Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer vsx 514 & vsx 814

wiesiula

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zdecydowałem sie na zakup pioneer dvd 470 , zestawu głosnikowego tonsil fenix i stoje przed dylematem dotyczacym amplitunera. Rozważam wymienione w tytule pioneery vsx 514 lu vsx 814. Prosze o porade czy dla wymienionego nie najwyzszych lotów zestawu głosnikowego warto jest inwestowac w droższy ampli ? Nadmienie iz nie jestem zbyt wyczulony na wysokie doznania dżwiekowe, a ten zestaw będzie mi służyć bardziej do muzyki, zdjęć, w mniejszym razie do filmów. Chodzi mi o praktyczny, uniwersalny sprzet na kilka lat.

Serdecznie pozdrawiam...

https://www.audiostereo.pl/topic/12127-pioneer-vsx-514-vsx-814/
  • 2 miesiące później...

Witam. Posiadam 512 i jak dla mnie jest ok. Na 514 nie zamieniłbym ale na 814 i owszem. To solidny sprzęt za rozsądne pieniądze. Zagra lepiej niż np Yamaha 450 gdyż jest bardziej neutralny, zwłaszcza w muzyce. Polecam.

A teraz UWAGA czekamy na Elfana , który niczym cień zaatakuje , bo już czuję jego oddech na monitorze:)

Witam

Niedawno stałem przed podobnym dylematem tyle że kolumny upatrzyłem sobie z wyższej półki i wybór padł na 814. Ale jak jesteś zdacydowany na Fenixa to raczej wystarczy ci 514 a ewentualnie zaoszczędzoną kase przeznacz na lepsze kolumny wtedy wg mnie będziesz bardziej zadowolony niż lepszy ampli który nie rozwinie skrzydeł przy średnich kolumnach tym bardziej że pomiędzy 514 a 814 przepaści jakosciowej/technologicznej nie ma. Jeżeli mogę cos zaproponować to na podobnej "półce" cenowej stoi Koda która wg mnie w porównanu z Fenixem wypadła lepiej w kinie domowym, co do muzyki to się nie wypowiadam bo zaraz rozpętam burze... :) (np głośnik centralny w zestawie 702 był bezporównania lepszy jeżeli chodzi o dialogi w KD), ale jedyne co ci mogę poradzć z czystym sumieniem to słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać i odpuść sobie "recenzje" w prasie branżowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.