Skocz do zawartości
IGNORED

Różne kostki do wzięcia - obowiązek podawania cen odsprzedaży.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem stękania - ceny podałem w tym poście .

Można nadal sapać albo kupić za cenę którą podałem wcześniej w tym wątku , cytuję :

Napisano 27.05.2015 - 21:12

- Scan Speak D2905/9700 ,,mały rewelator" , dwie sztuki , razem - 600 PLN

- Gainclone Premium złocone płytki Petera Daniela , Caddock , Riken ,Panasonic FC , LM3875TF - komplet stereo za 150 PLN

- Grundig CD 8400 mkII - 400 PLN

- solidna obudowa z radiatorem od wzmacniacza Promethean - 80 PLN

- transformatory toroidalne w wersji audio od toroidy.pl - dwie sztuki po 110W, każde o pojedynczym napięciu wyjściowym 35V - razem dają to samo co 220W/ 2x35V, zasilały stabilizowanego Gainclona ale także idealne do Uniampa - sprzedaję je jako komplet za 120 PLN , koniec cytatu .

Nie ma chętnych na CD Grundiga 8400mkII i transformatory ? Te dwie rzeczy wycofałem z aukcji . Reszta została sprzedana na aukcjach lub z tego właśnie ogłoszenia ludziom z audiostereo .

Krzykacze liczyli na cwaniacki interesik bo był długi weekend i mało kupujących na allegro ? Ciekawe ,że najwięcej do powiedzenia mają ci , którzy nie mają kasy i liczą że uda im się trafić za półdarmo ... czyli tzw hieny aukcyjne. Regulamin allegro jest tak skonstruowany aby ukrywać możliwości prawne przed sprzedającymi i kupującymi bo portal na tym zarabia. Jeżeli ktoś mysli ,że regulamin allegro to obowiązujące prawo to niech dalej tak myśli i sapie nie wiedząc o co chodzi . W razie wątpliwości odsyłam do Kodeksu Cywilnego . W prawie przewidziano nawet unieważnienie lub wycofanie przetargu publicznego a co dopiero aukcji na stary odtwarzacz CD.

Hienom i niedouczonym mówimy zdecydowane ... :-)

kolmen , zgłosiłem Twoje epitety pod moim adresem

...there is no spoon...

O czym tu w ogóle gadać. Forum jest oblegane przez handlarzyny i cwaniaków z miodem w uszach.........................................................................................................................................................................................Ludzie opanujcie się! To jest dno i bazar nic więcej!

Nigdy nie kupię tu nic więcej. Chyba, że w cenie do 100zł bo taką stratę można przeboleć.

Edytowane przez cir

do sprzedania E88CC ECC88 VALVO NOS 1964r

Oferuję do sprzedania parę fantastycznych i rzadko spotykanych lamp E88CC VALVO. rok produkcji 1964. NOS!

Lampy są nieużywane, w stanie idealnym.

Lampy będą bardzo dobrze zabezpieczone do wysyłki.

Lampy można także obejrzeć i odebrać w Strzelcach Opolskich.

Zapraszam do negocjacji ceny na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rozważę też sensowne propozycje!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez djrobo(queen)

sprzedam

nowe PCB do DAC ak4396 NimbleDAC 30zł

nowy interface USB i2s xmos płytka i goldpiny interface nie jest zasilany z usb wymaga zewnętrznego zasilania 3,3v

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 250zł

sterowniki na maila

przesyłka 7zł polecony prio

post-18951-0-75047800-1433699686_thumb.jpg

post-18951-0-30306300-1433699695_thumb.jpg

post-18951-0-34312100-1433699702_thumb.jpg

post-18951-0-22728500-1433699709_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DoubleG

Na wszelki wypadek podam kilka ważnych informacji .

Regulamin allegro jest niezgodny z polskim prawem .Tych niezgodności jest więcej ale teraz zajmę się tą , która jest przyczyną kwaśnej sytuacji jaka tu wynikła .

Kodeks Cywilny zawiera zapis , Art. 70 na 1 paragraf 3 m cytuję : ,,Ogłoszenie, a także warunki aukcji albo przetargu mogą być zmienione lub odwołane tylko wtedy, gdy zastrzeżono to w ich treści."

Innymi słowy - każdy oferent może zmieniać zapisy w opisie aukcji , jej warunki a także może ją zakończyć kiedy chce - ale jest jeden warunek , w opisie aukcji musi zamieścić informację że zastrzega sobie do tego prawo . Bez tłumaczenia , wyjaśniania i podawania powodów !

Dlaczego jednak nikt ( w tym ja oczywiście ) tego zapisu w aukcji allegro nie wstawia ?

Ponieważ allegro usuwa takie aukcje twierdząc ,że są niezgodne z ich regulaminem , który dopuszcza zmiany i zakończenie aukcji tylko w przypadku zniszczenia lub kradzieży towaru , cytuję :,,

6.10.

Sprzedający może w każdym czasie zamknąć Transakcję, wówczas zwycięzców Transakcji ustala się według stanu na chwilę jej zakończenia. Jeżeli w trakcie Transakcji nastąpiła kradzież lub zniszczenie Towaru, Sprzedający w drodze wyjątku może zakończyć Transakcję bez ustalania jej wyniku (tj. nie ustala się zwycięzcy Transakcji), uprzednio odrzucając wszystkie złożone przez Licytantów oferty."

To jest drobne oszustwo allegro , którego wszyscy ponosimy konsekwencje . Nie piszą w swoim regulaminie ,że w każdym przypadku i bez żadnego powodu można zakończyć aukcję bo wtedy dadzą jasną informację użytkownikom ,że każda aukcja może być zakończona przed czasem a to oznacza ,że ich prowizja się ulotni .

Zamknąć aukcje mogę zawsze zgodnie z Kodeksem Cywilnym a nie tylko gdy uszkodzę lub ukradną mi towar . Takie jest prawo w Polsce i warto je znać przynajmniej w tym zakresie , w którym działamy .

Pozdrawiam

...there is no spoon...

O czym tu w ogóle gadać. Forum jest oblegane przez handlarzyny i cwaniaków z miodem w uszach.........................................................................................................................................................................................Ludzie opanujcie się! To jest dno i bazar nic więcej!

Nigdy nie kupię tu nic więcej. Chyba, że w cenie do 100zł bo taką stratę można przeboleć.

No i otrzymałem kolejne ostrzeżenie za "atak na moderację"! Przy okazji zostało wycięte moje wyjaśnienie o tym, że bana dostałem za wpis: "Ostrzegam przed nieuczciwym sprzedawcą". Moderacja zarządała przedstawienia WYROKU SĄDOWEGO!

To są jaja a nie forum ;)

Edytowane przez szczemirek

Na innym forum bardzo szybko to rozwiązano i nikt do nikogo nie ma pretensji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

OK

szczemirek ujawniał dane personalne osoby z ktora miał klopot

forum jest publiczne i niestety takie wpisy nie przejdą bo to nie są jaja

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Krzykacze liczyli na cwaniacki interesik bo był długi weekend i mało kupujących na allegro ? Ciekawe ,że najwięcej do powiedzenia mają ci , którzy nie mają kasy i liczą że uda im się trafić za półdarmo ... czyli tzw hieny aukcyjne

jeżeli jest licytacja od 1 zł i ja te 1 zł daję to znaczy że jestem hieną aukcyjną??

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

OK

szczemirek ujawniał dane personalne osoby z ktora miał klopot

forum jest publiczne i niestety takie wpisy nie przejdą bo to nie są jaja

EOT

Nieprawda! Absolutne 100% kłamstwo! Brawo. Coraz lepiej. Pomyliłes daty, tematy. Twój wpis jest łączeniem różnych tematów i dlatego jest naginanym kłamstwem.

"osoby z ktora miał klopot" - jeżeli złodziejstwo jest według moderacji "kłopotem" to gratuluję norm moralnych.

Aha! Informuję, że dostałem następne punkty karne ale teraz to juz totalnie nie wiadomo za co. Nawet moderator nie napisał dlaczego. Sam prawdopodobnie nie wie ;) Zamotałeś sie Kolego totalnie ;)

Edytowane przez szczemirek

jeżeli jest licytacja od 1 zł i ja te 1 zł daję to znaczy że jestem hieną aukcyjną??

Ty pytasz serio czy dla podtrzymania tematu bo jaki to pytanie ma sens ? Wierzysz w kupowanie wartościowych rzeczy za złotówkę ? A w Świętego Mikołaja też ?

...there is no spoon...

do tej pory wierzyłem ,że jak ktoś pisze,że nie odwołuje ofert to ma trochę honoru, by nie obrażać tych co mu wytkneli kłamstwo.

Nikt nie kazał dawać aukcji od zł bez ceny min,są takie narzędzia na allegro.Chciałeś zaszpanować ,zrobić sobie PR,potknąłeś się ,a teraz zamiast zjeść tą żabę to udajesz męczennika i ofiarę oszustów i hien.I o tym są te posty a nie o revelatorze za 1 zł.

Mogłeś napisac: naciąlem,się sorry nie jestem w stanie dać takiej ceny musiałem wycofać ofertę,Ty zamiast tego wolałeś rzucać wyzwiskami.Nie dziw się że po takiej reakcji dołączyłeś do grona handlarzyn.

Edytowane przez artw

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

Wierzysz w kupowanie wartościowych rzeczy za złotówkę ?

A czemu nie. Kupowałem już tak.

Mnie ciekawi, jak prawo reguluje kwestię zawierania "umowy" z Allegro. Bo jak się rejestrujesz na Allegro, to klikasz "akceptuję regulamin", a więc zawierasz z nimi umowę, prawda? I chyba prawo jakoś to reguluje. Więc czemu raz się powołujesz na prawo, że regulamin niezgodny, a drugi raz łamiesz zawartą umowę, która też jest jakoś regulowana przez prawo?

Czy jest ktoś, kto się zna i mógłby mi to wytłumaczyć?

Edytowane przez Papierwoleju

Nieprawda! Absolutne 100% kłamstwo! Brawo. Coraz lepiej. Pomyliłes daty, tematy. Twój wpis jest łączeniem różnych tematów i dlatego jest naginanym kłamstwem.

"osoby z ktora miał klopot" - jeżeli złodziejstwo jest według moderacji "kłopotem" to gratuluję norm moralnych.

Aha! Informuję, że dostałem następne punkty karne ale teraz to juz totalnie nie wiadomo za co. Nawet moderator nie napisał dlaczego. Sam prawdopodobnie nie wie ;) Zamotałeś sie Kolego totalnie ;)

załozyłes 3 osobne tematy w róznych dzialach zawierajace pełne dane personalne osoby o która chodziło włacznie z adresem

forum otrzymalo oficjalne pismo wzywajace portal do usuniecia wpisów od osoby z która był konflikt

kopie sa nadal na forum

czy to nie jest prawda ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ty pytasz serio czy dla podtrzymania tematu bo jaki to pytanie ma sens ? Wierzysz w kupowanie wartościowych rzeczy za złotówkę ? A w Świętego Mikołaja też ?

witam, moje zdanie pokrótce

jak sprzedajesz na allegro to godzisz się na regulamin tego serwisu ...

możesz ustawić przecież cenę minimalną, wycofując aukcję bez przyczyny oszukujesz kupujących którzy biorąc udział kierują się regulaminem

obrażanie ludzi przez którąkolwiek ze stron to zwyczajne CHAMSTWO - słoma z butów itd...

Edytowane przez oko i ucho

papierwoleju

klikając zatwierdzasz ,ze akceptujesz regulamin a że regulamin jest niezgodny z prawem to oznacza ,że możesz go olać w tych kwestiach , które są z prawem niezgodne . Proste .

...there is no spoon...

Panowie, to wątek o kostkach do wzięcia. Załóżcie nowy wątek i tam piszcie kto jest kto.

Tak samo z tymi cenami. Jak któremuś nie pasuje, że nie ma ceny i ma z tym problem niech napisze

do Kasi z Bravo Girl.

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

A myślałem,ze o Tobie w roli jedynego sprawiedliwego :-)

Wpadłeś tu grać Jezusa :-) ?

Czy ty jesteś poważny ? Czy ktoś normalny wierzy w to ,że rewelatora można kupić za złotówkę ?

Opanuj się . Nie rób sobie wstydu człowieku o czym ty gadasz ?Piłeś ? Po co ta teoretyczna gadka ? Lansujesz się na Kingsmana ? :-D

To było do mnie?

a że regulamin jest niezgodny z prawem to oznacza ,że możesz go olać w tych kwestiach , które są z prawem niezgodne . Proste .

Nie dla mnie, bo nie jestem prawnikiem. Jest na to paragraf?

anote , oko i ucho - trole z kilkunastoma wpisami

papierwoleju , nie to było do artw

kończę tą przepychankę i wzywam do przestrzegania prawa a nie gadania o moralności . pozdrawiam

...there is no spoon...

anote , oko i ucho - trole z kilkunastoma wpisami

papierwoleju , nie to było do artw

kończę tą przepychankę i wzywam do przestrzegania prawa a nie gadania o moralności . pozdrawiam

czyli dla Ciebie moralność nie ma znaczenia?

a o revelatorze za złotówkę już pisałem

z mojej strony EOT

Edytowane przez artw

Już nie raz licytowałem towar, który później uległ zniszczeniu i został wycofany - aukcje forumowiczów AS.

Układ CS3310 - 50 zł z wysyłką

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Przedwzmacniacz Volcano-dla osoby, która się zna-jeden kanał się ścisza, osoba, która go składała sugerowała wymianę układu PGA ( ewentualnemu nabywcy dołożę ową kość, kupiłem ją od Edwarda).

Przedwzmacniacz ma selektor, pilot działa, nie jest podłączony włącznik głowny, ten na frontowym panelu.

Cena 500 zł.

P.S. nie otrzymuję powiadomień na pocztę, więc trzeba się liczyć z opóźnionymi odpowiedziami.

:))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

do sprzedania filtr Ravena. filtr jest nowy , nie używany!

cena 60zł z przesyłką !

Realizowane funkcje :

- wejście wysokopoziomowe ( różnicowe )

- wejście niskopoziomowe (sumuje sygnał z obu kanałów )

- regulacja poziomu

- subsonic z możliwością wyłączenia 24db/dek

- filtr z przełączaną stromością zbocza 12/24db . Możliwa jest też praca pełno pasmowa (np do współpracy ampli kina domowego )

- płynna regulacja fazy

- wyjście w przeciw fazie do łatwego mostkowania końcówek mocy

- możliwość zasiania bezpośrednio z zasilacza końcówki mocy

- opcjonalny układ korekcji Linkwitz Transform włączany osobnym pstryczkiem!

więcej o Linkwitz Transform

Ukryta Zawartość

Podstawowe parametry :

THD: mniej niż 0.01% .

Regulacja odcięcia w zakresie 40-130Hz .

subsonic: -3dB ~18Hz .

praca pełno pasmowa: -3dB 2.5k dla max ustawienia potka głośności .

zasilanie max +-100V zależy od wielkości radiatora na tranzystorach stabilizatora .

więcej informacji znajduje sie tutaj:

Ukryta Zawartość

filtr już niestety nieaktualny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam , kupie 2 szt kondensatorów 100 nf , np. Sprague Vitamin Q , Mundorf SGO , itp , Ew zamienię na BG N 10 uf , 33 uf , 47 uf , pzdr

Do oddania płytka DAC'a Waldiego PCM1704 z ostatniego zamówienia. Nic nie lutowane, stan idealny, Nowa. Cena 95zł z przesyłką.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam_85

Do sprzedania mam kolumny na głośnikach Peerless. Bardzo wysoka jakość wykonania, 30mm ścianki pokryte naturalnym fornirem. Zwrotnice wykonane na elementach firmy AUDYN-CAP, okablowanie wewnętrzne VAN DEN HUL. Aukcja od 1zł jednak "tanio skóry nie sprzedam" :-)

Ukryta Zawartość

ccs-27377-0-06406300-1433703870_thumb.png

ccs-27377-0-85288900-1433703915_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez stempel

Aukcja od 1zł jednak "tanio skóry nie sprzedam" :-)

To znaczy co? Będziesz podbijał cenę z innego konta? Wymyślisz usterkę jeśli cena nie osiągnie pułapu, który będzie Cię satysfakcjonował? ;-)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

To znaczy co? Będziesz podbijał cenę z innego konta? Wymyślisz usterkę jeśli cena nie osiągnie pułapu, który będzie Cię satysfakcjonował? ;-)

Spokojnie - żart tyczył się wcześniejszych komentarzy. Co do kolumn to dobry produkt zawsze obroni się sam tak więc mimo wszystko liczę na dobrą cenę końcową.

Edytowane przez stempel

Sprzedam Polutowaną Hybrydę Moscode ... z lampami i transformatorem zestaw 100% kompletny.

Sprzedaję z powodów rodzinnych ...

300zl + szip

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.