Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer aktywny do 2000zł

szakaldg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce kupić subwoofer aktywny do kwoty około 2 tyś złotych.

w skrócie:

-kolumny set 5.0 Monitor Audio Bx6/Bx centralny/BX2

-wielkość pokoju 21m2

-używać będę do filmów i grania na konsoli

-oczekuje dobrych efektów w filmach i grach (mocne zejście w filmach:-)

-możliwy że będę używał do muzyki

-amplituner Onkoy TX Sr805

myślałem nad:

- rel t5

- velodyne impact 10

- monitor audio bxw10

https://www.audiostereo.pl/topic/121776-subwoofer-aktywny-do-2000z%C5%82/

najlepiej nie myslec tylko wybrac sie do sklepu i posluchac, jak dla mnie to sub na 10" nie schodzi zbyt nisko i jesli glownie ma byc do kina i gier poszukaj czegos na 12, z tych co wymieniles jak dla mnie najlepiej gral velodyne, a jesli nie musi byc nowka to na znanej nam aukcji poszukaj subow sunfire

Witaj,

jeśli zależy Ci na dobrym, niskim basie, idealnym uzupełnieniu Twojego systemu kolumn, spójrz na subwoofer Monitor Audio BXW10, który teraz oferujemy w bardzo atrakcyjnej cenie. To pewny, bezpieczny zakup, który na pewno w pełni Cię usatysfakcjonuje, szczególnie biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia odsłuchowego.

Jako alternatywa spójrz proszę na najnowszy subwoofer Rel T/5I. To subwoofer, który oczywiście bardzo dobrze poradzi sobie w kinie domowym, jednak swoją klasę pokaże przede wszystkim podczas odsłuchu muzyki, gdzie największą rolę odgrywa szybkość, kontrola i dokładność.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej oczywiście służę pomocą.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Rel t5 nie zejdzie za nisko, za mały głośnik i konstrukcja zamknięta ...autor tematu chce suba do kina więc minimum to głośnik 10" i konstrukcja z BR... ja odsłuchiwałem t7 i za niskiego zejścia nie miał a ma dwa głośniki (aktywny i bierny) t5 ma tylko jeden... wydaje mi się że velo impact 10" lepiej się sprawdzi w kinie niż t5 na tym small solo głośniczku.... oczywiście przy muzyce sprawa wyglądać może zupełnie inaczej...ale rozważamy kino i niskie zejście....

+500 zł i Velodyne Impact 12 i sprawa rozwiązana.

Z drugiej strony to jawne skurwy..stwo ze strony branży, że podniosła ceny starszej serii. Bo bo. Zaczęła się sprzedawać. Nie rozumiem tego stanu rzeczy. Pamiętam jeszcze nie dawno 12-tka była bardzo blisko przy 2 tysiącach ale nie jak teraz - bliżej 2,5. Chamstwo. Ale to Polska. Zedrzeć z bidnego człowieka nawet za starszą wersję "klocka". Moim zdaniem wstęp dla branży TUTAJ - na forum powinien być zablokowany.

+500 zł i Velodyne Impact 12 i sprawa rozwiązana.

Z drugiej strony to jawne skurwy..stwo ze strony branży, że podniosła ceny starszej serii. Bo bo. Zaczęła się sprzedawać. Nie rozumiem tego stanu rzeczy. Pamiętam jeszcze nie dawno 12-tka była bardzo blisko przy 2 tysiącach ale nie jak teraz - bliżej 2,5. Chamstwo. Ale to Polska. Zedrzeć z bidnego człowieka nawet za starszą wersję "klocka". Moim zdaniem wstęp dla branży TUTAJ - na forum powinien być zablokowany.

Mogą się tłumaczyć, że dolar poszybował w górę.... tylko że starą serię kupowali dość dawno, przy niższej cenie dolara i maja stare zapasy magazynowe... chyba :) ;)

Mogą się tłumaczyć, że dolar poszybował w górę.

zawsze jest jakieś wytłumaczenie :)

tylko że starą serię kupowali dość dawno, przy niższej cenie dolara

właśnie

Ale przy okazji można i na nich jeszcze "dorobić"

Velodyne impact12 nie będzie za mocny do mojego pokoju? Boję się żeby mi tynki nie odpadły...:-) Coś wiem o tych cenach jakiego g... mają prowizje od sprzedanego przedmiotu. Pochodziłem po salonach i kupiłem mój set za 3800 a nie jak na necie były ceny za bx6 ponad 3600zł. Dzisiaj wykonam parę telefonów po salonach może się gdzieś znajdzie dobra cenę.

velodyne impact 12 jest na necie za 2129zł plus koszty przesyłki.

To jest prawda z negocjowaniem cen. Tylko muszę wybrać jakiego modelu szukać. Zastanawiam się nad velodyne impact 10 może większy model jak znajdę dobrą ofertę cenową zastanawiam się czy nie kupić od monitor audio suba.

Jestem Ciekawy czy można sobie samemu złożyć subwoofer diy o podobnej jakości a mniejszej cenie?

jak dla mnie na 20 metrow nie bierz suba na 10" bo bedziesz zalowal zwlaszcza ze glownie ma to grac w kinie, ja mam u siebie na dwoch 30 z jedna pasywna i micha mi sie cieszy przy kazdym efekciarskim filmie, nawet w stereo potrafi to zagrac chociaz moje kolumny schodza podobnie jak impact na 12" wiec nie ma sensu uzywac suba w stereo, naprawde jesli lubisz porzadny niski bas w kinie nie oszczedzaj na subie, lepiej dozbieraj z tysiaka i zakup eq maxa na 12"

a jesli chodzi o diy to w samochodach robilem ok 20 zabudow bagaznikow i wygluszen autek a jesli chodzi o dom wole opierac sie na sprawdzonych sprzetach gdzie pudlo glosnik i wzmacniacz dobierane sa wrecz laboratoryjnie

ja odsłuchiwałem t7 i za niskiego zejścia nie miał a ma dwa głośniki (aktywny i bierny)

t7 :) ma konkretnie jeden glosnik aktywny u dolu i jedna "membrane bierna" na przodzie

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

velodyne impact 12 jest na necie za 2129zł plus koszty przesyłki.

nawet się nie zastanawiaj. Nie będzie za mocny. MA napewno nie zagra lepiej. Ja na 25 metrach mam 300W-owy ale na głośnikach 10"-owych (głośnik i membrana) i spokojnie wziąłbym 600W na 12-tkach (głośnik i membrana pasywna 12-to calowe) i wcale nie byłoby za mocno. Byłoby gicio i jak Kolega rybak napisał micha cieszyłaby się przy efektach. Teraz też nie jest zle.

t7 :) ma konkretnie jeden glosnik aktywny u dolu i jedna "membrane bierna" na przodzie

co nie zmienia faktu ze na sub za taka kase powinno to grac lepiej, a nie ciagle przy subach rela t5/7 jako glowna zalete podaje sie ze fajnie graja w stereo, takze jak juz ktos je poleca to w dziale stereo a nie kino domowe :P

...fakt... pisząc "dwa głosniki" właśnie to miałem na mysli ,że drugi gdzieś magnes zgubił ;) :)

Czy subwoofery z dodatkowa membrama bierna nie spowalniają głównego glosnika basowego ?

Jednak musi on wytworzyc ciśnienie aby wzbudzic membrame bierna ...

Co o tym mysla fachowcy ?

U mnie w REL T7 nic nie spowalnia. Jak pierdolnie to w setną część sekundy mam zawał serca, a firany falując ratują mi życie..

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

U mnie w REL T7 nic nie spowalnia. Jak pierdolnie to w setną część sekundy mam zawał serca, a firany falując ratują mi życie..

A jakby co jest w w domu przenosny respirator ?

-:)

A może jednak spowalnia ?

Moze mógłbyś miec ten zawal szybciej niz setna sekundy...hihihi

A piszac poważnie miałem suba z taka membraną dzwiek jego byl , jakby to okreslic .bas byl ..gumowy..

Powrocilem szybko do standardowego subwoofera.

co nie zmienia faktu ze na sub za taka kase powinno to grac lepiej,

i tu sie mylisz ... drozej nie oznacza zawsze lepiej, z rel cena nie idzie w parze z wydajnoscia mam na mysli to, ze ich suby sa o wiele za drogie w porownaniu z konkurencja i to jest fakt.

Kup sobie takigo bk xxl400 i zobaczysz, ze gra prawie tak dobrze jak seria5...a ta cena ?! Nie dziwi mnie, ze podaja jako zalete dobre granie w stereo taki maly sub dobrze dopelni glosniki basowe w kolumnach, ale w kinie juz zabraknie mu pary.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

piszesz ze sie myle a pozniej przyznajesz racje ze konkurencja ktora gra podobnie jest tansza... ja napisalem to samo tylko w druga strone :D ze za taka kase powinien grac lepiej, czyli schodzic nizej i osiagac wieksze cisnienie akustyczne

Jak pierdolnie to w setną część sekundy mam zawał serca, a firany falując ratują mi życie..

:) ale się uśmiałem.

A zwieracze Ci wytrzymały hihihi .

A jakby co jest w w domu przenosny respirator ?

zawsze można dwa kabelki wpieprzyć do gniazdka i Kolega sittek wyglądałby jak Einstein (fryz) :))

już go widzę :)

..dobry sub to nie tylko mocne "jep", naprawdę dobrą maszynę poznajemy po tym ,że go nie słychać ale czuć ( w drganiu powietrza , nogawek czy kanapy) , bo tak nisko schodzi.... właśnie mi osobiście i przede wszystkim ( choć nie tylko) tego niesłyszalnego zejścia brakowało w poprzednim subie i dlatego rozbiłem świnkę skarbonkę ;) i zainwestowałem w to zejście... całe szczęście ,że wybrałem trafnie ....

oczywiście sa maszyny ktore zagraja lepiej , ale trzeba znać swoje miejsce w szyku ( finansowe )... :)

to to juz sa suby ktore schodza ponizej 20hz i wchodza w granice infradzwiekow oraz wytwarzaja potezne cisnienie akustyczne

a to juz polka cenowa powyzej 5-6 tys, sam mam taki, ktory faktycznie czasami sie czuje a nie slyszy; moim zdaniem najlepsze efekty sa wtedy jak sie i czuje i slyszy potezny bas a podloga drzy i dostajemy fala uderzeniowa na klate :D wtedy jestem happy :D

to to juz sa suby ktore schodza ponizej 20hz i wchodza w granice infradzwiekow oraz wytwarzaja potezne cisnienie akustyczne

Jeżeli mieszkanie nie będziemy mieć odpowiednio wytłumione to występować będą tak drażniące drgania, ze subafur ten stanie się dla nas nie zadowoleniem a przekleństwem. Z niskotonowcami nie ma co przesadzać. Takie monstra pakuje się do dużych salonów, co najmniej 40 m2, gdzie długa fala będzie mogła się rozłożyć.

W przeciwnym razie to i zwieracze pójdą :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

U mnie na chwilę obecną mam nowe panele i stary dywan dopadłem i wyprałem:-) Ściany gołe do malowania.... Zamiast stolika rtv mam starą ławę (stolik muszę sobie sam wykonać bo nic nie mogę kupić w miarę ustawnego do mojego pokoju)

Na chwilę obecną muszę się trzymać z kupne suba bo w drugiej połowie domu u rodziców spaliła się kuchnia dwa dni temu.

Cała druga połowa domu jest czarna jak smoła, wszystko jest brudne że aż mi pisać nie chce.... Kucie tynków, czyszczenie ścian i położenie nowej instalacji elektrycznej przez elektryka w kuchni. Więc muszę się trzymać u mnie z remontem i urządzaniem pokojów.

ps. w jakiej cenie są płyty granitowe pod kolumny?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.