Skocz do zawartości
IGNORED

Różne kostki do wzięcia - obowiązek podawania cen odsprzedaży.

Rekomendowane odpowiedzi

neodom, 21 Mar 2010, 10:01

>jeszcze splittery

wybacz pytanie ale co to jest i do czego służy?

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Witam

Do wzięcia jest przedwzmacniacz z regulacją barwy revox. Układ kompletny, złożony, nie odpalany. Kondensatory Wima, rezystory metalizowane 1%. Cena: 100zl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Do wzięcia kilka sprzetów.

Kolumny DIY na przetwornikach australijskiej firmy DB Dynamics. Wysokotonowy w stozku toczonym z drzewa dębowego, bas refleks też jest toczony w drewnie, cena 200zł.Wzmacniacz słuchawkowy AVT-2850 na PCB Pkrecza, do tego trafo, układ opóżnionego załączania, układ sterowania głośnościa i załączaniem na piota z czarnym Alpsem i z uniwersalnym pilotem Philipsa SRU1010 którego nie widac na foto, cena 170zł(wzmacniacz nie brumi, prądy idealnie wyregulowane, Nichicony, Elna, 2SK170bl)

CD Pioneera PD-S502, wymienione kondensatory w zasilaczu i kilka na głównej płycie (nichicon, Wima) dorobione wyjście cyfrowe, WO LM-6172, wymieniony pasek do otwierania szuflady czyta wszystkie płyty cena 100zł, Wzmacniacz JVC AX-550 czysta klasa A, Holton, vampiria, GC i inne tego typu wynalazki grają przy nim jak tranzystorowe radio cena 200zł. Tuner Pioneera F-202 łapie idealnie wsystkie stacje (pod tym wzgledem ciężko znależć lepszy tuner. CD Kenwooda DPF-2010, sprawny również czyta wszystkie płyty cena 50zł.

Ukryta Zawartość

post-15435-100009099 1269175337_thumb.jpg

post-15435-100009100 1269175337_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

cudak10

Odnośnie wzmacniacza JVC-AX 550.

Nie porównuj w ten sposób, bo się ośmieszasz.

Nie potrafisz zrobić Vampirii to twój ból, ale nie siej popeliny.

Ocenę w/w wzmaka można przeczytać http://www.audiostereo.pl/JVC_AX_550_wzmacniacze_stereo-292-2911-2.html

Gałka volume na godz. 12 i wzmak daje dupy i jaka to klasa A ?

210W poboru z sieci i 2 x 80W na kolumny i to tylko 8 oHmowe ?

Jeśli już coś piszesz to pisz rzetelnie.

Stary Bej teraz to ty się ośmieszasz Vampirie to nawet dziecko poskłada (pewnie za dużo cyny dałem i nie grał tak jak twój) człowieku zobacz schemat tego JVC i to na jakich podzespołach on jest wykonany (trany 2SD845 i 2SB755 po parze na kanał, pre całe na tranzystorach (2sk170 i inne, w zasilaniu Elna for audio 10000uf) w warunkach domowych jak bys go poskładał to 1000zl by brakło na same podzespoły. Wiem że dla niektórych to jest tylko JVC, gdyby to była firma bardziej "audiofilska" to każdy chciał by go klonować. Co do recenzji to gościu mial chyba inny model bo mój gra na 4omach. Co do głosności to nie wiem bo max co słuchałem to na 50%. Nie widze powodu żeby z tobą dalej dyskutować na temat tego wzmaka bo pewnie nie miałeś z nim nigdy do czynienie a ja akurat mialem vapirie i mogę coś na ten temat powiedzieć

Ten JVC to nie żadna klasa A. Napis "Dynamic Super A" na frontpanelu to taka sama marketingowa ściema jak technicsowskie "New class A" czy "Class AA".

McGyver widział kiedyś ten wzmacniacz lub przynajmniej jego schemat??

Do którego Technicsa porównujesz tego JVC?? Człowieku to jest przepaść jakikolwiek Technics nawet 2 krotnie droższy nie dorówna temu JVC, jest to klasa A a nie zaden chwyt reklamowy jak w przypadku Technicsa. Mozesz sobie zobaczyć schemat a nie wypisujesz brednie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czytaj ze zrozumieniem zamiast sie tak zacietrzewiać i walić na oślep. Ja nie porównuję wzmacniaczy, ja porównuję napisy na frontpanelach. To nie jest klasa A. A Ty nie wiesz co to jest klasa A.

Lepiej mi powiedz jaki jest prąd spoczynkowy tranzystorów mocy w tym JVC? Jaką temperaturę osiąga radiator po godzinie pracy?

Prąd spoczynkowy 50mA. Klasa AB jak w mordę strzelił. Grzeje się mocno bo ma lichy radiator. Chyba cudak nie widziałeś wzmaka w klasie A. Pooglądaj sobie wzmaki Passa i moce jakie osiągają i porównaj ze swoim. Do wzmaka 80W w klasie A może wystarczyłby radiator wielkości całego tego JVC na jeden kanał.

Sprzedam:

1.PCB do Uniamp 10zł

2.SILMIC II 10uf/35V 10szt.-10zł

3.Silver Mica 12pf 4szt.-5zł

4.Rubycon YK 1000uf/50V 2szt.- 1,50zł

5.Black Gate STD 330uf/16V 2szt.-16zł

6.Black Gate N 470uf/16V 2szt.-60zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odnośnie JVC-AX 550.

Ze schematu nie wynika wprost, ale ...

Mam JVC AX Z1010. Na wejściu linia opóźniająca 10ms, w czasie których ustawia się dynamicznie bias stosownie do sygnału, który za chwilę pojawi się na końcówce mocy. Napierdziela aż miło - jak na tranzystor, i wcale nie jest gorący, chyba, że pogra dłużej. Jest to klasa A czy nie?

ps. nówka kosztowała 4kDEM jakieś dziesięć lat temu.

Nie . W klasie A prad koncowki jest na stalym niezmiennym poziomie niezaleznie od sygnalu a takze od tego czy sygnal jest podany czy nie .

Neodym,

tak zdefiniowano A jakieś sto lat temu. Czyli musi oddawać w powietrze 100W żeby wydać 20W w głośniki. Przypominam sobie o tym, gdy płacę za prąd :)

Ale jak w takim razie nazwać to co robi mój drugi wzmak? Oszustwo? AB? A może po prostu geniusz JVC? :)

Andy777

>Ale jak w takim razie nazwać to co robi mój drugi wzmak? Oszustwo? AB? A może po prostu geniusz JVC? :)

To proste: ślepy zaułek ewolucji.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.