Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana Rega DAC na Cambridge Audio CXN

Adrian Merda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od razu zaznaczę że jeszcze nie odsłuchiwałem Cambridge Audio CXN.

Obecnie mam Rega DAC i gram z flac'ów z komputera z systemem voyage-mpd. Zaczyna mnie męczyć ułomność tego rozwiązania (możliwości softu). Pozostała część mojego zestawu to: Audio Physic Tempo VI oraz Roksan Kandy K2.

Dla swojej wygody chcę zamienić Rega DAC na Cambridge Audio CXN. I tu pytanie czego mogę się spodziewać po tej zamianie (chodzi mi o dźwięk). Czy to rozwiązanie to krok w sensowną stronę? Jak opinie osób które odsłuchiwały Cambridge Audio CXN?

Pozdrawiam

Adrian

Witaj,

zmiana Rega DAC (swoją drogą bardzo dobrego przetwornika) na CXN to brzmieniowo na pewno nie krok do przodu, teoretycznie jest to podobna klasa, natomiast od CA możesz oczekiwać innej barwy. W połączeniu z Roksan i AP może to być odpowiedni dźwięk, jednak pozostaje wyłącznie odsłuch w Twoim systemie. Oczywiście na plus CA przemawia funkcjonalność.

Adrianie, proponuję po prostu wypożyczenie odtwarzacza CXN, co pozwoli Ci na przetestowanie dźwięku w Twoim systemie i zakup bez żadnego ryzyka. Zapraszam serdecznie, wypożyczenie jest także możliwe na odległość.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Próbowałeś Daphile ? Może to byłoby rozwiązanie Twoich problemów ( chociaż voyage z tego co pamiętam w obecnej wersji też wypadał całkiem nieźle funkcjonalnie ).

Miałem tą Rege u siebie przez jakiś czas, ale grało to za ciepło (wzmacniacz też taki był) i za dużo było tego dobrego z CA będzie pewnie zupełnie inne granie dużo jaśniej i ostrzej, a przynajmniej tak było u mnie z CASM6.

Gość numik

(Konto usunięte)

hmm, CA gra troche inaczej niż Rega ale nie jest to wielka zmiana jakościowa choć fakt, Rega to dość dziwne granie, proponowałbym Myryada z20 (nówka), hegla hd20, m2tech young lub calyxa z drugiej ręki, świetne DAC

• 2 tygodnie później...

a może poczekać na nową Regę - jest już od jakiegoś czasu w zapowiedziach

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Mozesz podac jakies informacje o tej nowosci. Mialem w domu DAC-R i bylo fajnie, ale jesli jest w zapowiedziach cos nowego to chetnie pozlucham.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Chętnie. Niestety, szukam opcji z drugiej ręki ze względu na budżet. Nowy tańszy nie będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.