Skocz do zawartości
IGNORED

Tani DAC do dekodera

fido920

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Poproszę o propozycję niedrogiego urządzenia jak w temacie. Obecna wieża nie ma wejścia cyfrowego, a dekoder netiaplayer ma tylko wyjście optyczne. Czy wystarczy taki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , czy może coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , czy coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

W niedalekiej przyszłości sprzęt audio będzie zmieniany (rok-dwa lata góra;)), chodzi mi o żeby w miarę przyzwoicie posłuchać muzy z tv, no i filmik obejrzeć używając wieży (stąd ostatnia propozycja z obsługują sygnałów Dolby, DTS, PC oraz AC3). Czy dwa pierwsze też obsłużą w/w formaty do oglądania filmów i czy jest sens dopłacać skoro może się okazać, że za jakiś czas kupię wzmaka z DACiem...? Obecna wieża to nie sprzęt najwyższych lotów-philips, ale na razie musi wystarczyć do pokoju 18m...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

https://www.audiostereo.pl/topic/122040-tani-dac-do-dekodera/

Jeśli wybierzesz jeden z dwóch pierwszych, do oglądania filmów z dźwiękiem wielokanałowym musisz w ustawieniach dekodera przełączyć dźwięk w tryb stereo. Ten pierwszy nie ma wyjścia słuchawkowego i wysyłka nie z Polski, prawdopodobnie z Chin (długi czas oczekiwania na dostawę).

Jeśli wybierzesz jeden z dwóch pierwszych, do oglądania filmów z dźwiękiem wielokanałowym musisz w ustawieniach dekodera przełączyć dźwięk w tryb stereo. Ten pierwszy nie ma wyjścia słuchawkowego i wysyłka nie z Polski, prawdopodobnie z Chin (długi czas oczekiwania na dostawę).

Dźwięk będzie odtwarzany przez wzmacniacz stereo, więc bardziej mi zależy na odtwarzaniu muzyki niż filmów, chodzi tylko o to żeby można było filmy też oglądać w "quasi" kinie domowym ;) Tak naprawdę wolę fajnie posłuchać muzy niż fajniej oglądać film...aby go tylko odtwarzało...No i nie chciałbym wywalać kasy w błoto, przy kupnie nowego stereo chciałbym wykorzystać DACa...

wolalbym kupic, jakiegoś minidiska

NIe kumam, o co chodzi z "minidiskiem" ?

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

np. taki

Ukryta Zawartość

niedziala samo odwarzanie, ale to i lepiej bo taniej :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a np taki? Jest tańszy (z wysyłką) i trochę lepszą prezencją...jak na szrot...

Ukryta Zawartość

Moze i jakies MD gralo by ciut lepiej, ale FiiO D3 nie jest zły, miałem.

Czy to urządzenie trzeba mieć cały czas podłączone do sieci, czy ładować. W opisie aukcji jest napisane, że załączona jest ładowarka...Mam na myśli Fiio

Moze i jakies MD gralo by ciut lepiej, ale FiiO D3 nie jest zły, miałem.

Skorzystałem z podpowiedzi w tym wątku i kupiłem jako taniego DAC-a minidyska Sony, model 510 i konkluzja jest taka, że FiiO od razu sprzedałem.

Zły FiiO nie był, ale z Soniakiem jest o niebo lepiej.

Polecam rozwiązanie z MD, mój kosztował 75 PLN ;))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.