Skocz do zawartości
IGNORED

żródło do 8 tys. zł

andrzejeka

Rekomendowane odpowiedzi

z kolega stecko pogadam.Natomiast z giełdy " Bluenote koala cd, Sonic Frontiers cd1,xindak mouse 1.0, vincet cd-s8,naim cdx2, czy cos warte?

W Bluenote sie nie pakuj. Włoska traaagedia. Zwłaszcza w koale. Wierz mi. Mam z nią 3 światy. Najchętniej przez okno...

• 2 tygodnie później...

Leema Antila 2s Eco...porownalem do mojego Marantza sa8005. Leema podlaczona vdh d102mk3 xlr, marantz TCI cobra RCA. Dziwnie porownywac dwa produkty z zupelnie innej polki cenowej, ale mysle, ze warto dzielic sie wrazeniami z kazdego odsluchu zwlaszcza u siebie w domu.

Marantz ma na pewno lepsze funkcje, usb. Leema jako pojedynczy komponent tych funkcji, wejsc ma mniej. Marantz obslugiwal pokretlo glosnosci w moim roksanie, Leema tego nie robi jednak po podlaczeniu do wzmacniacza mocy hydra tez obsluguje glosnosc za pomoca LIPS. Mozliwe, ze to bedzie moj kolejny zakup.

Budowa...marantz jest z zewnatrz dobrze wykonany, mialem wczesniej produkty tej firmy i jakosc tego co widzimy jest dobra. Jednak w serwisie mysleli wymienic mi nape do bo od nowego przesylal. Wystawiajac Leeme z kartonu zauwazylem roznice w wadze. Leema to ciezki jak na cd klocek. Poza kiepskim pilotem trudno sie do czegokolwiek przyczepic. Odtwarzacz wyglada okazale...no I ta kieszen cd na metalowych szynach...

Odsluch...tu juz totalna nirvana...lubie, gdy wlaczajac plyte, ktora dobrze znam, od pierwszych taktow slysze roznice. Leema to bardzo szybkie cd. Nie sadzilem, ze odtwarzacz moze dodac szybkosci do przekazu. Na poczatku "Money for nothing" jest dosc dlugie wjscie perkusji. Ciezko bylo sluchem nadazyc za mnogosciai dokladnoscia dzwiekow. Przekaz jest bardzo krystaliczny, czysty. Odtwarzacz zdecydowanie naturalny z dobrym dociazeniem srednicy i nizszych tonow. Wysokie bez zabarwien. Przekaz raczej lekki, wszystko jest poukladane tam gdzie powinno byc. Ostatnio takie wrazenia mialem sluchajac zestawu naim za kilkanascie tys funtow.

Oczywiscie Leema zostaje a odsluchy w analogseduction bede robil na Tucana 2, hydra+Pyxis I Pyxis + quad II forty z neat ultimatum xls....zobaczymy na co dalej sie zdecyduje

Wieza STEREO Technics :)

Leema Antila 2s Eco...porownalem do mojego Marantza sa8005. Leema podlaczona vdh d102mk3 xlr, marantz TCI cobra RCA. Dziwnie porownywac dwa produkty z zupelnie innej polki cenowej, ale mysle, ze warto dzielic sie wrazeniami z kazdego odsluchu zwlaszcza u siebie w domu.

Marantz ma na pewno lepsze funkcje, usb. Leema jako pojedynczy komponent tych funkcji, wejsc ma mniej. Marantz obslugiwal pokretlo glosnosci w moim roksanie, Leema tego nie robi jednak po podlaczeniu do wzmacniacza mocy hydra tez obsluguje glosnosc za pomoca LIPS. Mozliwe, ze to bedzie moj kolejny zakup.

Budowa...marantz jest z zewnatrz dobrze wykonany, mialem wczesniej produkty tej firmy i jakosc tego co widzimy jest dobra. Jednak w serwisie mysleli wymienic mi nape do bo od nowego przesylal. Wystawiajac Leeme z kartonu zauwazylem roznice w wadze. Leema to ciezki jak na cd klocek. Poza kiepskim pilotem trudno sie do czegokolwiek przyczepic. Odtwarzacz wyglada okazale...no I ta kieszen cd na metalowych szynach...

Odsluch...tu juz totalna nirvana...lubie, gdy wlaczajac plyte, ktora dobrze znam, od pierwszych taktow slysze roznice. Leema to bardzo szybkie cd. Nie sadzilem, ze odtwarzacz moze dodac szybkosci do przekazu. Na poczatku "Money for nothing" jest dosc dlugie wjscie perkusji. Ciezko bylo sluchem nadazyc za mnogosciai dokladnoscia dzwiekow. Przekaz jest bardzo krystaliczny, czysty. Odtwarzacz zdecydowanie naturalny z dobrym dociazeniem srednicy i nizszych tonow. Wysokie bez zabarwien. Przekaz raczej lekki, wszystko jest poukladane tam gdzie powinno byc. Ostatnio takie wrazenia mialem sluchajac zestawu naim za kilkanascie tys funtow.

Oczywiscie Leema zostaje a odsluchy w analogseduction bede robil na Tucana 2, hydra+Pyxis I Pyxis + quad II forty z neat ultimatum xls....zobaczymy na co dalej sie zdecyduje

Oczywiście , że źródło może mieć wpływ na szybkość itd. i to kluczowy. Czego marantz nie odczyta, zagubi , rozmje , kable , wzmacniacz I kolumny nie odzyskają. Wszelkie błędy ze źródła wzmacniacz wzmocni i da na kolumny.

Jak będziesz robił odsłuchy Leema, to uwzględnij jeszcze DAC Libra. Jako źródło gra jeszcze lepiej niż Antila - oczywiście trzeba jeszcze coś podpiąć pod jedno z wejść, np. komputerek z Daphile. Do tego ma przedwzmacniacz, więc można rozważać konfigurację Libra + końcówka mocy Hydra.

Czesc,

Dzieki za podpowiedz. Niestety Libra to juz za wysokie progi dla mnie. Koszt jest spory takiego cacka, oprocz tego gram z cd tylko, wiec komputer nie wchodzi w gre. Mysle jednak , ze taka opcja z Libra to ciekawe zestawienie. Do tego transport cd (nawet z antila) I mogloby sie to podobac.

Masz cos z Leema u siebie?

Masz cos z Leema u siebie?

Obecnie posiadam DAC Elements, ale powoli rozglądam się za źródłem, które będzie na kilka kolejnych lat. Póki co, rozważam opcję zakupu Libry. Dotychczas w odsłuchach porównawczych Libra z komputerkiem pokonała Lumina T1.

Ostatnio miałem okazję porównać "na szybko" Libra/Antila/Komputerek z Daphile. Libra grała jako DAC, czyli bez funkcjonalności przedwzmacniacza. Kilka wniosków:

- Daphile + Libra po USB lepiej niż sama Antila

- Antila + Libra po COAX lepiej niż sama Antila; przepaści nie było, ale jednak lepiej

- Antila + Libra po COAX lepiej niż Daphile + Libra po USB; różnice niewielkie i w moim odczuciu przy zakupie Libry dodatkowy zakup Antila niepotrzebny; obstawiam, że przy gęstych plikach z Daphile by było lepiej

Ciekaw jestem, jak by zagrało po wejściu I2S, jednak póki co nie mam jak sprawdzić, gdyż nie mam takiego transportu.

Jak poszukiwałem wzmacniacza, słuchałem Leema Tucana. Solidna integra, jednak poszedłem w lampy.

Hydry i Pyxisa nie słuchałem.

Generalnie, wg mnie Leema do bardzo dobre granie, jednak jak lubi się ciągłe zmiany, to trzeba liczyć się z ewentualną stratą przy odsprzedaży ze względu na małą popularność - przynajmniej w PL.

Dzieki za odpowiedz.

Ja sluchalem juz tucana 2 z antila 2s wczesniej. Bardzo dobre granie. Duzo mocy. Jednak wersja eco wydaje mi sie lepsza od wersji 2s. Bardziej klarowna, szybsza. Libra nowa to wydatek £6000...ex demo/z drugiej reki za jakies £2500 moze sie dostanie, ale to wciaz duzo I dostepnosc poki co zerowa nawet w UK. Na portalach internetowych nie ma plyt, ktorych ja slucham (pierwsze tloczenia z japoni, niemiec, usa), wiec nie ma dla mnie sensu pchac sie w te strony.

W Librze jest lepszy dac (podobno) niz w Antili 2s eco, wiec powinno to lepiej grac niz sama antila, ale koszt jest zbyt wysoki (sprzedajac antile I dokladajac 6000 za nowa a nawet 2500 za uzywana Libre mozna kupic uzywany, fenomenalny cd player z najwyzszej polka).

Wspomniales o lampie. Tez sie wlasnie zastanawiam nad monoblokami QUAD II forty. Moze to ciekawie grac w polaczeniu z pyxis I antila. Poszly w ubieglym tygodniu za £1750 na ebay...az zal bylo patrzec jak schodza, ale brak funduszy w tym miesiacu na zakup kolejnego kolcka, ktory nie widomo, czy by sie sprawdzil. No I jeszcze pod co ja bym to podpial :) Musialbym pyxis zaraz dokupic a to juz sie koszta robia na nowy samochod.

Jaka masz lampe?

Dzieki za odpowiedz.

Ja sluchalem juz tucana 2 z antila 2s wczesniej. Bardzo dobre granie. Duzo mocy. Jednak wersja eco wydaje mi sie lepsza od wersji 2s. Bardziej klarowna, szybsza. Libra nowa to wydatek £6000...ex demo/z drugiej reki za jakies £2500 moze sie dostanie, ale to wciaz duzo I dostepnosc poki co zerowa nawet w UK. Na portalach internetowych nie ma plyt, ktorych ja slucham (pierwsze tloczenia z japoni, niemiec, usa), wiec nie ma dla mnie sensu pchac sie w te strony.

W Librze jest lepszy dac (podobno) niz w Antili 2s eco, wiec powinno to lepiej grac niz sama antila, ale koszt jest zbyt wysoki (sprzedajac antile I dokladajac 6000 za nowa a nawet 2500 za uzywana Libre mozna kupic uzywany, fenomenalny cd player z najwyzszej polka).

Wspomniales o lampie. Tez sie wlasnie zastanawiam nad monoblokami QUAD II forty. Moze to ciekawie grac w polaczeniu z pyxis I antila. Poszly w ubieglym tygodniu za £1750 na ebay...az zal bylo patrzec jak schodza, ale brak funduszy w tym miesiacu na zakup kolejnego kolcka, ktory nie widomo, czy by sie sprawdzil. No I jeszcze pod co ja bym to podpial :) Musialbym pyxis zaraz dokupic a to juz sie koszta robia na nowy samochod.

Jaka masz lampe?

Jeśli koniecznie CD, to faktycznie lepiej Antila. Zdarzają się bardzo dobre ceny na rynku wtórnym i to można dorwać na gwarancji - Leema daje 5lat. Libra, zbyt nowa sprawa, aby trafić na wtórnym.

Porównania wersji 2s z 2s ECO nie robiłem, więc nie wiem.

Co do lamp, ja gram na Manleyu. Jeśli myśleć o połączeniu hybrydowym, to raczej pre lampowe, a końcówki tranzystorowe - przynajmniej ja tak uważam.

Trochę odeszliśmy od tematu, a chcąc wrócić do niego, to z pewnością Antila 2s ECO z rynku wtórnego do dostania w limicie 8kzł i warta zainteresowania :)

Antile 2s eco juz kupilem za £1250 czyli jakies 7000zl razem z przesylka. Dla mnie to bardzo dobra cena. Do tego mam gwarancje na nia, wiec nie moge narzekac. Kupilem od dealera u ktorego wczesniej juz kupowalem glosniki.

Nic lepszego od antili wczesniej nie mialem, wiec ciesze sie jak poparzony, bo gra wysmienicie. Ale jak wiadomo na pewno sa lepsze odtwarzacze na rynku...pytanie w jakiej cenie.

Teraz czas Caspiana m2 wymienic na cos mocniejszego I dolozyc pare porzadnych glosnikow. A w czerwcu maluszek sie mi urodzi... :) Moze I masz racje z ta lampa. pojade na odsluchy to sie wyklaruje sytuacja.

Teraz czas Caspiana m2 wymienic na cos mocniejszego I dolozyc pare porzadnych glosnikow. A w czerwcu maluszek sie mi urodzi... :)

Maluszek - super! Ale w takim razie najbardzie będą Tobie potrzebne słuchawki:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.