Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do NAD C350 zmodyfikowanego przez Muda44

gregorioo

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie rozumiesz o czym ja piszę to nie odpowiadaj na moje posty .

Zadałem pytanie na temat kolumn.

Wszystkie Twoje posty są szydercze - zero konkretów.

Jeśli posiadasz wiedzę tajemną i nie chcesz się nią podzielić to proszę nie zaśmiecaj mojego tematu.

Nie chcę już z Tobą dyskutować i jeśli Twoje posty nadal mają być w tym tonie to proszę nie wypowiadaj się tu więcej.

Jestem chętny na dyskusję, ale na temat, który jest przedmiotem rozmowy.

Uwierz, że pisząc w ten sposób nikt Cię nie usłyszy, bo choćbyś miał rację to przekazując jakieś ukryte informacje w taki sposób powodujesz, że wywołują one odwrotny skutek z kierunkiem na Ciebie. Nie każdy śledzi to forum od wielu lat i nie wszystko jest dla każdego oczywiste.

Jeśli zamierzasz dalej szukać zaczepki to proszę nie w tym temacie. Nie zamierzam Ci już więcej pisać czegokolwiek chyba, że temat dotyczy kolumn.

pozdrawiam

Na start i jako punkt odniesienia polecam Arcama rDACa z lepszym zasilaczem + program Foobar 2000 + wgranie ASIO

Dość droga ta zabawka.

Czy aż tak jest potrzebna?

Nie ma tańszej opcji?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Facet , zreflektuj się żaden mój post nie był kierowany do Ciebie , a jedynie zdrową reakcją na wypisywanie bzdur przez muda .

Przypominam .

To w końcu 3 way z coaxialem więc można je wcisnąć tam gdzie inne nie zagrają

Bez komentarza , :)

Tu jeszcze wpis Kolegi > rafal735 <

Mam R300 i ta paplabina o wpychaniu ich gdzie kolwiek jest smieszna.

A tu masz gdzie szukać .

Sorry, ale masz zmodyfikowany wzmacniacz i takie sprawy powinieneś omawiać z "modyfikatorem" na PW,

Możesz jeszcze poczytać sobie dokładnie co napisano w twoim temacie .

Jak będziesz drążył dalej , to można domniemywać że założyłeś ten temat prowokacyjnie . EOT .

Nie chciałbym się w takie koszty na początek wbijać.

Używanego rDACa można kupić za 800-1000zł , czasem już z lepszym zasilaczem i o takiego mi chodziło .

Foobar 2000 i sterowniki ASIO sa dostępne za darmo . Kabel USB kupisz za 20-50zł .

Chcę po prostu słuchać muzyki na przyzwoitym poziomie.

Jeżeli uzbroisz się w cierpliwość i posłuchasz co piszę tak będzie .

Wolę żeby sprzęt już sobie grał, a wrzucić dywan do salonu, czy jakieś ozdobne ekrany za plecy to niezbyt duży problem

Napisałeś że masz niedaleko po kolumny . Jak będziesz miał przygotowaną resztę to wypożyczasz , słuchasz i decydujesz . A tak kupisz i niby będzie OK a po poprawie akustyki zmieni się np równowaga tonalna i zaś będziesz szukał marnując kasę , czas i nerwy .

Cierpliwość to teraz Twój najlepszy przyjaciel ;)

Na prawdę ciężko mi zrozumieć po co bezsensownie bijesz pianę jak i tak niewiele można z tego zrozumieć. Jeśli nie zamierzasz być zrozumiany, to po co się udzielasz w temacie?

rydz to taki zawistny , mało rozgarnięty i bezczelny facet . Od dawna żal mu 4 litery ściska że ktoś coś potrafi a najbardziej go boli że potrafię mu w każdym wątku gdzie szuka zaczepki pokazać kim jest . Jest na tyle bezczelny a wręcz zabawny w swojej głupocie że wypowiada się na temat sprzętu którego nigdy na oczy nawet nie widział ani też nie rozumie podstaw modyfikacji czy jak teraz budowy i zasady działania kolumn .

Najgorsze jest jednak to że chcąc mi dopiec celowo i świadomie wprowadza forumowiczów w błąd wydając niczym nie poparte i nieprawdziwe osądy . Ma na tyle tupet że w wątkach kolejnych forumowiczów którzy piszą np że są zadowoleni z danego sprzętu który przerobiłem wciskanie im że zrobili źle , że sprzęt okaleczony itd i przypominam - nigdy takiego sprzętu u siebie nie miał ani nie słuchał.

Dla dobra forum powinien być z niego usunięty .

Najlepsze co można w jego przypadku zrobić to albo go zbanować w swoi temacie albo nie reagować na jego wpisy .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Udowodniłeś tym postem po raz kolejny jakie łajno z ciebie wychodzi .

Ciebie właśnie na zbity pysk powinni usunąć z tego forum , sam nie potrafisz tego zrobić choć próbowałeś odchodząc na konkurencyjne .

Tam dostałeś szybko kopa w du.ę i wróciłeś tu dorabiać się na czyjejś naiwności bezczelny typie .

Znajdź mi choć jeden wpis z " konkurencyjnego " forum w którym to

Tam dostałeś szybko kopa w du.ę i wróciłeś

A jeżeli chodzi ci o to inne forum to sam przestałem tam pisać bo nie mam już gramofonu a tamto forum skupia się głownie dookoła analogu .

Ot , taka mała różnica i kolejny twój żałosny pomysł do zaczepki .

lecz się chłopie , już sam podpis z twojej sygnatury świadczy że masz coś z głową .

Te usprawiedliwienia możesz sobie wiesz gdzie wsadzić , cwaniaczku .

Kto cię nie zna ten cię pozna .

Każdy twój zarzut wobec mnie jest bezpodstawny a jak dochodzi do pokazania dowodów z twojej strony to ZAWSZE czmychasz .

Pokaż - wklej link jak to zostałem wyrzucony z innego forum Przecież śledzisz mnie od dawna co też jest CHORE .

Więcej w tym temacie nie będę odpowiadał na twoje chore urojenia .

Używanego rDACa można kupić za 800-1000zł , czasem już z lepszym zasilaczem i o takiego mi chodziło .

Foobar 2000 i sterowniki ASIO sa dostępne za darmo . Kabel USB kupisz za 20-50zł .

Z używek pewnie poszukiwania mogą trwać długo. Jak na razie poszukiwania trwały chwilę, jednak nic podobnego nie znalazłem.

Czy są inne godne polecenia odpowiedniki?

Napisałeś że masz niedaleko po kolumny . Jak będziesz miał przygotowaną resztę to wypożyczasz , słuchasz i decydujesz . A tak kupisz i niby będzie OK a po poprawie akustyki zmieni się np równowaga tonalna i zaś będziesz szukał marnując kasę , czas i nerwy .

Cierpliwość to teraz Twój najlepszy przyjaciel ;)

Nie mam punktu odniesienia, a ciężko mi wygospodarować czas na pożyczki odsłuchy.

Z doświadczenia wiem, że dobra akustyka ma często o wiele większe znaczenie niż sam sprzęt

Czy są inne godne polecenia odpowiedniki?

W tej cenie nie ma . Czekaj , co jakiś czas pojawiają się .

Szukaj w giełdzie Hi Fi czy tu na forum w ogłoszeniach albo zadaj pytanie w wątku o nim .

Nie mam punktu odniesienia, a ciężko mi wygospodarować czas na pożyczki odsłuchy.

Tak sobie myślę że mógłbyś poszukać używanych kolumn Yamaha NS 8900 . Trafiają się używane w okolicach 1000zł .

Sa to kolumny na głośnikach polipropylenowych i miękkim tweeterze co przy Twojej obecnej akustyce ma znaczenie . Można je też łatwo i niedrogo poprawić a może się okazać że Ci wystarczą . Popracujesz nad akustyką i wtedy ewentualnie poszukasz innych kolumn .

Apropos dac. Mozna za 200-300zl kupic konstrukcje diy tylko bez obudowy.

340zł jak widziałem

Do tego obudowa 100zł , trafa + pierdoły 200zł i masz 640zł .

Dokładając 160zł masz Arcama rDACa który GRA i którego później w razie czego bez problemu i bez strat sprzedasz .

A tu się nakombinujesz z 90% mizernym efektem i jak przyjedzie to sprzedać to dostaniesz z połowę ceny ile w to zainwestujesz .

Miałem tego malucha i byłem bardzo zadowolony. Był na audio show w zeszłym roku .

Polecam poczytać recenzje , a i cena jest przystępna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Czy wyklejenie całej ściany z głośnikami takim czymś jest dobrym pomysłem?

Jak na pałę to na pewno nie . Na czuja po domowemu to lepiej jak poprzestawiasz sobie kwiatki książki na półkach itd. Jak już chcesz bawić się w dyfuzory itp to moim zdaniem lepiej wydać parę muszelek i zamówić pomiary u specjalisty

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Jak na pałę to na pewno nie . Na czuja po domowemu to lepiej jak poprzestawiasz sobie kwiatki książki na półkach itd. Jak już chcesz bawić się w dyfuzory itp to moim zdaniem lepiej wydać parę muszelek i zamówić pomiary u specjalisty

Studia nagrań całe są wyklejane takimi piankami

Widziałem mnóstwo zdjęć, gdzie są stosowane takie rozwiązania w domowym audio.

Na forum generalnie w dziale akustyka tego rodzaju pianki raczej są niepolecane czy się mylę.

Echo w pokoju zlikwidować muszę, a jak to w audio czy w innych dziedzinach życia wcale nie trzeba robić pomiarów, aby osiągnąć zadowalający efekt.

Echo w pokoju zlikwidować muszę

Miałem w lato remont mieszkania . Po remoncie uruchomiłem sprzęt w pustym pokoju efekt był spodziewany tzn echo itd.

Wstawiłem fotele zawiesiłem zasłony ustawiłem kwiatki powiesiłem obrazy poustawiałem książki i jest ok.

a jak to w audio czy w innych dziedzinach życia wcale nie trzeba robić pomiarów

Na czuja po domowemu to lepiej jak poprzestawiasz sobie kwiatki książki na półkach itd.

Nie wiem jak wygląda Twój salon akustyk ze mnie też nie jest ale w pustym pomieszczeniu żadne pianki na ścianach nie pomogą.

Choć mam kolegę który ma ascetycznie urządzony salon ok 30m2 i u niego gra .Rozstawa między kolumnami ma 1,5metra i o dziwo nawet scena jest.Nie pamiętam jakie ma paczki ( rząd wielkości 6k za używki )

Nie wiem jak wygląda Twój salon akustyk ze mnie też nie jest ale w pustym pomieszczeniu żadne pianki na ścianach nie pomogą.

Choć mam kolegę który ma ascetycznie urządzony salon ok 30m2 i u niego gra .Rozstawa między kolumnami ma 1,5metra i o dziwo nawet scena jest.Nie pamiętam jakie ma paczki ( rząd wielkości 6k za używki )

Jeszcze tak wygląda:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładnie wygląda. Poczekaj na te zasłony i dywan o których pisałeś . Jak nie pomoże przestaw trochę kolumny . Pewnie z czasem dojdzie Ci jeszcze trochę różnych drobiazgów to i szafki zapełnisz .Jak ja bym miał tak jasne pomieszczenie ( a nie mam i żałuję ) to bym wstawił sobie więcej fajnych kwiatów . Coś na tą ścianę za kolumnami też mógł byś dać ale to już od Ciebie zależy ( projektu oczekiwań estetycznych itd. ). Duży obraz bez ram na płótnie pasujący do wystroju ? naciągnięty na podobrazie taki sam materiał jak zasłony - gdybam ,A jak chcesz ustroje to raczej dyfuzory ale to działka działu akustyka .

Aż takiego słuchu absolutnego nie mam, aby rozpoznać różnicę jaki kabel gra w danej chwili ;)

Zaufaj zatem tym z doświadczeniem ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Zaufaj zatem tym z doświadczeniem ;-)

Wolę przesunąć kolumny o 10cm do przodu. Myślę, że zmiana będzie bardziej wyraźna, no i wyjdzie trochę taniej ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.