Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Filut - Słuchałem,i tak to odebrałem,jakoś jego też nie ciągają po psychiatrach,a więc dlaczego miałbym sie czuć oszukany,wyluzuj kolego...

To jeszcze nie ten kaliber,nie należy podwijać ogona pod siebie,tylko tyle,poznanie prawdy jest świętym prawem i tego trzeba oczekiwać.

dochodzenie na zasadzie...nie sadzisz kolego to wlasnie linia ziobry.Nie sadzicie kolego ze taki kierunek jest sluszny zapytal ziobro kolege prokuratora.Tak jest tow.nadprokuratorze. trzasnal butami...podlwadny.Oni tak majom..

30 % zawsze.

Edytowane przez muls

Nie nie sądzę! Zabójstwo psa to wielka estyma dla bandziora. Mniej więcej w tym samym czasie zabito jednego z największych bandziorów w Polsce w centrum Warszawy. Wcześniej dostał on wp***dol od drobnych złodziejaszków w jednym z ośrodków wypoczynkowych - mimo, że ci ostatni wiedzieli kogo napierdalają!

nie myl porachunków między gangami a zabójstwem najważniejszej osoby w strukturach policji. Czy przez tą bójkę co napisałeś, jakaś szycha w gangu dostała zarzuty i poszła do pierdla na kilka lat ?

ted125 nie zamierzam Ci niczego udowadniać.

Ani tego, że trawa jest zielona.

Ani tego, że białe jest białe itd.

Nie zdziwię się jak za tydzień ktoś napisze, że nic takiego nie powiedział (sam Macierewicz wyparł się swoich słów na drugi dzień) bo to jednak już norma w środowisku PiS.

Byłem ciekaw opinii kolegi RyszardStr.

Przedstawił ją i już.

P.S.

Ja nie mam wpływu na to jak się czujesz i wcale o to nie pytałem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

nie myl porachunków między gangami a zabójstwem najważniejszej osoby w strukturach policji. Czy przez tą bójkę co napisałeś, jakaś szycha w gangu dostała zarzuty i poszła do pierdla na kilka lat ?

Pisząc krótko, przestępcy też nie są tacy sami, jak onegdaj! Nie odpowiedziałeś na moje zapytanie o Ziobrę? A tu jest klucz - bo to nie prokurator, a komisarz polityczny!

Nie odpowiedziałeś na moje zapytanie o Ziobrę?

W tej kwestii i ja się zgadzam, Ziobro nie doprowadził chyba żadnego śledztwa do końca.

Nie zmienia natomiast to faktu że wolę śledztwo gdzie z jakiegoś powodu nie można go doprowadzić do końca, niż śledztwo w którym wciska się nam kit, do pierdla wsadza jakiegoś pionka tylko dla sukcesu politycznego. W końcu nieudolna ekipa Ziobry nie mogła przez kilkanaście lat znaleźć mordercy bo główni świadkowie nagle w dziwnych okolicznościach popełniają samobójstwa w celi, a tu nowa ekipa szybko znajduje winnego, dowody, nic tylko nakręcić serial CSI zagadki Warszawy.

Edytowane przez Kubek
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W tej kwestii i ja się zgadzam, Ziobro nie doprowadził chyba żadnego śledztwa do końca.

Nie zmienia natomiast to faktu że wolę śledztwo gdzie z jakiegoś powodu nie można go doprowadzić do końca, niż śledztwo w którym wciska się nam kit, do pierdla wsadza jakiegoś pionka tylko dla sukcesu politycznego. W końcu nieudolna ekipa Ziobry nie mogła przez kilkanaście lat znaleźć mordercy bo główni świadkowie nagle w dziwnych okolicznościach popełniają samobójstwa w celi, a tu nowa ekipa szybko znajduje winnego, dowody, nic tylko nakręcić serial CSI zagadki Warszawy.

Poczekaj na wyjaśnienie najnowszego wątku - bez wydawania opinii!

I oczywiście przypadkowo ktoś wcześniej obserwował miejsce zamieszkania generała - ot po to żeby potem przypadkowo jakiś młodociany złodziej aut strzelił mu w głowę

A skąd wiesz że obserwował? Masz jakieś informacje to przekaż Komisarzu Zero. Jego śledztwo utkwiło w czarnej dupie mimo że miał wszelkie możliwości. Może masz szansę mu pomóc?

tu nowa ekipa szybko znajduje winnego, dowody, nic tylko nakręcić serial CSI zagadki Warszawy.

Szybko??? Jaja sobie robisz? Sam napisz jak szybko bo ja ze śmiechu nie mogę trafić w klawiaturę.

Jestem Europejczykiem.

Szybko??? Jaja sobie robisz? Sam napisz jak szybko bo ja ze śmiechu nie mogę trafić w klawiaturę.

Papała zginął w 2008, więc mija 14 lat. Nowa ekipa śledcza działa od 2009 więc po 11 latach.

"Przełom w śledztwie nastąpił w lutym 2011 roku, gdy prokuratorom udało się namówić jednego z uczestników tych tragicznych wydarzeń do złożenia zeznań w charakterze świadka koronnego"

Więc jak dla mnie znalezienie winy, dowodów w ciągu roku to szybko.

A jak już mówimy o śmiechu przy klawiaturze to jakoś mnie co innego śmieszy - zabójca chcąc ukraść luksusowe daewoo espero zabija strzałem w głowę akurat generała i akurat bronią z tłumikiem. Ale co ja tam wiem, ja samochodów nie kradnę.

Edytowane przez Kubek
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

tak mimochodem.jakby nie general to by nie bylo sprawy i wontku.DOBRZE ze to był.... generał.

To był bardzo szybki ... generał.

Edytowane przez dziadekwłodek

Z tego co czytam ekipa śledcza wymieniona została w grudniu 2009 roku. Czyli działała ponad dwa lata. Dwa lata (z kawałkiem) to mało? A poza tym "Igor Ł., pseudonim "Patyk", otrzymał kilka lat wcześniej status świadka koronnego. Wtedy zeznał, że był na miejscu zabójstwa gen. Papały i wie, kto zabił byłego komendanta głównego policji. Dzisiaj okazuje się, że prawdopodobnie to on zabił generała." tak więc trop jest jeszcze starszy tylko zapewne nie był sprawdzony lub był słabo sprawdzony. Bo i po co skoro obowiązywała wersja "polityczna"?

Jestem Europejczykiem.

A niestety czasy zrobiły się dzikie. Skoro na ulicy można dostać kosą pod żebro za głupie zwrócenie uwagi, to ustrzelenie przez bandziorka ze średniej półki też nie jest takie nieprawdopodobne. To środowisko raczej nie ma skrupułów i potrafi skilować człeka choćby dlatego, żeby się pozbyć niewygodnego świadka.

Kubek<br />

W końcu nieudolna ekipa Ziobry nie mogła przez kilkanaście lat znaleźć mordercy bo główni świadkowie nagle w dziwnych okolicznościach popełniają samobójstwa w celi, a tu nowa ekipa szybko znajduje winnego, dowody, nic tylko nakręcić serial CSI zagadki Warszawy.<br />

<br />

Gratulacje,skrupulatności w ocenie odpowiedzialności,za sprawowane rządy.Otóż rządy Pis trwały 2 lata[kilkanaście?]PO 5 lat,faktycznie szybkość przekonywująca.Tak w kubek w kubek...prawie.Faktycznie to dali popis szybkości z Katastrofą pod Smoleńskiem,już 2 godż.starczyły o winie pilotów...

To Ziobro prowadził jakieś śledztwa? Ach ten PIS tam to sami ministrowie sprawiedliwosci własnoręcznie śledztwa prowadzą. Weź litościwie pod uwagę, że Ziobro nie rządził przez pełną kadencję.... W przeciwieństwie do okrągłych 2 kadencji PO.

"chyba żadnego"

Ech co się facet tak krygujesz, ulżyj se, napisz po prostu: "żadnego". Ważne że kierunek słuszny, poprawny.

Edytowane przez RyszardStr

To Ziobro prowadził jakieś śledztwa? Ach ten PIS tam to sami ministrowie sprawiedliwosci własnoręcznie śledztwa prowadzą. Weź litościwie pod uwagę, że Ziobro nie rządził przez pełną kadencję....

No nie, ktoś zrobił zamach stanu i PiS stracił władzę :-))).

Jestem Europejczykiem.

Ja stwierdzam tylko ze nie rzadził pełną kadencje.

Chyba żadnego śledztwa nie ukończył?

Ministrowie sprawiedliwosci prowadzą śledztwa?

Za to PO swietnie sobie poradziło,chociażby z aferą hazardową,posprzątało dzielnie po Pis...brawo,napewno nie jedno jeszcze by można wspmnieć...mając niezły start...z hukiem jak się to mówi.

Edytowane przez ted125

To Ziobro prowadził jakieś śledztwa? Ach ten PIS tam to sami ministrowie sprawiedliwosci własnoręcznie śledztwa prowadzą. Weź litościwie pod uwagę, że Ziobro nie rządził przez pełną kadencję.... W przeciwieństwie do okrągłych 2 kadencji PO.

"chyba żadnego"

Ech co się facet tak krygujesz, ulżyj se, napisz po prostu: "żadnego". Ważne że kierunek słuszny, poprawny.

Mea culpa. Napisałem chyba bo pewności nie miałem. Bardziej mi o to chodziło że pod kierownictwem Ziobry efektów "spektakularnych" było mało widać. Wystarczyło poprawić, docinki mogłeś sobie darować.

Akurat kierunek mam inny jakbyś poprzednie wypowiedzi przeczytał. Ale wracając do tematu w sumie to jego wina. Zamiast zwykłego złodziejaszka samochodów posadzić w pierdlu to zachciało mu się ruszyć całe struktury mafijne w naszym kraju i poza nim (Mazur). I po co mu to było ? Teraz ma zjeby że nic nie zrobił.

A niestety czasy zrobiły się dzikie. Skoro na ulicy można dostać kosą pod żebro za głupie zwrócenie uwagi, to ustrzelenie przez bandziorka ze średniej półki też nie jest takie nieprawdopodobne. To środowisko raczej nie ma skrupułów i potrafi skilować człeka choćby dlatego, żeby się pozbyć niewygodnego świadka.

Wszystko jest możliwe, także takie rozwiązanie sprawy Generała Papały. Chciałbym jednak zobaczyć policyjne statystyki z tych lat dotyczące zabójstw z broni palnej przy okazji kradzieży aut. Może moja pamięć jest ułomna, ale jakos nie słyszałem o podobnych przestępstwach. Pobicie kierowcy przy okazji kradzieży kluczyków, wyrzucenie kierowcy z auta na skrzyżowaniu czy na światłach - zdarzały się i to wcale często. Ale o żadnym zabójstwie w podobnej sytuacji nie słyszałem. Zabójstwa w czasie napadów rabunkowych na domy czy banki - takie rzeczy były głośne. Ale przy próbie kradzieży auta? I to prawdopodobnie z broni z tłumikiem?

Edytowane przez trebliG

Za to PO swietnie sobie poradziło,chociażby z aferą hazardową,posprzątało dzielnie po Pis...brawo,napewno nie jedno jeszcze by można wspmnieć...mając niezły start...z hukiem jak się to mówi.

a murzyni maja duzego

Złodzieje samochodów,napewno namierzali gościa z interesującego i samochodu.Tu nie pasuje ani marka,Dewoo,ani właściwą ofiarę,kradzieży,bo wątpie aby generał policji był właściwą,"bezpieczną"osobą,nie mówiąc już o uzytej broni z tłumikiem do takich"małych"celów,jak obłowieniem się takim szitem jak Dewoo.Jakoś trudno uwierzyć w taki przypadek,trywialnej głupoty,złodziei.

Najgorsi dziennikarze to oczywiscie ci związani z opozycją. Tak to juz jest w demokratycznych krajach, że dziennikarstwo napiernicza zawzięcie w opozycję a chwali rząd :)

Myślę że w tym kontekscie pan Tusk jeśli- nie daj Bóg- go nie wybiorą na 3cią kadencję będzie miał przyszłość na Białorusi- te same realia medialne- dowalać opozycji chwalić naczelnika państwa.

Tradycyjne rysiowe bredzenie. Nie masz Rysiu jakichś świeższych pomysłów? Tatulo nie podesłał? Michalik nie dostarcza inspiracji?

Jestem Europejczykiem.

Panowie policjanci wczoraj na konferencji prasowej mieli takie miny jakby nie wierzyli w to co mówią.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A w ogóle wiadomo jakie auto chcieli ukraść złodzieje i czy chodziło o auto Papały?

Jestem Europejczykiem.

Czy naprawdę nie potrafisz NIC napisać oprócz inwektyw ad personam.

Nie masz żadnego argumentu to tylko i wyłącznie czyste szczekanie?

Jakich inwektyw? Ja piszę że ty bredzisz a ty piszesz że ja szczekam. Nie zastanawiałeś się nad tym Rysiu-Polski Wzorcowy Katoliku pełen wszelkich cnót chrześcijańskich?

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.