Skocz do zawartości
IGNORED

Co tu nie gra - dla spostrzegawczych!

Ururam Tururam

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Swoją drogą ten Quad to chyba głupi jest: używają swojej elektroniki do reklam Wharfedale, a sami mają kolumny że paluszki lizać.

ja widziałem juz takie jajca z podpinaniem drogich klocków pod tanie głośniki.

na audioszoł pare lat temu ishiwata podpiąl flagowy zestaw marantza pod m1.

i nawet płyty do napędu sam wkładał.... można było podejść do mizcza i poprosić: Ken! teraz to! zapodaj :p

A czy to nie jest po prostu zdjęcie promocyjne dodające Wharfedale'om uroku? Ten kto kupuje crystale chyba ma średnie pojęcie o QUADzie za 12kzł. Nikt prócz nas (i może jeszcze pomysłodawców zdjęcia) nie będzie się śmiał.

Bez przesady Wafel istnieje w świadomości audiofilów robił kiedyś świetne rzeczy dopiero w latach 90-tych się zdewaluował. Dziś korzysta z legendy i jak widać próbuje odrobić utraconą pozycje.

> Jozwa:

Jak to jeden koncern, to w sumie im i tak wsjo ryba.

A że kolumny Quada to miodzio (zarówno L-ki jak i ESL-ki) to fakt! Jak na razie nie mam zamiaru pozbywać się moich dwunastek! :-) Ale posłuchaj Diamondów 9, one sporo z Quadów L zapożyczyły. Moim zdaniem cholernie udany końpromis cena/jakość.

> PT:

Tia, to mnie sie też rzuciło w oczy i rozśmieszyło, ale nie było stricte audio. Jakby przed takim fotelem stał zestaw Quada 99CD-P + 909 Stereo + ESL 989 to bym się nie zdziwił.

Ale może zdjęcie robione było u kogoś, kto się nie zna?

Buhaha!

"Smuci mnie to, że nawet mój ulubiony redaktorzyna poległ. Zero przeglądu rynku? Pomimo praktycznie nieograniczonych możliwości znikome doświadczenie w dzidzinie która ma być "pasją" wychodzi to niestety w wielu postach. Smutne i tragiczne nieprawdaż?"

Paragraf -> jeżeli coś do mnie masz to możemy sie umówić i tę sprawę osobiście wyjaśnić.

Twoje ciągłe uwagi pod moim adresem nie tyle mnie męczą, co zaśmiecają to forum. Postaraj się popisywać swoją elokwencją w sparawach w których masz coś do powiedzenia lub dziale "opinie", a nie tylko tam gdzie widzisz moje wpisy.

Żałosne.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dlaczego mam Cię nie lubić– przecież pisze że jesteś moim ulubionym .... Tzn ja Cię znam i wiem co sobą reprezentujesz w odpowiednim momencie na stopie prywatnej się ujawnię aby zobaczyć tzw minę . A tak mówiąc w wprost to jedynie piętnuje głupotę (choć nie obraź się uważam że jesteś inteligentny) typu (pomarańczowe głośniki w B&W robią się ze starości) a to chyba jedna z Twoich lżejszych wpadek.

jozwa maryn - > ja tylko próbuję mu jakoś pomóc.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

ale zagadka....

Ken I. też lubił łaczyć tannoye M1 czy R1 z klockami za grubą kasę, i nikt go nie wyśmiewał ;-)

dla mnie "najfaniejszy" jest tu brak jakichkolwiek kabli - no chyba że puszczone w rurkach, pod podłoga, itp

to zdjęcie to w sumie pestka

popatrzzcie na fotki jak ustawiony jest - i gdzie - sprzęt w magazynach traktujących o wnętrzach - brak kabli (jakichkolwiek) to nic....

najfaniejsze są systemy typu 4 satelitki wielkości pięsci, na pajęczych nózkach, zasilane amplitunerem/DVD/procesorem - kombajnem w jednym, wagi piorkowej, wszystko wpakowane po katach salono-kuchnio-jadalni-holu o kubaturze tak na oko z 150-200m3, oczywiście modne obecnie praktycznie kompletnie "gołe" sciany i "goła" podłoga wyłożona płytkami czy panelami/parkietem, wszystko opatrzone fachowym komentarzem, że "dopełnieniem tego perfekcyjnego wnętrza jest wysokiej klasy zestaw kina domowego" itp

to dopiero działa rozweselająco! ;-)

Ciekawe, jak to się czasy zmieniają. Kiedyś się mówiło, że miało się problemy z dzieckiem, teraz wszędzie najważniejsze są problemy z komputerem:-). A tak miały one człowiekowi ułatwić życie;-)

NIedawno w HiFi+ czy też HiFiNews przeglądałem test jakiegoś komputera dedykowanego do zastosowań audio/wideo. W praktyce wyglądał jak wzmacniacz i wszystko było piękne łącznie z super cichą wentylacją. Problem był tylko jeden. System Windows.

Pzdr.

Jar1 > A żebyś wiedział. Kiedy pada sieć w takich mediach jak moja firma , wszystkim stają włosy na głowie.

A Wyobraź sobie , nie daj Boże.... Bank ? ( swój ?)

Dlatego naszych komputerowców dowartościowujemy jak się tylko da ;)

Hmmm. Może to i prawda.

Krąży u nas taka opowiastka.

Po korytarzach Radia, po północy krząta sie duch dawno już zwolnionego informatyka , który próbuje zinwentaryzować zajęte i wolne gniazda do komputerowej sieci , oraz przyporządkować je w serwerowni.

Straszy więc ten duch juz 2-gi rok . Pozostały mu jeszcze dwa piętra.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.