Skocz do zawartości
IGNORED

Sony Onkyo Yamaha Jak to gra i co wybrać ?

matii1995

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Od paru dni męczy mnie wybór wzmacniacza. Wzmacniacz będzie grał z kolumnami STX280, wielkość pokoju ok 16 mkw. Obecnie slucham na Microlab solo6c i gra naprawdę ładnie, ale zawsze chciałam złożyć sobie własne stereo.

Szukajac wybrałem pare modeli,jednak mało o nich informacji w sieci. Mam nadzieje, że doradzicie co wybrac.

1. Onkyo Integra 8650- podobno udana seria integry

2. Sony es530

3. Yamaha ax550 lub ax700

Muzyka jakiej slucham głównie pop lata 80, muzyka nowsza. Licze na opinie o wzmacniaczach,jak grają scena,szczegółowość, bas. Proszę Was o pomoc.

A Ty jesteś chłop, czy baba?

Bo to "chciałam" i " wybrałem" - strasznie myli...

Chyba że ksiądz.

Coś ci Maju znajdzie.

Chłop :) Sorry, pisałem z telefonu i słownik mnie musiał poprawić nie zauważyłem :)

sony ta f 570es lub 550es

Witam !

Od paru dni męczy mnie wybór wzmacniacza. Wzmacniacz będzie grał z kolumnami STX280, wielkość pokoju ok 16 mkw. Obecnie slucham na Microlab solo6c i gra naprawdę ładnie, ale zawsze chciałam złożyć sobie własne stereo.

Szukajac wybrałem pare modeli,jednak mało o nich informacji w sieci. Mam nadzieje, że doradzicie co wybrac.

1. Onkyo Integra 8650- podobno udana seria integry

2. Sony es530

3. Yamaha ax550 lub ax700

Muzyka jakiej slucham głównie pop lata 80, muzyka nowsza. Licze na opinie o wzmacniaczach,jak grają scena,szczegółowość, bas. Proszę Was o pomoc.

Też uważam, że akurat w tym przypadku te Soniaki mogą zdać egzamin. Poza brzmieniem i mułem, który akurat tutaj chyba sprawdzi się ok, ważne jest to, że te wzmacniacze nie powinny sprawiać problemów typu zimne luty, skrzeczące potencjometry itp.

Jeżeli Yamaha to AX700. Nie jestem do końca pewien jak grają te kolumny, bo jeżeli łagodnie to zapomnij o 550ES i 570ES, jeżeli ostro to zapomnij o AX700.

Podoba mi się ten Sony 550es, jest jedna sztuka na licytacji na znanym serwisie. Ile można za niego dać ? Chciałbym zmieścić się do 500-600 zł. Może między czasie pojawi się więcej aukcji.

Czym różnią się model 530es od 550es ?

550 jest nowszy i moim zdaniem lepszy .Osobiście byłem bardzo zadowolonym

posiadaczem jak mój następca z którym mam kontakt do dzisiaj.Ja swój na licytacji

sprzedałem za 375 zł i wydaje mi się że to dobra cena.Na allegro

handlarze krzyczą sobie po 600-700 zł a mimo że sony es bardzo dobrze

wspominam to jednak za takie pieniądze wolał bym już kupić

coś dużo młodszego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.