Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki do 200 zł pod telewizor

engelo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pod mój dach trafił nowy telewizor. 32 cale, funkcje smart itp. Szału nie ma, ale widzę w nim potencjał na centrum multimediów w pokoju :P Oczywiście wbudowane w tv głośniki są ledwie poprawne, a pod konsolę czy filmy HD chce się czegoś więcej. Nie jestem audiofilem, ale doceniam dobrą jakość dźwięku. Niestety dysponuje raczej skromnym budżetem i na głośniki chcę wydać około 200 złotych. Jaki polecacie zestaw żeby dobrze komponował się z telewizją ( raczej stereo) i oferował przyzwoitą jakość dźwięku?

Nie, nie. Mozna lepiej. Np.Modecom MC-HF1, Edifier R1100 lub z mniejszych Bose Companion 2.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Modecom to jednak trochę tandeta, a Bose Companion 2 kosztują ponad 4 stówki - i też szału nie ma. Edifier R1100 jak najbardziej. - fajna propozycja, lepsza niż moja chyba :).

Modecom to lepsza "tandeta" niz T20. Companiony 2 kupisz uzywane za 200-300 zl. Edifiery kupisz w tej cenie nowe.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie wiem, ile w życiu widziałeś Gigaworksów, ale do ich wykonania ciężko się przyczepić, podobnie jest z trwałością. Z Modecomem bywa "różnie", podobnie z Microlabem. Jeśli mówimy o używanych, to na pewno znajdzie się lepszy sposób na wydanie 300 zł, niż kupowanie BC.

Mialem w swojej "karierze" sporo klockow. Takze te ktore tu polecam. T20 nie sa warte wiecej niz 100 zl. Graja tez takim dzwiekiem. Za T40 mozna dac 50zl wiecej. Jesli wiec porownujesz BC2 do Gigaworksow to nie ma co porownywac, gdyz BC2 pokazuja im miejsce w szeregu. Fakt ze cene maja troche zawyzona. Tylko tak jak mowie do 200-250zl mozna je kupic. Zatuszuja sporo brakow z zrodla jakim jest tv. Wszystko tez zalezy jak chcesz je podlaczyc i do czego. Ja dalem propozycje. Kazdy sobie sam rozwaza i sprawdza co mu pasuje. Od tego jest forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.