Skocz do zawartości
IGNORED

Czy do 6000zł można zbudować dobry zestaw słuchawkowy?

delikatnybrutal

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy do 6000zł można zbudować dobry zestaw słuchawkowy? A jeśli tak, to co polecacie odsłuchać? Szukam dobrego przekazu sceny, w miarę dobrej separacji instrumentów, i tego, co spowoduje, że muzyka klasyczna i jazz będą dobrze brzmiała :)

Podskocz do Top Hi-Fi V&D, i posłuchaj sobie Musical Fidelity HPA M1, z jakimiś dobrymi, jasno grającymi słuchawkami.

Bedziesz zaskoczony tym, co te maleństwo potrafi w klasyce. Porównywałem z 2 razy droższym BDynamic (obydwa były u mnie przez około 4 miesiące) i…w muzyce, gdzie liczy się czystośc i detalicznośc przekazu nie było wcale tak bardzo lepiej.

Teraz jestem na etapie Oppo…zobaczymy jak ten sprzęt się sprawdzi.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Witaj,

Za 6000zł da się zbudować na prawdę dobry system słuchawkowy. Jeżeli słuchasz klasyki to ciężko o lepszą słuchawkę od Sennheiserów HD800, ale one same kosztują 5000zł, a i wzmocnienie potrzebują porządne.

W podanym przez Ciebie budżecie ja bym polecił dwa zestawy elektroniki:

Schiit Bifrost + Schiit Asgard 2 - Amerykańskie konstrukcje, świetnie zrobione, made in USA, bardzo dobre brzmienie. Asgard ma wystarczająco mocy aby wysterować popularne konstrukcje słuchawkowe.

Audio-gd NFB-28 - Tutaj mamy dwa w jednym, DAC + Wzmacniacz słuchawkowy. Konstrukcja w pełni zbalansowana, 9W na kanał na zbalansowanym wyjściu słuchawkowym, kość przetwornika Sabre 9018, obsługa DSD. Prawdziwy kombajn, o bardzo neutralnym i rozciągniętym brzmieniu.

Słuchawki na które warto zwrócić uwagę w tym budżecie to przede wszystkim:

Hifiman HE-500 - Bardzo równe, precyzyjne i bardzo bogate brzmienie. Duża muzykalność, gładkość i szczegółowość. Hi-endowe granie za nie hi-endową cenę.

Beyerdynamic T90 - Szybkie, szczegółowe i przejrzyste, sprężysty bas i wyciągnięta góra.

Akg Q701 - Świetna przestrzeń i holografia, granie z dużą ilością powietrza i detali.

Oczywiście najlepszą słuchawką jest HE-500, i to je polecam najbardziej. W ich obecnej cenie nie da się kupić nic lepszego, a słuchawki prezentują bardzo wysoki poziom brzmieniowy. Jeżeli chodzi o elektronikę to tutaj raczej wedle upodobań, chociaż pamiętaj że aby wykorzystać w pełni potencjał NFB-28 trzeba mieć zbalansowany przewód słuchawkowy.

W razie pytań oczywiście zapraszamy, chętnie pomożemy :)

Zapraszamy również do naszego salonu, mamy bardzo duży wybór słuchawek na miejscu, każdy znajdzie coś dla siebie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Szukalem to czego szukasz teraz Ty czyli piekne granie ze swietna scena z gradacją planow wgłąb. Po wielu kombinacjach i poszukiwaniach znalazlem. Patrz w opisie mojego zestawu w "o mnie". Tylko pamietaj ze liczy sie wszystko np. Interkonekt, wlasciwe lampy!!!, dobry transport. Nie tylko wzmak DAC i sluchawki.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Witam

W poszukiwaniu sceny, precyzji oraz detaliczności instrumentów świetnie sprawdzi się połączenie Audeze + Divaldi

Wzmacniacz Polskiej konstrukcji o szerokim paśmie, niesamowitej mocy i szczegółowości z łatwością napędzi każą słuchawkę. Dodatkowo wyposażony jest wejście gramofonowe, co jest rzadko spotykane w przypadku wzmacniaczy słuchawkowych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli chodzi o słuchawki to świetnie zgrywają sie z nim wszelkie modele Audeze, a w szczególnie LCDX oraz LCD3, przewyższa to nieco założony przedział cenowy, ale bardzo dobrą alternatywą jest tegoroczny model EL-8 w konstrukcji otwartej oraz zamkniętej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapraszam do odsłuchu w naszym salonie. Posiadamy bardzo bogatą ofertę słuchawek marek takich jak Audeze, Beyerdynamic, HiFIman, Sennheiser Ultrasone itp.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.