Skocz do zawartości
IGNORED

do red. Stryjeckiego

mike27

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie spodobał się wątek o pomiarach.

Jako że NOWE forum Hi-Fi przesiąknięte jest tematyką nowych formatów (wreszcie audiofile ożyli ?), pomyslałem że to wszystko dosyć dziwne. Z jednej strony takie zainteresowanie nową technologią, reklama Moniuszki, a z drugiej niechęć do tego co audiofile lubią najbardziej- bebechy oczywiście. Ale bebechy nie widziane gołym okiem, chociaż i z tym są częste problemy , kiedy dystrybutor nie pozwoli rozkręcać żeby widzowie nie zauważyli że odtwarzacz X to tak naprawdę odtwarzacz Y, tylko że w innej obudowie i z dorobioną filozofią, ale żeby każdy mógł się przekonać jak pracę domową odrobili inżynierowie danej firmy i czy kilka drogich kondensatorów nie zamontowali tylko na pokaz.

Pozdrawiam

To forum jest pelne cwaniakow czasami az przykro to czytac jeden madrzejszy od drugiego tyle ze nic z tego nie ma a nazywanie kogos redaktozyna jest bardzo obrazliwe w moim przekonaniu. Znam wielu z was osobiscie i dziwie sie ze jestescie zdolni do pisania takich bzdetow. Gazeta jest i tyle albo ja kupujesz albo nie przymusu nie ma. Tylko co bysmy czytali do poduchy..... Harlekina! bezemnie.

A w moim przekonaniu mówienie o forumowiczach, że są idiotami jest bardziej obraźliwe. Nie kupowałem od kilku lat gazetek branżowych, bo uważam, że czasem lepiej poczytać Harleqina, niż marnować czas na żałosne popisy sprzedajnych, pismackich niedouków. Pismo "audiofila i melomana" nr 10 w niczym nie zmienia mojego stosunku do prasy audio, w której swego czasu sam to i owo popełniłem.

Oj koval, koval. Weź ty chłopie wielki młot i pieprznij się nim w łeb. Sprzedajne i niedouczone pismaki? Nie mierz nikogo swoją miarą. Temat korupcji w prasie był już tyle razy wałkowany, że trzeba być prawdziwym jaskiniowcem (sorry Yaba) żeby do niego wracać.

Ale macie problemy. Facet napisał: "I tak jakiś idiota na kolejnym internetowym forum będzie mądrzejszy i policzy strony reklamy w piśmie". Po pierwsze to jest "jakiś idiota", a nie "wszyscy idioci". Ciekaw jestem ilu "obrażonych" przeczytało ten wstępniak, a ilu tylko usłyszało słowo "idiota" i już się pieni. Po drugie - red. Stryjecki odniósł się tu do konkretnej wypowiedzi na forum. Z tego co pamiętam, toczyła się tu kiedyś dyskusja na temat pisma i ktoś napisał, że oceny wynikają z ilości reklam zamieszczonych na łamach HFiM. Że niby Audio Klan to ma najlepsze oceny, bo daje najwięcej reklam i pewnie jeszcze każdorazowo daje łapówki recenzentom. Przepraszam za brzydkie słowo, ale moim zdaniem koleś ocipiał. Pewnie naoglądał się "Uwagi" i teraz jest przekonany, że wszędzie, gdzie tylko można, daje się łapówki. Lekarze zabijają niewinnych ludzi, prawnicy biorą łapówki i chronią przestępców, a policjanci wlepiają mandaty biednym staruszkom przymykając oko na napady z bronią w ręku. Przekładając to na ten wątek: Zmiana szaty graficznej - źle, wygląda jak harlequin albo pisma kobiece. Sampler Linna za 8 zł - źle! Niby dobrze nagrane, ale artyści jacyś tacy nieznani, utwory wyciszone i w ogóle dlaczego nie Naim!? Brak kina domowego - niby dobrze, ale dlaczego nie ma żadnego odtwarzacza?! Czyli źle. A wogóle to po co czytać, skoro i tak oceny biorą się z ilości reklam. Cholera, muszę sobie przeliczyć reklamy Audio Systemu w tym numerze, może wyjdzie na to, że Missiony są do dupy? Tylko ten wzmacniacz Monrio mi się nie zgadza, bo Voxal to widocznie jakaś mała firma i mało reklam daje. No to pewnie dał coś redaktorowi za te piątki w tabelce. Zaraz zaraz, system towarzyszący - Tara Labs Axiom jak byk! No to już wszystko wiadomo! Potem cwaniak napisze, że ten kabel dobry, to dostanie wzmacniacz. Sprzedajny redaktorzyna, niech ja go tylko dorwę na audio-show!! ;-))))

A teraz przepraszam wszystkich, którzy mogliby się poczuć urażeni. W ogóle będę sobie taki tekst dodawał do wszystkich wypowiedzi na tym forum. Wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest przypadkowe, tralalala... Niech pan redaktor od Axioma też mnie na policje nie podaje, ani nie przychodzi na audio-show z ochroniarzem. Pewnie wypakowany jak nosi te kolumny po chałupie, to mu nie podskocze. Muszę zebrać większą ekipę;-)))

hmmm.... jak zwykle narozrabialem ale koles z tym mlotem do kowala to troche raci mial bo ...kowal przegioles okrutnie. A obraza sie tylko ci ktorzy maja cos na sumieniu czyli zjechanie Stryja po calosci i bez skrupulow. Mysle ,ze nikt z nas nie chcialby o sobie czytac samych obelg to oczywiste ,ze go ponioslo zareagowalbym tak samo! skoncentrujmy sie lepiej na Audio Show. nara

O właśnie! Co wy na to? Zrobić jakąś rozróbę na audio-show! Wyznaczmy tu na forum dwa obozy: kablarze i antykablarze. Tylko na gołe pięści, bez bejsboli i toporków. Termin: sobota w samo południe przed szatnią, obok stoisk HFiM i Audio. W końcu by w tych brukowcach mieli co pisać, a nie, że wynaleźli kabel za pięć tysięcy. W Fakcie na okładce: "antykablarze pobili kablarzy na wystawie audio-show w warszawskim hotelu Sobieski". Chyba by to na cały świat poszło;-)))

-> lolo: szanuję Twoje zdanie -> zostaję przy swoim.

Osoby znane, szczególnie powinny - uważam - być/grać ZAWSZE fair, by je szanowano...

Dwie poprzednie "okazje" - odpuściłem sobie. Teraz nie miałem już ochoty milczeć. Po prostu.

* * *

Wiem, że więcej uczestników tego forum razi i rusza co i mnie (...). Zatem nie byłem, ani teraz nie jestem w swoim punkcie widzenia rzeczy sam : ((

To ja (nie tylko) jestem bliżej prawdy, niż Ty. OPEN YOUR MIND AND EYES ;)) Stać Cię na to.

Poza tym - bez urazy.

Myślę, że się wystarczająco dobrze rozumiemy, by nie kontynuować tematu.

Patrz i obserwuj, a zmienisz zdanie.

Nie wątpię.

Pozdr.

Widzę, że pan Stryjecki nie kwapi się do odpowiedzi:(

Ja też mam pytanko. Jak to jest... W kilku poprzednich numerach HFiM zamieszczana była reklama kolumienek BMN (modelu nie pamiętam), których konstruktorem jest koleś mieszkający na osiedlu obok mojego. W reklamie tej były zaznaczone wszystkie kółeczka (testowe HFiM) za walory brzmieniowe. Tymczasem w najnowszym numerze pisma jest test owych skrzyneczek... Wypadły raczej blado (kółeczek też znacznie mniej). To istne robienie wody z mózgu. Jakaś manipulacja, którą nie do końca rozumiem i uważam za nieuczciwą.

Stryjecki napisał, że jego nazwisko to nie napis na dropsach, w czym ma świętą rację. I teraz powinien się koniecznie włączyć do dyskusji, bo ktoś się spienił? Poczekajcie. Jeszcze miesiąc i coś Wam zdawkowo rzuci, a la " jestem i przepraszam".

Hi

Ten watek jest dowodem na to, ze czas juz zeby oddzielic KD i STEREO w magazynach Audio. Mysle ze KD w Polsce doroslo do tego zeby miec wlasny fachowy magazyn (to co jest teraz to cienizna). Moze ktores z Audio-czasopism bylo by zainteresowane zorganizowaniem podtytulu tylko o KD. Wszyscy by na tym wygrali. Pismo zwiekszylo by naklad, no i liczbe czytelnikow, Stereomaniacy mieli by swoje pismo bez KDowego zasmiecania. a KDowcy swoje bez nudnego dla nich stereo.

:)))

Gdyby tylko bylo to mozliwe....

Pozdrawiam obie strony Audioswiata

Fbird

• Redaktorzy

Kółeczka w reklamie: nie wiem jak w tym przypadku, ale reklamodawcy przygotowując materiał nie takie rzeczy wymyślają. Możesz mieć rekalmę w której wyrysowano w sugestywnej tabelce pięć gwiazdek na pięć, i co z tego? Jest to nadal reklama, a gwiazdki są ornamentem auitorstwa zdolnego plastyka. Chyba że pod gwiazdkami jest napisane np: Audio 13/2000, albo coś w tym rodzaju - wtedy jest to informacja odnosząca się do faktycznego, kiedyś przeprowadzonego testu. Ale tylko wtedy.

Jak dotąd wyraziłem jedynie swoją prywatną opinię na temat polskiej prasy audio i ludzi, którzy ją tworzą. Nie angażuję się natomiast w jałowe dysputy na temat treści i pozostawiającego wiele do życzenia poziomu merytorycznego (tudzież językowego) wypowiedzi niektórych uczestników tego forum. I tak pozostanie, bo nie zamierzam zniżać się do poziomu osobników typu "robix" czy "rumcajs".

A ja chciałem tylko wyrazić swoją opinię na temat kovala. Jest nadętym, maluczkim kolesiem, co wszystkie rozumy pozjadał i pewnie nie pisze już w gazetach bo sie do tego nie nadawał z racji nieumiejętności klecenia zdań z sensem i w ogóle nie należy się zniżać do dyskutowania z nim. Jeżeli on ma prawo mówić tak o innych, czyli ludziach z prasy i innych z forum, to niby dlaczego ja mam tego prawa nie mieć?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.