadziłem w CA SM6 bezp AHP, karmię go prądem przez Neela N14 E Gold i jest O.K. a jak chesz złagodzić górę postaw CA na izolatorach Vibrapoda to zobaczysz co się stanie ze sceną i górą.

Mam srebrne okablowanie od Albedo i jakoś mnie góra nie sprawia prroblemu, a ostatni np. FlatOne to już w ogóle analog w porownaniu z jego wcześniejszą wersją.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

bardzo pomyślny test

Ukryta Zawartość

Poniżej kilka wybranych cytatów:

„Cambridge Audio powraca ze streamerem, który od razu trafia na szczyt naszej listy zakupów.”

cambridge_cxn-300x156.jpg

To niesamowicie przyjemny dźwięk jest tym, co wyróżnia CXN spośród innych urządzeń. Brzmi fantastycznie.”

„To mocny, głęboki dźwięk, który ma świetne poczucie rytmu i uderzenie na dole pasma. Rzadko się zdarza znaleźć produkt Cambridge brzmiący w tak muskularny sposób.”

„Start i zatrzymanie są precyzyjne, a energetyczność urządzenia wydaje się nie mieć granic.”

WERDYKT

Za:

• Robiacy wrażenie, przyjemny dźwięk
  • Ładny projekt plastyczny i wysokiej klasy budowa
  • Fantastyczne wyposażenie
  • Przyjemna obsługa
  • Przeciw:
  • W tej cenie – nic

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.