Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Lubie patrzeć na postęp w technologii.

Cały ten dotychczasowy 90 procentowy hi end już dawno jest zbankrutowaną kupą przestarzałego złomu, w ciągle tylko innych obudowach i ewentualnie z zmieniającymi się modami typu atak na kasę metodą DSD.

Cały ten dotychczasowy 90 procentowy hi end już dawno jest zbankrutowaną kupą przestarzałego złomu, w ciągle tylko innych obudowach i ewentualnie z zmieniającymi się modami typu atak na kasę metodą DSD.

Problemem glownym w polprzewodnikach jest krzem, jak przejda na wegiel problemy znikna, to sprawa technologii. Ale na to poczekamy jeszcze tak mi sie zdaje z 20-30 lat...Na lampach juz nic lepszego zrobic sie nie da pozostaje tylko omijac problemy krzemu innego wyboru obecnie nie ma.

Na tym forum wszystko krytykują (w zupełnym oderwaniu od rzeczywistości), więc pewnie skrytykują i budowę Ypsilona :)

Dla tych co nie widzieli.

Pre:

711yps.inside.jpg

Phono:

VPS%2010000091.JPG

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Problemy są też i inne, nie miejsce tu na ich rozpatrywanie..

Elb

Spokojna Twoja, widzieli, wszystkie trafa do przewinięcia i kondy do wymiany..ale co tam..

Transformator z prądem elektronowym połączony w układzie z kondensatorem z ruchliwością jonów..synergia..

Jak się nie ma z czego zbudować hi endu to się na siłę nie wtłacza ludziom produktów tylko wyglądem go przypominających.

Ja słuchałem tych urządzeń ( a WY ?! ) i grały dobrze choć nie do końca mnie zachwyciły.

Co ciekawe pre. Ypsilona pomimo ,że jest lampowe gra jak ... tranzystorowe czyli przejrzyście , liniowo , dynamicznie i bez jakichkolwiek szumów.

A jeżeli chodzi o trafa to radziłbym dopytać u źródła a nie wróżyć ze zdjęć.

Byście się zdziwili kto , jak i z jakich materiałów robi te trafa a szczególnie w ich topowych SET 100 Ultimate monosach.

Ypsilon to jest absolutnie neutralne i dynamiczne granie czego nie miały żadne hybrydy jakich słuchałem.

Niestety nie jest to akurat mój gust a cena topowych custom monobloków ( 160 tyś Eur ) to "lekkie" przegięcie, moim zdaniem oczywiście.

pozdr.

a WY ?!

Ja sluchalem ostatnio w Monachium, calkiem fajnie gralo.

Fakt to jest takie dynamiczne granie ale troche jednak suchawe jak dla mnie.

( 160 tyś Eur ) to "lekkie"

To jest MOCNE przegiecie biorac pod uwage ze w srodku sprzedaja duzo powietrza a uklad elektroniczy bardzo prosty.

Zostawmy tu ten temat.

Oceniam z swojego punktu widzenia.

Mogę założyć się, że po uruchomieniu takiego urządzenia w torze, słychać będzie zamiast muzyki jakość metalurgii drutów, oraz wszelkie właściwości rdzeni traf. słabe kondensatory położą resztki sygnału na łopatki, dobije wewnętrzne okablowanie, montaż i materiał obudowy.

Na pozostały temat się nie wypowiadam, aplikacji czy inny, jaka by nie była aplikacja czy typ lampy nawet NOS z przed narodzenia Chrystusa, to otoczenie zablokuje ich jakość i właściwości.

To jest MOCNE przegiecie biorac pod uwage ze w srodku sprzedaja duzo powietrza a uklad elektroniczy bardzo prosty.

Ja pisałem o cenie tych urządzeń :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja słuchałem

A niby jak miałbyś ocenić, skoro nie jesteś technikiem.

Technicy wiedzą bez słuchania gdzie są bolączki, zjedli na nich własne uzębienia, trzeba być skończonym idiotą, żeby po kilkudziesięciu latach przebywania w temacie, coś jeszcze musieć posłuchać.

Wystarczy wiedzieć kto jest konstruktorem chociażby, może być jego fotografia..

Posłucham chętnie nowego kondensatora Audio Note, który ma zastąpić nieprodukowany Black Gate , mądry i uczciwy, pracujący nie dla siebie lecz dla innych właściciel firmy, postanowił nie oszukiwać klientów swojej i nie zastępuje BG jakimś szmelcem za złotówkę, tylko wraz z Japończykami uruchamia bardzo trudną technologicznie produkcję kondensatorów, potrzebnych mu do uzyskania wymaganych parametrów w swych urządzeniach.

Świat hi end bez Black Gate nie może istnieć, lecz to jak widać exkluzywna wiedza, dla mnie jasna jak dwa dodać dwa, lecz najpierw spędziłem dziesięć lat na słuchaniu kondensatorów elektrolitycznych aby móc to napisać bez dodatku - moim zdaniem...

troche jednak suchawe jak dla mnie

.

Ja pisałem o cenie tych urządzeń :

A OK tego nie slyszalem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z jakich materiałów

Jakie patenty mają?

absolutnie neutralne

Nie ma neutralnego grania z traf, to jest fizycznie niemożliwe, są zbyt charakterystyczne straty w rdzeniach i przewodach, informuję.

W miarę neutralnie zachowałby się doskonalszy od krzemu jak zauważa Stasiop półprzewodnik.

Żyjcie swoim życiem.

Proponuję również się do tego zastosować.

"Żyj i daj innym żyć".

P.S.

Jakbyś wiedział kim są właściciele i konstruktorzy w firmie Ypsilon to byś nie pisał jakichś głupot o zdjęciach i czytaniu z nich.

Generalnie to nic do Kolegi nie mam ale czasami to Kolega po prostu ździebko przesadza.

dziebko przesadza

Nie chce mi się jechać na wystawę żeby po raz kolejny przekonać się o tym co napisałem, piszę z swojego punktu widzenia, to może być kontrowersyjne, zdaję sobie z tego sprawę, lecz mam prawo przedstawić swoją opinię, przez to forum jest bardziej barwne.

Proszę zwrócić uwagę jak droga i elitarna jest firma FM Acoustics, nie muszę pisać jaki jest efekt pracy ich urządzeń, było tego dość na forum.

Moim zdaniem, urządzenia, które kosztują znacznie kwoty, powinny szokować jakością, powinny grać niewyobrażalnie dobrze, pod każdym niemal względem, uzależnionym tylko stosowaną techniką, zupełnie nie rozumiem innych efektów pracy takich sprzętów, oczywiście to tylko zwrot retoryczny, gdyż doskonale rozumiem skąd ten stan rzeczy się bierze.

Towarzystwa wzajemnej adoracji produkują sobie..zyski..gdzieś się tam zaplącze coś sensownego, kilka procent urządzeń, reszta to ...

akbyś wiedział kim są właściciele i konstruktorzy w firmie Ypsilon to byś nie pisał jakichś głupot

Mam tylko nadzieję że nie są ..Bogami..greckimi..

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Na tym forum wszystko krytykują (w zupełnym oderwaniu od rzeczywistości), więc pewnie skrytykują i budowę Ypsilona :)

Dla tych co nie widzieli.

Pre:

711yps.inside.jpg

Phono:

VPS%2010000091.JPG

Mówisz i masz ;)

Co robi ta lampa 2 cm od transformatora ?

Hello.

Tak sadze sluchalem wiecej sprzetow z najzwyzszej polki w swoim zyciu anizeli przecietny user audiostereo i dodam ze nie byly to tylko wystawy ale miejsca w ktorych malo kto z Was bywal i bedzie. Tak tylko dla wyjasnienia, dla osob ktorym WYDAJE sie ze sa lepsze. ;)

Lepsze - gorsze to pojecie względne.

Skoro bywałeś w tych magicznych miejscach to czy na Twej mapie pobytu było miejsce zwane

Rogalów Analogowy .

Jeżeli nie to - niewiele słyszałeś i masz sporo do nadrobienia.

A.S. nie jest wyznacznikiem ale jest wskazówką w którą stronę zmierza rynek konsumencki.

Bywałem i będę chociażby aby spotkać starych znajomych.

Pozdro i do zobaczenia :-)

Wiadomo już czy i z jaką elektroniką zagrają Giye G1 bo niestety mimo obietnic w zeszłym roku nie dotarły.

Mówisz i masz ;)

Co robi ta lampa 2 cm od transformatora ?

Stosowane w obydwu urządzeniach pentody C3M i C3G są oryginalnie zaekranowane.

Skoro bywałeś w tych magicznych miejscach to czy na Twej mapie pobytu było miejsce zwane

Rogalów Analogowy .

W Rogalowie nie bylem, ja tylko Youtube ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elberoth: Na tym forum wszystko krytykują (w zupełnym oderwaniu od rzeczywistości), więc pewnie skrytykują i budowę Ypsilona :)

Dostawa transformatorów?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Jeżeli jest tu jakaś zbłąkana dusza spoza Warszawy, która nie wie gdzie jest Stadion i Sobieski, to poniższa mapka powinna wszystko wyjaśnić:

cCp2AO.gif

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jeżeli jest tu jakaś zbłąkana dusza spoza Warszawy, która nie wie gdzie jest Stadion i Sobieski, to poniższa mapka powinna wszystko wyjaśnić:

cCp2AO.gif

Elberoth masz plan B jak by się most na Wiśle spalił albo go kra porwała? ;)

Coś się tam u Was pod zarządem HGW z mostami dużo dzieje, u nas tylko smok=g grasuje :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Szczęśliwie za 2 tygodnie otwierają Łazienkowski ;)

Jest już lista wystawców i prezentowanych firm:

Ukryta Zawartość

W sumie 580 (!) pozycji.

Jeszcze tylko w nagłówku został Bristol, jutro poprawimy.

To jak będzie z tą Giyą wiadomo już coś ?

Będzie - najwyższy model, G1.

Także zagra z Ypsilonem, tylko że z gramiaka Kronos Sparta.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.