Skocz do zawartości
IGNORED

NAD3240PE + Tannoy E11

goskim

Rekomendowane odpowiedzi

witam, posiadam zestaw jak w tytule tematu, proszę o poradę, chciałbym dokupić drugi wzmacniacz zamiast NAD3240PE, a moim celem jest uzyskanie bardziej wyraźnych wysokich tonów, których w moim odczuciu przy tym zestawie troszkę brakuje, a bass jest fajny i ciepły, lecz mogłoby być go troszkę mniej, proszę o poradę który wzmacniacz będzie odpowiedni, coś z Yamaha, Denon, Rotel? pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/121735-nad3240pe-tannoy-e11/

Jaki budżet ?

ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, chciałbym żeby różnica była odczuwalna, czy jestem wstanie kupić jakiś inny wzmacniacz który spełni moje wymagania do 1000zł? nie chcę zamienić siekierki na kijek, ale też nie od razu wydawać majątek ;)

Kup wzmacniacz taki jak Rotel RA-971mkII, Sony TA-FB940QS, Harman Kardon HK 660 lub Onkyo 9711.

Co do basu - zastanów się czy możesz kolumny odsunąć dalej od ścian, tak żeby miały więcej wolnego miejsca wokół siebie, albo czy możesz postawić je np. na 20 cm podstawkach ?

Kup wzmacniacz taki jak Rotel RA-971mkII, Sony TA-FB940QS, Harman Kardon HK 660 lub Onkyo 9711.

Co do basu - zastanów się czy możesz kolumny odsunąć dalej od ścian, tak żeby miały więcej wolnego miejsca wokół siebie, albo czy możesz postawić je np. na 20 cm podstawkach ?

dzięki za poradę, co do basu mam jeszcze możliwość regulacji także w sumie nie stanowi to problemu, bardziej zainteresowany jestem uzyskaniem lepszej góry, wydaje mi się że winowajcą jest wzmacniacz?

czy wzmacniacze które podałeś będą dobrze współpracowały z Tannoy E11? różnica w dzwięku będzie odczuwalna na tyle, że warto wydać kolejne pieniążki? dzięki raz jeszcze:) p.s głośniki stoją na podstawkach 16cm.

Tak, te wzmacniacze jakością dźwięku znacznie przewyższają te Tannoye i będą z nimi dobrze współpracowały. Nad trochę muli ...

uważasz, że te TAnnoye są słabe? który z wymienionych przez siebie wzmacniaczy być wybrał jakbyś musiał, dzięki!

Chyba Rotela. Ale wszystkie są dobre ...

dzięki za poradę, ile jest wart max. ten Rotel i HK które podałeś, czy HK660 w dobrym stanie jest wart 600zł? i czy ten HK ożywi wystarczająco te Tannoy-e?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.