Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKI HI-END - czy istnieje?

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę nazywać twojej postawy i braku myślenia po imieniu bo zaraz skamlesz i skarżysz do moderacji. Dlatego powstrzymam się. Skoro i tak nie rozumiesz o co chodzi to niech już tak zostanie. Przynajmniej będzie typowo jak na twoją osobę... :-)

Ale Sly, masz okazje wykazac swoja racje i jednoczesnie obalic i udowodnic ze na temat High-endu nie wiem nic, czemu nie przyjmesz propozycji skoro jest duza nagroda do wygrania?

Odpowiem za ciebie nie masz argumentow bo miec nie mozesz.

Nawet zreszta jak przycisne cie do sciany argumentami to ty masz taka nature, ze powiesz ze to nie jest sciana. No tak masz i co zrobic... :(

A tak na marginesie czym innym jest 'czytanie' pliku z roznych gatunkow CD a czym innym czytanie pliku z HDD.

Oczywiscie chodzi o jitter, kazdy rodzaj plyty CD, czy to oryginal czy tez wypalanka bedzie do latwego rozroznienia jesli sluchac ten sam material muzyczny, czym innym jest jednak czytanie pliku z HDD tym bardziej ze oba beda takie same oczko w oczko a tor transmisyjny dokladnie taki sam. W przypadku plikow roznicy nie bedzie!

To ze slychac roznice w nagraniach przy kopiach CD, zalezy od toru transmisji wlaczajac to rowniez sam nosnik ( transmisja zachodzi pomiedzy oswietlaniem przez laser pitow i landow i jej pozniejsza modulacja)

Zalapal? ;) Czy dalej jest cos nie jasne?

p.s.

A ze sie powstrzymales od swoich personalnych zaczepek oznacza ze moderacjia w twoim wypadku robi dobra robote!

jestem bardzo skromnym człowiekiem bubusia, pomagam innym, poczytaj tylko, sam skorzystasz jeśli zechcesz.

Czy ktoś na forum komu realnie pomógł w czymś 747?

Bubusia, jestem naukowcem, rozwiązuje strukturalne problemy w hi end za pomocą innowacyjnych metod.

Każdy naukowiec ma swoje wydawnictwa, opracowania, książki, fachowe artykuły!! Gdzie są twoje?

Gdzie są efekty tej pracy?

Gdzie są efekty tej pracy

Stasiop namówił mnie na technikę plików, siedzę w tym od ponad roku, nie będę przedstawiał wniosków, kiedy nie są gotowe, lecz jeśli Państwo macie systemy plikowe, to nie pozwólcie by w jakimkolwiek miejscu aparatury znajdował się ani jeden kondensator o przewodnictwie jonowym, tylko Black Gate, niestety, to jest największa bariera tych systemów, mimo że są informatyczne, znaczenie kabli jest na jeszcze większym poziomie niż w części analogowej audio, poprawa w okablowaniu w tym wewnętrznym w urządzeniach daje efekty, przekraczające wyobrażenie, co oznacza, że na przykład do routerów powinna być absolutnie bezwzględnie doprowadzona specjalizowana linia energetyczna z udziałem również przewodników niemetalowych, pracująca w wyszukanym technologicznie trybie, zasilacze routerów powinny być budowane z zamierzoną precyzją jeszcze nie znaną, kabel telefoniczny dostawcy internetowego powinien być zastąpiony najbardziej zaawansowaną techniką przewodzenia, gdyż wszystkie jego właściwości odnajdujemy później w właściwościach danych, które jako pliki przez niego przepływają.

książki

Bardzo proszę..

kabel telefoniczny dostawcy internetowego powinien być zastąpiony najbardziej zaawansowaną techniką przewodzenia, gdyż wszystkie jego właściwości odnajdujemy później w właściwościach danych, które jako pliki przez niego przepływają.

Toz to NOBEL!!!! :D :D :D

Napisz to informatykom albo dowolnemu inzynierowi elektroniki :D :D :D

747 wybacz ale sie kompromitujesz, dobrze slyszysz ale zjawisk nie pojmujesz ZUPELNIE!!! :D :D :D

To transmisja stanowi problem a nie dane. Dane mozna przesylac nawet tamtamem i jesli zastosuje sie odpowiedni kod zabezpieczajacy to dane beda toczka w toczke takie same!

Gdzie są twoje

Gdzie są środki na patenty międzynarodowe?

Gdzie i jakie są efekty w pozostałych aspektach audio

Są potężne, mogły by wywrócić status quo w branży, nie mogę tego rozwinąć, ale proszę to przyjąć że tak jest, przedstawiałem to już w poważnych miejscach, informowano mnie o realiach, tu w temacie przecież napisałem, że doświadczenia z biznesem mam już za sobą.

W jakich poważnych miejscach? Kto może to potwierdzić? Ja znów widziałem Predatora na dachu sąsiedniego budynku. Proszę mi wierzyć. Uganiał się za Obcym.... :-)

transmisja stanowi problem a nie dane.

Proszę się nie czepiać, przecież upraszczam na potrzeby forum, to oczywiste.

Każdy typ metalurgii, każda średnica przewodnika, oraz każda geometria czy tryb pracy, kabla użytego jako dostarczającego internet znajduje odwzorowanie, po to mam magnetofony 38/2 Sony aby to rejestrować,obserwować i porównywać..

poważnych miejscach

Są rządowe instytucje przy uniwersytetach.

Robi się ciekawie... - czytam dalej :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Szef oddziału.

Położniczego? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Są potężne, mogły by wywrócić status quo w branży, nie mogę tego rozwinąć, ale proszę to przyjąć że tak jest, przedstawiałem to już w poważnych miejscach, informowano mnie o realiach, tu w temacie przecież napisałem, że doświadczenia z biznesem mam już za sobą.

co jest potezne, konkrety prosimy, nic nie bedziemy przyjmowali, prosimy o cos konkretnego, w jakich miejscach, jakie doswiadczenie, z jakim biznesem, chyba nie jest to tajemnica panstwowa

"Każdy typ metalurgii, każda średnica przewodnika, oraz każda geometria czy tryb pracy, kabla użytego jako dostarczającego internet znajduje odwzorowanie, po to mam magnetofony 38/2 Sony aby to rejestrować,obserwować i porównywać.."

mozesz rozwinac, co i jak porownujesz, co nagrywasz?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Zweryfikujemy.

Nie znalazłem żadnej jego fotografii w internecie, przykro mi.

Szpitala w Tworkach

Regionalnego Centrum Innowacyjności.

co jest potezne

Wiesz jak może pracować membrana głośnika, którego cewka napędowa nie posiada indukcyjności?

Ja wiem.

Żeby taki głośnik skonstruować potrzeba wiedzy i pomysłowości, można zbudować model funkcjonalny, lecz prototyp faktyczny, będący konkurencyjnym wobec aktualnych rozwiązań, potrzebuje potężnego wsparcia, całego zaplecza, to oczywiste, potrzebuje też osłony prawnej praw autorskich dla twórcy.

I co mam o takich rzeczach pisać na forum, przechwalać się jak dziecko, czy Wy posiadacie Koledzy jakiś rozsądek..?

Piszcie sobie dalej o tych swoich "wygrzewaniach"...

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Nie szaf wydziału a szef oddziału kolego sly30 i tu zapewne chodzi o szefa oddziału psychiatrycznego szpitala (w stosownej nomenklaturze nazywany bywa ordynatorem), że 747 nie może wyartykułować jego nazwiska to już specjalnie nie jest dziwne,

ale mam dla Was Panowie fascynaci technologii (niekoniecznie przy tym hi-end) niepokojące wieści, otóż tak zwana w kręgach audiofilskich (i nie tylko tych) Unia Europejska, zamierza w najbliższym wprowadzić obowiązek wbudowania do wszystkich urządzeń o poborze mocy (elektrycznej) większym niż 70W, układów PFC - dotychczas ten wymóg dotyczył tylko urządzeń o poborze mocy przekraczającym 500W,

i co z tego wynika ???, tu proszę o stosowną, dotyczącą daleko idących wniosków w tej materii rzeszę znawców tematu w szczególności Kolegów Stasiop, sly30, 747 oraz Axolotl tudzież innych będących w stanie przewidzieć skutki takiej regulacji.

Szpitala w Tworkach ?

Szpital w Tworkach nie zajmuje się tak poważnymi przypadkami gdyż nie rokują nadziei na wyleczenie, to jest domena opieki paliatywnej.

Nazwisko jest, to były Prezydent kilkuset tysięcznego miasta vittorio, już chyba dziś nie pracuje na tamtym stanowisku, awansował na funkcję do Stolicy.

Sprządź audyt, będziesz miał nazwisko i weryfikuj, dopowiem, że był bardzo rozbawiony, całym zamieszaniem z pod znaku hi end, nawet zaznaczał, że zna taką osobę, która kolekcjonuje sprzęt, normalni ludzie nie zajmują się pie..ołami vittirio.

Napisano przez 747 w 06.06.2011 - 23:12 DIY

Mojej skromnej osobie Bóg powierzył odkrycie pewnego zjawiska, dał mi mądrość zrozumienia pewnego mechanizmu, pewnego modelu.

747 , chłopie, są dwie możliwości :

- albo robisz sobie jaja z tego Forum i w takim przypadku gratulacje , osiągnąłeś poziom abstrakcji dobrego kabaretu i czytając Twoje wpisy można się nieźle uśmiać.

- albo kolokwialnie mówiąc masz nierówno pod sufitem.

Chciałbym wierzyć, że prawdziwa jest opcja pierwsza :-). Życzę dalszych sukcesów w dziedzinie rozśmieszania. Ja w sumie rzadko tu zaglądam, ale zawsze jak wchodzę to sprawdzam czy czegoś nowego nie napisałeś. Tak czy inaczej obyś pisał jak najwięcej :-) Sugeruję nawet abyś otworzył własnego bloga i codziennie dzielił się swoimi przemyśleniami .

TUX

I co mam o takich rzeczach pisać na forum, przechwalać się jak dziecko, czy Wy posiadacie Koledzy jakiś rozsądek..?

Kol. 747 przecieram oczy ze zdumienia jak czytam kolegi skromne wypowiedzi.

To już chyba jakieś apogeum pseudo-intelektualne ...

A teraz szczerze .

Niech kolega nam wszystkim , mieszkańcom ciemnogrodu napisze o co tak na prawdę koledze chodzi?

Przyznaję się bez bicia ,że moja skromna osoba przestała już nadążać za kolegi wywodami , ich sensem i płynącym z nich przekazem.

A ja jednak proponuje wiecej tolernacji na 747, pomimo wszystko kolega 747 to pasjonat audio ktory ma ciekawe spostrzezenia, jednak nie potrafi / nie chce powiazac tych swoich doswiadczen z prawdziwa wiedza elektroniczna.

Kazdy ma prawo isc swoja sciezka, apeluje o tolerancje.

A jesli chodzi o pewne przeczucia czy tez eksperymenty jest duzo bardziej zaawansowany niz wiekszosc ludzi tu piszacych.

Co nie znaczy ze sie z kolega 747 zgadzam co do jego pewnych wnioskow, bo wiele to poprostu zwykle bzdury ktore latwo obalic podstawowa elektroniczna wiedza konwencjonalna.

Pytanie powinno paść odwrotne, o co Wam chodzi?

Wyważacie otwarte drzwi, nie macie tylko tego świadomości, swoją przypowieścią przed chwilą dotyczącą linii zasilania przedstawiłem to w sposób skromny lecz obrazowy.

Kolejne pytanie jest takie, po co to robicie?

o co tak na prawdę koledze chodzi?

pasjonat audio

Nie jestem żadnym pasjonatem audio, żadnym audiofilem, jestem zdrowym człowiekiem, zajmowałem się audio od zawsze, nie z powodu jakiś pasji czy czegoś o podobnym znaczeniu, lecz z czystych powodów technicznych, są po prostu tacy ludzie, czego wydaje się że Państwo nie jesteście w stanie zrozumieć, że ktoś może chcieć czegoś w życiu dokonać, dla mnie jesteście dziwakami.

TUX

Tuk

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Przyznaję się bez bicia ,że moja skromna osoba przestała już nadążać za kolegi wywodami , ich sensem i płynącym z nich przekazem.

A dotychczas nadążałeś ???, no winszuję bo dotychczas nikt na całym świecie nie zdołał nadążać za Twórcą teorii "magnetyzmu trójbiegunowego" słynnym naszym Kolegą 747, winszuję i jestem pełen hmmm... uznania.

domena opieki paliatywnej

Takie jest forum, tacy ludzie mają czelność pouczać innych, taki człowiek jest organicznie nie zdolny do uzyskania na polu audio niczego, gdyż tu operujemy tylko i wyłącznie na emocjach, tu prąd elektryczny jego własności stają się ich nośnikiem, trzeba rozumieć sytuację, kiedy takie okoliczności zachodzą i je urzeczywistniać w postaci budowanych urządzeń czy kabli, jak taki okaz jak vittorio ma wyczuć głębokie i wrażliwe potrzeby uczuciowe odbiorcy emocji z hi end, jak okazuje się tu kim..no kim jesteś vittorio?

Biedakiem, jesteś biedakiem emocjonalnym.

magnetyzmu trójbiegunowego

Wiem, że nic nie znalazłeś na ten temat w internecie, czy w wikipedii, wiem vittorio, masz gorszy dzień po prostu taki pech, w ogóle pechowo ostatnio, Unia sypie piach w szprychy, teraz to..

Magnetyzm trójbiegunowy elementom nieliniowym nadaje liniowość, co zdejmuje w hi end tak silnie zniekształcenia np od prądów wirowych, które są z kolei bardzo trudne do tolerowania przez człowieka, że w oparciu o tą wiedzę możemy osiągnąć to co dziś uznawane jest za niemożliwe przez klasyków.

Kol. 747 przecieram oczy ze zdumienia

Czynię to samo, czytając to co wyczyniacie z lampami na przykład, ta uznaniowość, która lampa jak gra, lepiej czy gorzej, komedia, przecież element aktywny musi posiadać charakterystykę ściśle skorelowaną z pozostałymi elementami, blokami danego urządzenia, Wy sobie bierzecie, raz tą lampę, raz tamtą, bawicie się po prostu Kolego Szanowny.

747, moze to forum nie jest dla Ciebie, moze jestes na wyzszym poziomie wrazliwosci, a moze jestes zbyt zaawansowany technicznie i nikt nie jest tu w stanie zrozumiec twoich teorii, moze trzeba znalezc inne miejsce, nie wiem, moze np elektroda, whoops, co ja gadam, tam po jednym dniu bylbys out, no ale moze jakies forum zagraniczne, trzeba poszukac.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Takie jest forum, tacy ludzie mają czelność pouczać innych, taki człowiek jest organicznie nie zdolny do uzyskania na polu audio niczego, gdyż tu operujemy tylko i wyłącznie na emocjach, tu prąd elektryczny jego własności stają się ich nośnikiem, trzeba rozumieć sytuację, kiedy takie okoliczności zachodzą i je urzeczywistniać w postaci budowanych urządzeń czy kabli, jak taki okaz jak vittorio ma wyczuć głębokie i wrażliwe potrzeby uczuciowe odbiorcy emocji z hi end, jak okazuje się tu kim..no kim jesteś vittorio?

Biedakiem, jesteś biedakiem emocjonalnym.

Wiem, że nic nie znalazłeś na ten temat w internecie, czy w wikipedii, wiem vittorio, masz gorszy dzień po prostu taki pech, w ogóle pechowo ostatnio, Unia sypie piach w szprychy, teraz to..

Magnetyzm trójbiegunowy elementom nieliniowym nadaje liniowość, co zdejmuje w hi end tak silnie zniekształcenia np od prądów wirowych, które są z kolei bardzo trudne do tolerowania przez człowieka, że w oparciu o tą wiedzę możemy osiągnąć to co dziś uznawane jest za niemożliwe przez klasyków.

Ja wiem Kolego prot, że dziś masz jakiś napad obsesyjno-kompulsywny i w związku z tym musisz klepać w klawiaturę te swoje nonsensy ale proszę posłuchaj swojego lekarza i bierz te prochy, być może Cię nie wyleczą ale przynajmniej złagodzą objawy, nie będziesz musiał w napadzie kakatonicznym udawać się na planetę K-PAX.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.