Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do pokoju w granicach 1200-1500zł

Wirek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie dotyczące zakupu kolumn do pokoju 4x9 czyli 36m2 w którym jest trochę rzeczy. Jestem trochę zielony w tym temacie i prosił bym o wskazanie jakiegoś fajnego zestawu. Kolega polecił mi JBL ES 20 lub Pioneer CS 3070. Macie jakieś inne propozycje ? Jaki do tego wzmacniacz ? Ogólnie głośniki służyły by do słuchania muzyki gatunku hip-hop, dance, house i pop. Dodam jeszcze że 2,3m od 2 ścian jest skos ponieważ ten pokój jest na poddaszu. Z góry dziękuję za pomoc.

Witaj,

tak dużego pomieszczenia nie nagłośnią Ci kolumny podstawkowe, natomiast zdecydowanie odradzam kolumny Pioneer.

Nie podałeś budżetu na zakup wzmacniacza, natomiast jeśli wymagasz dobrego, dynamicznego brzmienia, spójrz proszę na kolumny Pylon Audio Pearl 25 oraz wzmacniacz Denon PMA-720AE lub Yamaha A-S301.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oraz oferty finansowej na zakup zestawu jestem do dyspozycji,

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Mój budżet wynosi 1500zł, a twoja propozycja jest trochę za droga... W tym pokoju jest dużo rzeczy, np 4 biurka (sam nie wiem po co), telewizor, 2 łózka, stół i dużo krzeseł, jeśli to ma jakieś znaczenie. Da się dostać coś dobrego w tej cenie ?

Skąd jesteś? :) Słuchałem podbnej muzyki, a trochę mi się sprzętu naskładało (nie sprzedawałem sprzętu na bieżąco, kupując nowe klocki). Może będziesz miał możliwość podjechania i wyboru na miejscu :)

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Mi zależy na nagłośnieniu jednej strony pokoju. Taki zestaw był by dobry ? Wzmacniacz JBL GX-A604 + JBL Studio 230 ? Nie jestem przyzwyczajony do dobrej jakości dźwięku więc wydaje mi się że powinien mi wystarczyć.

Te JBL bym sobie odpuścił. Do muzyki której słuchasz celowałbym raczej w jakieś starsze konstrukcje (często do dostania za śmieszną kasę), np. Heco Professional. Ten wzmacniacz to wzmacniacz samochodowy. Ze wzmaków celowałbym w Grundiga, Philipsa, lub coś tego typu.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

A jakiś dokładny model? Idealnie by było jak by ktoś mi zaproponował jakiś zestaw 2 kolumn z dopasowanym wzmacniaczem, bo na prawdę nie znam się na tym a zależy mi żeby do poniedziałku je zamówić :D. Ew mógł bym przekroczyć budżet tak do 1800zł.

Szukałem i coś znalazłem, proszę tylko o odpowiedź czy to będzie dobre połączenie. Wzmacniacz Yamaha AX-570 + kolumny Yamaha NS-50 lub Yamaha NS-F150 . Bardzo proszę o szybką odpowiedź bo jeszcze dzisiaj muszę zamówić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.