Skocz do zawartości
IGNORED

Koncept Utopia

Gość Paweł Skurzewski

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy jakie lampy. W CD-ku lampy mają już z 15 tys. godzin i grają perfekcyjnie. Lampy małej mocy żyją dłużej.

No ale piszemy o wzmacniaczach?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jakie tam są Jarek kondy że to rozgrzewanie aż tyle musi trwać?

Nie mam pojęcia ale w sieci są już rozbierane zdjęcia wnętrza tych monobloków.

Jednak patrząc na wielkość samej sekcji zasilania wcale mnie to nie dziwi ,że te końcówki potrzebują znacznie więcej czasu niż wzmacniacz ze znacznie mniejszą sekcją.

Nie wiem czy widziałeś na żywo jakie to są bydlaki ? ;)

Nie mam pojęcia ale w sieci są już rozbierane zdjęcia wnętrza tych monobloków.

Jednak patrząc na wielkość samej sekcji zasilania wcale mnie to nie dziwi ,że te końcówki potrzebują znacznie więcej czasu niż wzmacniacz ze znacznie mniejszą sekcją.

Nie wiem czy widziałeś na żywo jakie to są bydlaki ? ;)

Bydlaki są ale jak byś dał radę takie zdjęcie wrzucić byłbym wdzięczny.

Bydlaki są ale jak byś dał radę takie zdjęcie wrzucić byłbym wdzięczny.

Bitte schoen :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ARC też grzeje się jakieś conajmniej dwie godziny. Jak organizuję u siebie popołudniowe odsłuchy to włączam sprzęt zaraz rano i cały dzień pracuje. Optimum możliwości przychodzi realnie po 4-5 godzinach.

Z punktu widzenia użytkowego, to jest to rzeczywiście katastrofa. Mieć sprzęt, którego mozna słuchać dopiero po kilku godzinach od nabrania ochoty do słuchania, to już jest kuriozalne. Zbyt długa gra wstępna zabija ochotę i wszystkie mocje.

Z punktu widzenia użytkowego, to jest to rzeczywiście katastrofa. Mieć sprzęt, którego mozna słuchać dopiero po kilku godzinach od nabrania ochoty do słuchania, to już jest kuriozalne. Zbyt długa gra wstępna zabija ochotę i wszystkie mocje.

Czasem kobitę dłużej rozgrzewam niż konsumuję.:)) Ile godzin zabiegów, nim zapędzisz do alkowy :) Życie...

Bitte schoen :

Ukryta Zawartość

Ale Jarek pytałem o typ i producenta kondensatorów, bo że to bydlaki to wiem :)

Ukryta Zawartość

Ale Jarek pytałem o typ i producenta kondensatorów, bo że to bydlaki to wiem :)

Rafaell nie wiem jakie kondy tam siedzą.

Należałoby zapytać producenta.

Może Staszek ze zdjęcia "cóś wywróży" ? ;)

Stanisław please help us !!!

' psilo ' dziękuję za odpowiedz i przy okazji gratuluję wyboru.).

Pass ma coś takiego w sobie, że czasem mnie korci....., ale jak pomyślę o wymianie, targaniu znowu tych klocków, tym całym zamieszaniu, to puszczam maszynerię swoją w ruch,otwieram sobie flaszkę wina i w miarę jej opróżniania błogość rośnie a zapał maleje;)))

U mnie nie ma tych problemów, w ogóle nie wyłączam całego sprzętu z sieci, jeszcze wyrabiam na rachunki za prąd.

No ale bogaci żeby zostać bogatymi musza oszczędzać całe życie ale 2 godziny czekania na uczciwe granie przy ich stawce godzinowej którą sobie liczą na zewnątrz to jest już totalnie chora oszczędność! a w sumie potężna strata finansowa!

Sądzę, że muszę uściślić: na standby sprzęcicho jest cały czas i ciągnie około 100W przez siedem dni w tygodniu 24h na dobę.

Jak przejdziesz z trybu standby do normalnego grania to wtedy licznik prądu zaczyna zasuwać i ciągnie około 900W. Dlatego raczej niewiele osób ma takie zabawki włączone non stop. Jestem cierpliwy i nie sprawia mi to większego kłopotu. Chyba się przyzwyczaiłem.

' psilo ' dziękuję za odpowiedz i przy okazji gratuluję wyboru.).

Pass ma coś takiego w sobie, że czasem mnie korci....., ale jak pomyślę o wymianie, targaniu znowu tych klocków, tym całym zamieszaniu, to puszczam maszynerię swoją w ruch,otwieram sobie flaszkę wina i w miarę jej opróżniania błogość rośnie a zapał maleje;)))

Możesz zaszaleć z wkładką do gramofonu i chyba ją udźwigniesz? ;) Przynajmniej wagowo :) Cała reszta w Twoim systemie jest bardzo fajna po co kombinować :)

Sądzę, że muszę uściślić: na standby sprzęcicho jest cały czas i ciągnie około 100W przez siedem dni w tygodniu 24h na dobę.

Jak przejdziesz z trybu standby do normalnego grania to wtedy licznik prądu zaczyna zasuwać i ciągnie około 900W. Dlatego raczej niewiele osób ma takie zabawki włączone non stop. Jestem cierpliwy i nie sprawia mi to większego kłopotu. Chyba się przyzwyczaiłem.

Ja miałem kiedyś klasę A/AB i ciągnęło to 600W, 47stopni Celsjusza na obudowie, lato było koszmarne ale twardo 24h/dobę grzalo się i nie było żaadnego standby :)

Ja miałem kiedyś klasę A/AB i ciągnęło to 600W, 47stopni Celsjusza na obudowie, lato było koszmarne ale twardo 24h/dobę grzalo się i nie było żaadnego standby :)

Kto bogatemu zabroni....

Kto bogatemu zabroni....

No właśnie później można pojechać po takim miesięcznym treningu w tropiki i jest jak znalazł ;)

na standby sprzęcicho jest cały czas i ciągnie około 100W przez siedem dni w tygodniu 24h na dobę.

Gdzie to wyczytałeś?

W instrukcji moich monobloków nie jest nic napisane na temat poboru w trybie standby.

Czyżby nie chcieli przestraszyć klienta ? ;)

Skoro Twoje ciągną 100W to boję się zapytać ile pobierają moje ;)

Jeżeli Twoje monobloki podczas pracy pobierają 900W to jest to tylko 100W mniej niż moje co jest zaskoczeniem.

Pomysł zacny!! Tylko to cholerne wyważanie;))

Nie mam takich oporów jak Ty przed mechaniką :)

<br />Jeżeli Twoje monobloki podczas pracy pobierają 900W to jest to tylko 100W mniej niż moje co jest zaskoczeniem. <br />

No to cyrki producent co innego deklaruje, może pomierzcie sobie ile faktycznie mocy pobiera a jaką oddaje?

A co deklaruje producent ?

Ukryta Zawartość

Dla XA 100.8 = 450W spożycia kalorii z gniazdka. Strona nr 3.

Ukryta Zawartość

Dla XS 150 = 700W

Wszystko dla jednej sztuki (chyba). Miernika nie mam i dobrze ;-)

Standby podał mi dystrybutor emailem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla XS 150 = 700W

Wszystko dla jednej sztuki (chyba). Miernika nie mam i dobrze ;-)

Standby podał mi dystrybutor emailem.

Coś się chyba nie zgadza w tej broszurze bo w mojej instrukcji jest wyraźnie napisane 500 W / 1 pcs.

ładnie te Pass-y ciągną, ... nawet z myślą o sąsiedzie :-)

konstruktor miał w tym swój cel

Ciągną bo to czysta klasa A co jak się okazuje nie jest takie oczywiste w różnych wzmacniaczach , w których producent deklaruje ,że jego wzmacniacz to klasa A.

Po przyjrzeniu się bliżej okazuje się ,że owszem wzmacniacz pracuje w klasie A ale np. pierwsze kilka watów a potem mamy klasę B.

I to niestety wyraźnie słychać ;)

Konstruktor miał w tym swój cel a był nim dźwięk ;)

Dzieki Axolotl

Musze się do czegoś przyznać, nie jest to profesjonalne ale jak kupuje sprzęt to biorę pod uwagę jego wygląd, a. wybór brzmienia to większości ryzykuje i opieram się na opiniach tych którzy mieli możliwość w warunkach domowych przetestować

PASS mi się podoba i na pewno znalazłby się na liście zakupów

np. Naim czy Mark Levinson nie podważając ich brzmienie i podzespołów w środku to nie mogę się do stylistyki przekonać, oczywiście to tylko przykład a rodzynków znalazłoby się sporo

Mark Levinson nie podważając ich brzmienie i podzespołów w środku to nie mogę się do stylistyki przekonać

Miałem takiego dużgo ML widzieć okazję rozbebeszonego dokładnie, po paru latach pracy nie wyglądał za pięknie w środku. Skwarczy tam cała elektronika pożółkłe lakiery nie wróży to dobrze długiemu zadowoleniu ze sprzętu.

Miałem takiego dużgo ML widzieć okazję rozbebeszonego dokładnie, po paru latach pracy nie wyglądał za pięknie w środku. Skwarczy tam cała elektronika pożółkłe lakiery nie wróży to dobrze długiemu zadowoleniu ze sprzętu.

Az dziw i szkoda bo nowe środki wyglądają na "bogato i solidnie zrobione"

Az dziw i szkoda bo nowe środki wyglądają na "bogato i solidnie zrobione"

Najciekawsze że duzym kondom się nic nie dzieje tylko tym najmniejszym no a później zamiast 4 dużych słoików serwisant musi wymienić zależnie od układu dużo dużo więcej i już to tak nie zagra bo w serwisie tego tak pieczołowicie nie sparują.

Dzieki Axolotl

Musze się do czegoś przyznać, nie jest to profesjonalne ale jak kupuje sprzęt to biorę pod uwagę jego wygląd, a. wybór brzmienia to większości ryzykuje i opieram się na opiniach tych którzy mieli możliwość w warunkach domowych przetestować

PASS mi się podoba i na pewno znalazłby się na liście zakupów

np. Naim czy Mark Levinson nie podważając ich brzmienie i podzespołów w środku to nie mogę się do stylistyki przekonać, oczywiście to tylko przykład a rodzynków znalazłoby się sporo

Wygląd sprzętu tez ma jakieś tam znaczenie , w końcu obcuje się z nim na codzień choć w poszukiwaniu dobrego dzwieku kierować się nim wyłącznie raczej nie należy.

Ja nigdy nie kupiłbym sobie do domu wielu sprzętów lampowych bo ich wykonanie to zwyczajna partyzantka choć i w tranzystorach zdarzają się wpadki.

Taka np. Krondzilla to dla mnie klasyczna porażka wizualna choć dzwiekowo było ok.

Z tranzystorow nigdy nie postawiłbym sobie np. D'Agostino czy MBL - a choć ten drugi to uznany wzmacniacz.

Rzecz gustu :)

PASS ma ascetyczny wygląd za to dzwiek jest kolorowy jak obudowa D'Agostino ;)

Warto posłuchać z w miarę neutralnymi kolumnami.

Wygląd sprzętu tez ma jakieś tam znaczenie , w końcu obcuje się z nim na codzień choć w poszukiwaniu dobrego dzwieku kierować się nim wyłącznie raczej nie należy.

Ja nigdy nie kupiłbym sobie do domu wielu sprzętów lampowych bo ich wykonanie to zwyczajna partyzantka choć i w tranzystorach zdarzają się wpadki.

Taka np. Krondzilla to dla mnie klasyczna porażka wizualna choć dzwiekowo było ok.

Z tranzystorow nigdy nie postawiłbym sobie np. D'Agostino czy MBL - a choć ten drugi to uznany wzmacniacz.

Rzecz gustu :)

PASS ma ascetyczny wygląd za to dzwiek jest kolorowy jak obudowa D'Agostino ;)

Warto posłuchać z w miarę neutralnymi kolumnami.

Ja tam bym MBL Reference Line przytulił :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.