Skocz do zawartości
IGNORED

18 m pokój blok, podłogowe czy podstawkowe

jarrro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tutaj duzy znak zaptania??

Ukryta Zawartość

sprawdzony dosc znany model

Ukryta Zawartość

Taaaa sonus oliva których w razie czego NIE bedzie mógł odsprzedac. Tos mu poradził

Kwestia podejscia, ja kupuje rzeczy robione nie firmowe, mozna kupic cos za 1/3 ceny smieciowej wielkonakladowej produkcji.

jak starguje do 2,5tys to bedzie mial paczki ktorych nie bedzie sprzedawal, bo po co pozbywac sie dobrego sprzetu za smieszne pieniadze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Kwestia podejscia, ja kupuje rzeczy robione nie firmowe, mozna kupic cos za 1/3 ceny smieciowej wielkonakladowej produkcji.

jak starguje do 2,5tys to bedzie mial paczki ktorych nie bedzie sprzedawal, bo po co pozbywac sie dobrego sprzetu za smieszne pieniadze.

Gdyby tak było to kazdy tu na forum grałby z DIY. Jednak tak nie jest. Był tu gosciu który BARDZO długo nie mógł odsprzedac tych swietnych Sonusów. Dlaczego skoro takie one cudowne?

jak starguje do 2,5tys to bedzie mial paczki ktorych nie bedzie sprzedawal, bo po co pozbywac sie dobrego sprzetu za smieszne pieniadze

Zajrzyj do klubu Sonus oliva. Kiza opisuje swoje wrazenia ze sluchania tych kolumn, nie są one pozytywne

Zajrzyj do klubu Sonus oliva. Kiza opisuje swoje wrazenia ze sluchania tych kolumn, nie są one pozytywne

obiektywnie jako dzwiek jakosc do ceny czy audiofolsko jako absolut??!!

ps. znalazlem ten wpis o dzwieku, tam chodzilo o filtr shaffnera ktory zamulil dziwek.

same kolumny graly dobrze.

Zakochałem się w dźwięku kef ls50 i je nabędę, a wzmacniacz będzie Audio-gd Precision2 z racji świetnego na pewno wzmaka słuchawkowego, do tego dokupię Cambridge Audio Stream Magic 6v.2 i będzie dobrze, o i le nie świetnie

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Kolumny według moich obserwacji i porównań kupuje się raczej według gustu.

Bowersy CM5 pięknie radziły sobie przy małych składach jazzowych,poległy w rocku,metalu gdzie u mnie gra to tak w 70%

Dodatkowo przez te detale dziwnie się muzykę odbierało jakbym miał analizować poszczególne dźwięki a ja chcę słuchać całości.

Pewnie wzmak się do tegk dołożył bo jest w uj szczegółowy.

A bass,bass jest kupniasty w monitorach,przynajmniej to co miałem w domu to była kupa,a teraz jest głębia i dociążenie muzyki w Quadral

Aczkolwiek miałem,porównałem i wiem jaka jest różnica na własnej skórze a raczej uszach.

A co do bowersów to są przereklamowane i płacisz za znaczek.Seria Diamond to co innego

Sorry Kiza

Może Kiza jest głuchy a ty opierasz się na jego odczuciach związanych z tymi kolumnami?

Taki żart chłopaki ale to nie wykluczone przecież.

Moje Quadrale też mogą się nie podobać,ale ja kupuje sprzęt pod siebie i nie czytam recenzji jako recenzja a pozyskanie info o produkcie a jak to odebrał recenzent to już mnie nie rusza.

Ale to trzeba samemu nabyć u siebie w salonie:)

Łokmen Saba

A ja bym proponował poszukać Magnat Quantum 1003S (nie mylić z 1003). Jest to nowy produkt jeszcze mało dostępny w PL. Sam miałem kupić r300 o już prawie miałem je brać dopóki nie postawiłem obok Magnatów. Przy nich r300 brzmią jakby przykryte kocem. Co ważne zalecane ustawienie kolumn to 20 cm od ścian tylnych oraz 30 cm od bocznych. I ja je tak postawiłem.Scena mocno rozciagnieta po szerokości, jest głębia i nisko schodzący bas.Słychać każde mlasknięcie na scenie. Kto nie słuchał nie uwierzy. Mnie szczęka aż opadła. Mam je od 2 tyg i nie mogę się oderwać od słuchania. Wygląd tych monitorów też powala z nóg.

A niech piszą co chcą. Gdybym miał się sugerować tak jak kiedyś tym forum to kupiłbym

R300 i bym żałował. Ja swoje AA Hyperion iv zmieniłem na te Magnat i to był strzał w 10.

Może Kiza jest głuchy a ty opierasz się na jego odczuciach związanych z tymi kolumnami?

Małe sprostowanie, ja nie opisywałem kolumn z linku który podał "Bart-azazel", tylko pisałem o kolumnach S.O. które sam posiadałem.

W klubie S.O. jest jeszcze wpis posiadacza innych kolumn S.O. gdzie podobnie jak u mnie głośnik niskotonowy nie został dobrze

dobrany do litrażu obudowy.A tak na marginesie, to za takie pieniądze można przymknąć oko, bo i tak grały lepiej niż niektóre ....

Pozdrawiam -:))

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Byłem zdecydowany na KEF ls50, bo zrobiły na mnie wrażenie, a tu czytam, że są lepsze w podobnej cenie i na dodatek można zawiesić na ścianie. Mowa o Vandersteen 1Ci - recenzenci z radochy robią w gacie, opis wyśmienity, okazuje się, że nie maa problemu z ustawieniem tych głośników, mają zaczepy do zawieszenia , czego chcieć więcej? Aha , urodą nie grzeszą, dla mnie wystarczy, jeśli kobieta urodziwa jest , kolumny nie muszą, mają grać dobrze, a nie cieszyć wzrok. Jeśli cudnie grają, to się i wizualnie spodobają. Wzmak może być ze średniej półki, kolumny marzenie. I właściciel tej marki to jakiś mądry facet ,posiadający wiedzę. Dziś każdy chce robić kolumny, tych firm wszelkiego rodzaju jak dla mnie za dużo, bo z ludzi robią idiotów. Kable za 67 000 zł?!!

Bardzo przepraszam, ale ktoś zwariował - producent i klient, jednak wśród ludzi jest dużo idiotów....

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Byłem zdecydowany na KEF ls50, bo zrobiły na mnie wrażenie, a tu czytam, że są lepsze w podobnej cenie i na dodatek można zawiesić na ścianie. Mowa o Vandersteen 1Ci - recenzenci z radochy robią w gacie, opis wyśmienity, okazuje się, że nie maa problemu z ustawieniem tych głośników, mają zaczepy do zawieszenia , czego chcieć więcej? Aha , urodą nie grzeszą, dla mnie wystarczy, jeśli kobieta urodziwa jest , kolumny nie muszą, mają grać dobrze, a nie cieszyć wzrok. Jeśli cudnie grają, to się i wizualnie spodobają. Wzmak może być ze średniej półki, kolumny marzenie. I właściciel tej marki to jakiś mądry facet ,posiadający wiedzę. Dziś każdy chce robić kolumny, tych firm wszelkiego rodzaju jak dla mnie za dużo, bo z ludzi robią idiotów. Kable za 67 000 zł?!!

Bardzo przepraszam, ale ktoś zwariował - producent i klient, jednak wśród ludzi jest dużo idiotów....

Myślę że dobrze że jest wybór, że są osoby które maja chęć,wiedze i itd. na tworzenie nowych kolumn ,sprzętu itp. a co do cen są takie osoby co i za 67 tys. kupią jak ich stać mnie to ani ziębi ani grzeje .

Sam mam zamiar cosik wymienić u siebie na razie jestem na etapie zbierania środków na tyle ile mnie stać bez zrywki ....

ja polecam pylon audio topaz, podłogówki lub monitory. Do małego pomieszczenia poleciłbym monitory, ten charakter bardziej mi odpowiada ponieważ ja nie lubię eksponowania niskich tonów. jeżeli ni jesteś zafiksowany na punkcie zagranicznych marek to kup sobie dobrej jakości PL produkt, który zagra klasę wyżej od np KEF. Pamiętam jak ja osobiście żyłem mitem audio physic, słuchając ich na targach przeżyłem rozczarowanie - model sitara (nie były to tempo 6, które kiedyś chciałbym jeszcze posłuchać :) potem posłuchałem sapphire i doszedłem do wniosku, że mamy świetny sprzęt na wyciągnięcie dłoni. Od tamtego dnia przewartościowałem trochę budżetówki, uważam że do 3000 zł nie ma nic lepszego niż pylon. Sam dalej nie wierze w to co piszę :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.